Vida software

jak si doma vyladit motor apod.
  • Autor
  • Zpráva
raolsa
Offline
Uživatelský avatar
Sponzor fóra
Příspěvky: 10760
Registrován: 21 lis 2009 20:33
Vůz: Volvo V70 II 2.4T 147 kw AWD LPG
Bydliště: Semily

Re: Vida software

Příspěvek od raolsa »

_________________
Volvo V70 II 2.4T AWD 147 kw LPG '00
Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Diagnostika k dispozici. 607827920

hondzik9
Offline
Příspěvky: 42
Registrován: 03 úno 2018 22:24
Bydliště: Chrudim
Vůz: Volvo V70XC 2,4T 147kw + LPG

Re: Vida software

Příspěvek od hondzik9 »

Díky, večer vyzkouším

Jakub Svoboda
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 2406
Registrován: 26 říj 2016 18:41
Bydliště: Rakovník
Vůz: XC70 III D5 AWD 151kW automat MY2010

Re: Vida software

Příspěvek od Jakub Svoboda »

Tak nějak najednou mi přestal ve Vidě fungovat Comunication tool. Místo Dice je pouze křížek.
Neproběhla žádná aktualizace, prostě zničeho nic.
Vyzkoušeno přeinstalace IE, NetFramework, úprava registrů a stále nic.
Nenapadá někoho čím to ještě může být?

Jo a běží mi to na Win7profi 64bit

Tom0
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 763
Registrován: 04 srp 2012 14:50
Bydliště: Kladno, Slaný
Vůz: V70 MY14

Re: Vida software

Příspěvek od Tom0 »

Tak já teď řešil klimu přes víkend a taky jsem zjistil že mi vida nejede, respektive vida jela, ale nebylo vidět dice a nešlo se spojit s autem...

Nooo, dopadlo to kompletní přeinstalací Windows a už to zase šlape jak má... :wink:

Mám win7 64bit ultimate SP1 (bez aktualizací)
_________________
Obrázek V70 D4 120kW, MY14, Summum
Obrázek Peugeot 206CC 2.0i 100kW 2001
Bylo:
Obrázek S80 3,2 175 kW, MY07, Summum, LPG

Jakub Svoboda
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 2406
Registrován: 26 říj 2016 18:41
Bydliště: Rakovník
Vůz: XC70 III D5 AWD 151kW automat MY2010

Re: Vida software

Příspěvek od Jakub Svoboda »

No jenže to já udělat nemohu, protože prostě se neptejte proč. Takže už je v plánu PC jen na VIDU

Tod2
Offline
Příspěvky: 1924
Registrován: 24 čer 2015 12:40
Bydliště: Kroměříž
Vůz: S80 D5244T 120kW automat 5q MY06

Re: Vida software

Příspěvek od Tod2 »

úprava registrů jako že toto? http://blog.cardiagtool.co.uk/how-to-fi ... tion-tool/
to musí jít, respektive nám se to nedávno podařilo
_________________
Obrázek VIN YV1TS796961433633

Jakub Svoboda
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 2406
Registrován: 26 říj 2016 18:41
Bydliště: Rakovník
Vůz: XC70 III D5 AWD 151kW automat MY2010

Re: Vida software

Příspěvek od Jakub Svoboda »

Ano, přesně tahle úprava. Hrabali jsme se v tom s Davidem (Passport5) skoro 3 hodiny a prostě nic.

raolsa
Offline
Uživatelský avatar
Sponzor fóra
Příspěvky: 10760
Registrován: 21 lis 2009 20:33
Vůz: Volvo V70 II 2.4T 147 kw AWD LPG
Bydliště: Semily

Re: Vida software

Příspěvek od raolsa »

SQL server funguje? I když to by se asi Vida ani nespustila.
_________________
Volvo V70 II 2.4T AWD 147 kw LPG '00
Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Diagnostika k dispozici. 607827920

Jakub Svoboda
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 2406
Registrován: 26 říj 2016 18:41
Bydliště: Rakovník
Vůz: XC70 III D5 AWD 151kW automat MY2010

Re: Vida software

Příspěvek od Jakub Svoboda »

Funguje, prostě nechápu kde je problém. Ale jak jsem psal, extra Pc je v řešení.

Jakub Svoboda
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 2406
Registrován: 26 říj 2016 18:41
Bydliště: Rakovník
Vůz: XC70 III D5 AWD 151kW automat MY2010

Re: Vida software

Příspěvek od Jakub Svoboda »

Tak extra PC jen na VIDU a VDASH je doma a vše funkční. Takže já už mám vyřešeno.

