Ahoj.
Jsem tady na fóru od včerejška, tak na mě prosím buďte hodní

.
Tuto sekci (i jiné) jsem pročetl, ale každý máme jiné požadavky a jiné nároky na používání vozu. Vybírám auto pro malu rodinu (já, stará a 4měsíce syn). Od chvíle co jsem uviděl V50 mě postihla Volvo nemoc a prostě už teď vím, že kdybych koupil cokoliv jinýho (opel,škoda,mazda) budu s tím jezdit dalších 7let nasr*nej, že nejezdím ve Volvu

.
Četl jsem tady na fóru pár příspěvků, kde lidi neměli problém s kočárkem a věcma na delší cesty atd. takže ten obávaný mini kufr asi nebude zas taková tragédie, zvlášť pokud člověk oddělá to uchycení rolety(s tím jsem smířen).
Chtěl bych ale poprosit o pomoc s výběrem motorizace a tak trošku ujistit, že když se mi na tom něco vyse*e, nedám o moc víc než třeba u Focuse nebo Astry stejného ročníku. Nebudu využívat autorizovaný servis.
Vybírám mezi roky 2005-2008. Mám na to 170tis, ale raději to koupím za 120 a 40 dám hned za nutnosti co jsou všude napsané ale nikde udělané, víme jak to je

.
Užití auta:
- 90% času cesta do práce (cca 30 km), obchody, doktoři atd. Krátké trasy po okreskách nebo v Brně.
- Cca jednou za 2 měsíce otočíme čechy a zpět (asi 600km).
- Rychlé starty+pojezd asi 2 km na hasičku v případě výjezdu (tam asi motor dostává na koule :/ )
Chápu dobře, že z tohohle hlediska bude nejlepší volba benzín? A pokud ano, který objem? jak je to se spotřebou (střídám to, do práce sportovněji, s rodinkou vyhlídkově).
Předem díky za věcné názory a odpovědi, které budou mít nějakou informační hodnotu
, četl jsem tu pár odpovědí typu "sračka nad sračky", "kup raději XC90" atd. Tak tohle mi vážně nepomůže