Tlumiče V70 2.5 Turbo AWD

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
losik.m

Příspěvek od losik.m »

Shanim zadni tlumiče na V70 2.5 Turbo AWD...... Koupil sem monroe-reflex ale bohuzel na zadni napravu vubec nepasují. Poradite nekdo? Mam tam jeste originaly....Sachs-Booe Volvo.....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Bobika

Příspěvek od Bobika »

Tak chyba je ta, že ty původní tlumiče (Sachs - Boge) jsou Nivomaty, tzn. mají automatickou regulaci světlé výšky za jízdy. Nelze je nahradit za obyčejné, neb se musí vyměnit i pružiny, protože Nivomat zajišťuje také částečně pružení a tím jsou pružiny s Nivomaty velmi měkké a nedají se použít s normálními tlumiči. Jinak výměnu tlumičů u AWD prováděl T-korab, který dával opět Nivomaty a sehnal je za 15.000,- Kč za oba dva ve Volvu. Buď budeš muset ještě přikoupit originál pera, ale protože neznám AWD a podle fotky jsou ty nové Monroe nějaké delší, tak se možná stane, že budeě muset koupit jen a pouze Nivomaty. Více by ti mohl říci nějaký servis Volvo, Marra nebo blackhawk. Tak práci zdar. :palec: :palec: a nevěš hlavu, nějak se to vyřeší.

TKorab

Příspěvek od TKorab »

Koukám i modrý jsou jako ty moje :-) Hele nezbyde než kopit nivomaty,protože AWD má vzadu péra jinak uchycený než předokolka a i kdybys koupil nové pružiny,tak je tam prostě nedostaneš, já se s tím měsíc trápil, obvolal kde koho a nakonec ukecal ve volvu slevu, sice to není levné,ale po výměně paráda,ani s těžkym vlekem to není na zemi a s mlácenim vzadu je konec,pohodlíčko maximální... A navíc,životnost origo dílu cca 250tis km,takže je už mám navždy.
Je:BMW 335i..momentálně s motorem mimo auto,ale třeba to někdy složim:-)
Bylo od Volva:Volvo 850 AWD 2,5T 142 kw r.v.96

losik.m

Příspěvek od losik.m »

Tak super, sem nevedel ze tam mam ty Nivomaty...... To pohodli urcite za to stoji..... Diky za vysvetleni. Vyměním za nove a pak dam vedet....

CBFranta

Příspěvek od CBFranta »

Jak zjistit, že nivomaty jsou mrtvé? Lze za to považovat skutečnost, že zadek auta přes noc klesne cca o 3cm? Po kolika km se auto zvedne. Má vůbec klesnout? Na jakém principu pracují? Řada otázek na které si sám nedokážu odpovědět. :oops: :shock:
Volvo XC60 D5 151kW r.v.2009

CBFranta

Příspěvek od CBFranta »

CBFranta píše:Jak zjistit, že nivomaty jsou mrtvé? Lze za to považovat skutečnost, že zadek auta přes noc klesne cca o 3cm? Po kolika km se auto zvedne. Má vůbec klesnout? Na jakém principu pracují? Řada otázek na které si sám nedokážu odpovědět. :oops: :shock:
Tak jsem si myslel, že někdo má s nivomaty zkušenosti a poradí a ono nic. Že by se nikdo věci znalý na foru nenašel??

Dajdula
Vůz: V70 XC

Příspěvek od Dajdula »

Jsou stejné tlumiče i na mé xc 70ce?

TKorab

Příspěvek od TKorab »

Jsou vánoce,nivo odborníci se válejí u televize a cpou cukrovím :-) Já je mám na autě také,v létě jsem je měnil, fungují tak,že v nich mimo kapaliny je ještě plyn a ten se tím drncáním ve dvou částech tlumiče přečerpáva a udržuje stálou výšku,já poznal,že jsou v háji tak,že se mi za jízdy jedna strana auta vydrncala nahoru a druhá zůstala ležet na zemi a nebo se zvedla jen nepatrně a hrozně rychle zase spadla na zem,jinak se to projevovalo jako klasické tlumiče v háji:uskakování v zatáčce,klepání od zadní nápravy... Výměna je docela jednoduchá a je tady i někde popsaná, kažodádně nové tlumiče se za noc taky sfouknou a auto je ráno kufrem na zemi (mám originál volvo tlumiče za skoro 18tis za pár), životnost je dost nekonečná (mám auto z Německa,takže děr moc nezažilo,ale byly tam původní a v háji byly po 280tis km) A v kopiích se mi je asi za měsíc shánění sehnat nepodařilo... Dají se vyměnit za tlumiše z běžného kombi,ale musejí se dát i jiné pružiny (nivomat tím plynem částečně nese váhu auta a pružiny jsou jen podpůrné,takže mnohem měkčí) A to ne u 4kolek,jako mám já,protože ty pružiny jsou tenčí a tak natěsno v držácích a kolem všech těch kravin,co to vzadu má,že jsem se do toho ani nepouštěl a radši koupil origo nové,komfort jízdy skvělý a ani s plným kufrem a vlekem netahá zástěrky po zemi. Co dalšího majitele nivomatů zajímá ?? :-)
Je:BMW 335i..momentálně s motorem mimo auto,ale třeba to někdy složim:-)
Bylo od Volva:Volvo 850 AWD 2,5T 142 kw r.v.96

Bobika

Příspěvek od Bobika »

Tkorab to krásně popsal. Já jenom doplním, že mi auto po 2 dnech taky na jedné straně trochu klesne, ale není to nic zásadního. Po ujetí 200 m je už zase vše OK. Jinak jsem byl na kontrole tlumičů a tam mi řekli, že mám tlumiče i pružiny naprosto OK. Takže pokud to nelehne za pár minut a auto se pak samo zvedne, tak bych to neřešil. A je pravda, že i když originál Nivomaty stojí 18 000,-, tak jejich výdrž je neporovnatelná s normálními tlumiči. Nejdříve jsem taky uvažoval, že bych tam dal normální, ale teď jsem přesvědčen, že až mi moje nivomatíky odejdou, tak je tam zase namontuji a budu mít klid až do konce životnosti autí. :D :palec:

CBFranta

Příspěvek od CBFranta »

Děkuji za vyčerpávající informace.Už mohu klidně spát, protože nivomaty fungují podle vašich údajů. Ještě jednou díky.

HonzaV

Příspěvek od HonzaV »

Nivomaty jsem taky měnil, bo mi z jednoho tekl olej.
TKorab píše:...kažodádně nové tlumiče se za noc taky sfouknou a auto je ráno kufrem na zemi....
Ale to jenom v případě, že máš naložený zadek nebo ne? Mě totiž samo od sebe auto neklesne. Jen jsem si všiml, že pokud ho vzadu naložím, tak se po pár metrech jízdy zvedne (a přitvrdí).

Honza

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“