Paravolvik
Offline
Příspěvky: 34
Registrován: 12 úno 2018 21:58
Bydliště: Česká Lípa
Vůz: V70 ,MY10, 2.0D/100KW

Re: Vida software

Příspěvek od Paravolvik »

Přesně to samé se mi stalo taky. Dělal jsem to podle YT videa a funguje to.
"
_________________
2019: Volvo V70;2.0D;100KW;MY 2010
2013-2018: Volvo V50;2.0D;100KW;MY 2004

Calbony
Offline
Příspěvky: 21
Registrován: 17 zář 2014 17:36
Vůz: V70 TDI

Re: Vida software

Příspěvek od Calbony »

Vida sa v IE ani nezobrazi, podla tohoto som ju presunul do Chromu a frci paradne.

https://www.matthewsvolvosite.com/forum ... hp?t=83998

potom som este dopisal registre aby komunikovala s Dice a cela instalacka atd trvala dokopy 3-4h.

MichalXTZ
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 36
Registrován: 21 črc 2008 20:25
Bydliště: Mníšek pod Brdy
Vůz: XC90 D5 2006
Bydliště: Mníšek p. B.

Re: Vida software

Příspěvek od MichalXTZ »

Ahoj, nevim jestli to dělám správně, ale po restartu se vida spustí, začne nabíhat a po chvilce vyskočí okno, že program vida monitor přestal pracovat. Věděl by někdo co s tim? Děkuju
_________________
XC90 D5 2007
̶V̶7̶0̶I̶I̶ ̶D̶5̶ ̶2̶0̶0̶4̶
Jeep XJ 4.0 HO 1994

Mortalis
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 3
Registrován: 01 srp 2017 10:46
Bydliště: Tišnov
Vůz: Volvo S60, 2,4D 2003 manuál
Bydliště: Tišnov

Re: Vida software

Příspěvek od Mortalis »

Zdravím, koupil jsem si taky DICE, k tomu stáhl vidu 2014D. Instalace proběhla korektně, i správný patch mám, jen se mi to nedaří propojit s ntb. Po připojení k autu bliká zelené a modré LED, po připojení k ntb párkrát zabliká oranžová a pak bliká jen zelená. Ve vidě pak nejde načíst auto, jako by nebylo vůbec připojený. Nemá někdo nápad, čím to je? Nepodařilo se mi rozjet CD, co jsem k tomu dostal, pokud je to driverama k USB, nemá je někdo k poslání? Díky
_________________
Volvo S60, 2,4D 2003, manuál

raolsa
Offline
Uživatelský avatar
Sponzor fóra
Příspěvky: 10760
Registrován: 21 lis 2009 20:33
Vůz: Volvo V70 II 2.4T 147 kw AWD LPG
Bydliště: Semily

Re: Vida software

Příspěvek od raolsa »

Jaký máš Windows?
Upravoval jsi registry?
_________________
Volvo V70 II 2.4T AWD 147 kw LPG '00
Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Diagnostika k dispozici. 607827920

Mortalis
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 3
Registrován: 01 srp 2017 10:46
Bydliště: Tišnov
Vůz: Volvo S60, 2,4D 2003 manuál
Bydliště: Tišnov

Re: Vida software

Příspěvek od Mortalis »

Mám win 10, zatím jsem neinstaloval na virtuální OS. pokud myslíš registrama přidání EnableIEHosting, tak jsem to chtěl přidat, ale už tam byl. Zkoušel jsem i návod na spuštění přes Chrome a v podstatě stejný problém
_________________
Volvo S60, 2,4D 2003, manuál

Ulas
Offline
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2019 07:36
Bydliště: Teplice
Vůz: Volvo XC70 D5 AWD 158KW(169KWPoles.)2013
Bydliště: Bílina

Re: Vida software

Příspěvek od Ulas »

Ahoj, prosím o radu ohledně Vidy. Mám nainstalováno (windows 10), přihlásím se, načtu auto dle Dice, ale dál nic moc nemůžu.
Místo jednotlivých obrázku vidím pouze logo IsoView4. Vida vyžaduje update, který provedu, updatuje se, ale pak skončí a žádná změna ani hláška. Nevíte co stím ?
Může to být Javou ?
Díky.

raolsa
Offline
Uživatelský avatar
Sponzor fóra
Příspěvky: 10760
Registrován: 21 lis 2009 20:33
Vůz: Volvo V70 II 2.4T 147 kw AWD LPG
Bydliště: Semily

Re: Vida software

Příspěvek od raolsa »

No mám pocit, že tohle Java způsobovala.
_________________
Volvo V70 II 2.4T AWD 147 kw LPG '00
Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Diagnostika k dispozici. 607827920

_Martas_
Offline
Příspěvky: 1
Registrován: 23 pro 2019 12:53
Bydliště: Hodonín
Vůz: V70 III, 2013, D5, 120 kW

Re: Vida software

Příspěvek od _Martas_ »


aapetr
Offline
Příspěvky: 17
Registrován: 11 dub 2011 19:09
Bydliště: České Budějovice
Vůz: XC60 3,2 AWD

