Beztak hajis dyzl bo jsi socka a nemas kule na to kupovat si benzin na uver jako jaRaff píše:jsou pro me nejake zvysene naklady na provoz dieselu spatne pochopitelne ...

Beztak hajis dyzl bo jsi socka a nemas kule na to kupovat si benzin na uver jako jaRaff píše:jsou pro me nejake zvysene naklady na provoz dieselu spatne pochopitelne ...
Taky jsem na to hned na začátku upozornilJarda S40 píše:No tak můžeme srovnávat zrovna ty osobní zkušenosti na Felicii. jak víš, měl jsem 1,3 MPI. Najel jsem od novoty 150 kkm do prodeje. Náklady na provoz motoru teda byly filtry, olej, to ty asi taky i když neuvádíš.
O kolik ? 10kilo, 20kilo ??? to je fakt veliký rozdílJarda S40 píše:Ale jinak třeba ten naftovej motor je pro Feldu těžkej
Add náprava - za tu dobu, co jsme tu Feldu měli, motor přední nápravu nestačil zničit - asi se flákal.Jarda S40 píše:Ale jinak třeba ten naftovej motor je pro Feldu těžkej, ničí přední nápravu, rychleji odcházej destičky a je nutno auto vybavit posilovačem řízení.
byl, ale ty 4l polosyntetiky za pár šupů (obzvlášť když jí kupuješ po sudech z velkoskladu) a filtr za 130,-kč mě opravdu nezabijeJarda S40 píše:Mimochodem, nebyl interval výměny oleje a filtru u nafty jen 10 kkm???
Žádný předehřev nafty jsem nikdy do žádnýho svého auta nemontoval a přesto jsem VŽDY a za jakkéhokoliv mrazu bez problémů nastartoval !!!Jarda S40 píše:Zato vím, že sjem nastartoval vždycky, narozdíl od mnoha známých, kamarádů i otce, kteří s příchodem zimy alespoň jednou az čas měli problém s "zamrzlou naftou". Pak byly teprve náklady - odtah vozu do garáže, výměna filtru, vypuštění nafty, dolití benzínu, odvzdušnění a podobně, cca 1/2 dne práce když se to nehodilo. Tuším, že majitele TDI si proto domontovávají předehřívaný filtr nafty???
Jj, dostals medrewid píše:Beztak hajis dyzl bo jsi socka a nemas kule na to kupovat si benzin na uver jako jaRaff píše:jsou pro me nejake zvysene naklady na provoz dieselu spatne pochopitelne ...
To neni to Gazík, ale ARO M461 v agroúpravě.drewid píše:Dyt mas pekny auti, co ti na tom GAZiku nefachci?
Maki Hira píše: To neni to Gazík, ale ARO M461 v agroúpravě.Dokonce s tim vláčim louky. Je v tom motor z koktávky 1300.
dali píše:Maki Hira píše: To neni to Gazík, ale ARO M461 v agroúpravě.Dokonce s tim vláčim louky. Je v tom motor z koktávky 1300.
To tam máš kvůli malýmu povinnýmu ručení, takovou sekačku na trávu na takovej kus offrouda?
Dal si tam bez redukce někdy víc jak dvojku?
skapetr píše:proto aby se do kabiny dostalo trochu tepla je ve vodním okruhu 3x žhavící svíčka, cena jedné od BERU je 600Kč, údajně není doporučeno měnit všechny - kabeláž na to není stavěna, mě to čeká taky neohřeju ho ani po 10km
Ne, protoze novy nevi co maj delat a musej to odkoukat vod tech starych. Kdyz jsou novy fsecky tak to nejededali píše:Všechny se nemaj měnit proto, že když všechny fungujou, kabely by se mohly začít tavit?
Brácho teď už neRaff píše:Sam dobre vis, ze bys radsi dieselahoffi píše:Hele brácho,ty mě zkoušíš co vydržím?A nehadej se, jsem starsi
Drewide teď si uhodil hřebík na hlavičku,tohle bych mu nevpálil ani já a to je můj bráchadrewid píše:Beztak hajis dyzl bo jsi socka a nemas kule na to kupovat si benzin na uver jako jaRaff píše:jsou pro me nejake zvysene naklady na provoz dieselu spatne pochopitelne ...