Re: Vida software

Příspěvek od aapetr »

_________________
XC60 3,2 AWD
bylo
Volvo S60 T5 manuál 2001
Volvo S80 2,4 125kw manuál 2000

Warcz
Offline
Uživatelský avatar
Člen VK
Příspěvky: 2632
Registrován: 26 zář 2018 19:44
Bydliště: Brno
Vůz: V70 II 2,5T AWD AT

Re: Vida software

Příspěvek od Warcz »

_________________
Volvo V70 2,5T 154kW 2007 AT AWD, Spotřeba 12l/100km (Galerie)
Bylo: Polo 1,9SDI 47kW 2003 140000km, Spotřeba 4,71l/100km

Zajsoft
Offline
Uživatelský avatar
Administrátor
Příspěvky: 1685
Registrován: 08 pro 2013 18:35
Bydliště: Východní Čechy
Vůz: S80 T6,S80 V8,V70II R,C70 2.4T,244 D24
Bydliště: Bydliště

Re: Vida software

Příspěvek od Zajsoft »

Ahoj, omlouvam se, ale zrovna tehlech par prispevku spada mezi necelelych 40, ktere bohuzel pri aktualizaci zarvaly z duvodu chyby v sablone :-/
_________________
Je: S80 2.8 T6 '99, Stage 2 - 320k/425Nm, AT, LPG | S80 II V8 '07, cca 320k, AT, AWD, LPG | V70R '04, 360k, AT | C70 2.4T Convertible '04, 240k/350Nm, MT, Heico | BLÚ 244 D24, M47, 58kW, '90, MT
Na prodej: Opel Tigra C20LET(Calibra) 280k/350Nm(odhad) '97, MT
V rodinné stáji: S60 2.5T '03, AT, LPG | S80 II 3.2 MY08, AT | Origo Volvo diagnostika skladem ;-)
Bylo: Trabant 601; Škoda 120L LPG '88; 2x Chrysler Daytona 2.2 Turbo '88 (US); Hyundai Sonata AT 2.4 '01; MB 124 230TE '88 AT LPG; Audi V8 3.6 '93; 2x Opel Omega MV6 '96 AT; Fiat 125p LPG; Nissan 300ZX '88; Chevrolet Lumina APV 3.8 '92 AT (US); Renault 25 Baccara 2.9 V6 AT LPG; BMW 320i (E36) '96; Volvo V70 II, MY01, 2.4T, AT, LPG

Warcz
Offline
Uživatelský avatar
Člen VK
Příspěvky: 2632
Registrován: 26 zář 2018 19:44
Bydliště: Brno
Vůz: V70 II 2,5T AWD AT

Re: Vida software

Příspěvek od Warcz »

_________________
Volvo V70 2,5T 154kW 2007 AT AWD, Spotřeba 12l/100km (Galerie)
Bylo: Polo 1,9SDI 47kW 2003 140000km, Spotřeba 4,71l/100km

Warcz
Offline
Uživatelský avatar
Člen VK
Příspěvky: 2632
Registrován: 26 zář 2018 19:44
Bydliště: Brno
Vůz: V70 II 2,5T AWD AT

Re: Vida software

Příspěvek od Warcz »

Tak muj postup.
Stahnout z odkazu virtualbox verzi
otevřít ve Winraru a dostat z něj Win7-x86-Vida-disk001.vmdk
Vytvořit nový stroj - windows 7 - 3Gb ram
Aktivovat virtualizaci v biosu
vypnout hyper-V ve Windows
3x restartovat
Spustit virtual
Restartovat virtual
Počkat, spustit IE.
Pomodlit se a funguje :-) Zatim teda jenom Vida nevím jestli to bude spolupracovat se samotným kabelem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
_________________
Volvo V70 2,5T 154kW 2007 AT AWD, Spotřeba 12l/100km (Galerie)
Bylo: Polo 1,9SDI 47kW 2003 140000km, Spotřeba 4,71l/100km

Oskar1
Offline
Příspěvky: 54
Registrován: 20 kvě 2018 22:22
Bydliště: Chrudim
Vůz: V50 2.0D, rv 2004, MY05
Bydliště: Chrudim

Re: Vida software

Příspěvek od Oskar1 »

To WARCZ:

jenom jsem ten odkaz letmo prolítl, nebyl čas.

Chci se zeptat, jestli jsem to správně pochopil. Je tam odkaz jak na Oracle VM VirtualBox (to co si popisoval ty), tak i na VMworkstation?

Koukám, že si to rozchodil, ale ještě nevíš jestli to spojíš s kabelem. Zkoušel si to už?

Jako stejně to asi stáhnu a zkusím, jen to asi nestihnu během tohoto týdne... :)
_________________
Chrudim, V50 2.0D, rv 2004, MY05

Zpět na „Jak co vyladit???“