Co to meleš, chtěl jsem ti jen udělat radosthoffi píše:Tuhle když jsem uněj byl,brečel jak želva,že ten krásnej zvuk benzínu a jak se mu potom stejská a tady machruje![]()
Zatížení přední nápravy Felicie při pohotovostní hmotnosti činí u benzínu 565kg, u nafty 630 kg, rozdíl je 65 kg. To už snad rozdíl je.Lachtan píše:O kolik ? 10kilo, 20kilo ??? to je fakt veliký rozdílJarda S40 píše:Ale jinak třeba ten naftovej motor je pro Feldu těžkej![]()
Jarda S40 píše:Ale jinak třeba ten naftovej motor je pro Feldu těžkej, ničí přední nápravu, rychleji odcházej destičky a je nutno auto vybavit posilovačem řízení.
To je diskutabilní, museli bychom zkontrolovat čepy, silenbloky a tlumiče. Ale je nepravděpodobné, že by to bylo vše zcela v pořádku.Lachtan píše:Add náprava - za tu dobu, co jsme tu Feldu měli, motor přední nápravu nestačil zničit - asi se flákal.![]()
No vidíš, já je měnil až po 60 kkm a to jen proto, že píšou měnit po 40 kkm a já už chtěl mít klid a ne se každejch 10kkm dívat, jak ještě vypadaj. Jinak by těch 80 kkm vydržely i víc.Lachtan píše: Add destičky - rychlost opotřebení je daná stylem jízdy a celkovou hmotností vozidla, ale jinak máš pravdu, na těch 80kkm jsem tam dokonce dával druhé
No já olej po sudech nekupuju, to možná ani T6R, asi máš hodně velkej odbyt. Jinak teda náplň je u dieslu tuším 5l a ne 4l, filtr je u dieslu asi o 100Kč dražší než u benzínu (beru UFI kterej odpovídá přibližně tvojí ceně. Ale já používal Mann, kterej je naopak dražší) čili 5l polosyntetiky lepší značky je cca 600Kč +200 filtr UFi v Elitu je 800kč na 150 kkm 5x navíc je celkem 4kKč navíc proti benzínu a dále cca 1kKč na ceně filtrů a oleje činí jen ve výměnách olejů rozdíl 5kKč na tu dobu co jsem Felicii užíval.Lachtan píše:[byl, ale ty 4l polosyntetiky za pár šupů (obzvlášť když jí kupuješ po sudech z velkoskladu) a filtr za 130,-kč mě opravdu nezabije![]()
Tak za prvé, nikdo ze jmenovaných netankoval sračky, naposledy kamarád dokonce "zimní naftu u OMV" která až tak zimní nebyla. Za druhé tu byl loni topik, kdo všechno s nafťákama nevyjel, bohužel už zmizel. Taky tam tuším Travex doporučoval těm TDI domontovat ten filtr s předehřevem z oktávie snad. Asi všici tankovaly ty s_ačky, že?Lachtan píše: Žádný předehřev nafty jsem nikdy do žádnýho svého auta nemontoval a přesto jsem VŽDY a za jakkéhokoliv mrazu bez problémů nastartoval !!!
Takže z toho mi vyplývá, že tví známí a otec v rámci "spořivosti" tankovali kdejakou sračku a nezbývá než zkonstatovat, že dostali co chtěli - dobře jim tak![]()
Což ovšem značně míchá kartama při srovnání ojetýho diesela vs ojetýho benzína koupenýho v současný době. A pokud vím, zadání se týkalo ojetinyJarda S40 píše: Často se argumentuje vyšší prodejní cenou u dieslu po odježdění, ale dnes jsou ceny obou verzí v podstatě vyrovnané, možná max. tak 10kKč rozdíl.
Raff píše:Co to meleš, chtěl jsem ti jen udělat radosthoffi píše:Tuhle když jsem uněj byl,brečel jak želva,že ten krásnej zvuk benzínu a jak se mu potom stejská a tady machruje![]()
A o stejskani nebyla řeč. A vůbec, moc mluvíš. Já jsem s touhle debatou skončil, takže nemusíš ani odpovídat ...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé