jestli tady někdo nadává na ČPP, já jsem s jejím plněním a jednáním spokojenej.
Za ten ťukanec, co jsem tu sdílel. Mi pošlou 33700,-
Obvyklá cena stanovená na 40, za auto mi nabídli 6700,- což jsem samozřejmě odmítnul.
V neděli nehoda nahášena z mojí strany, v pondělí přijel likvidátor, v úterý nehodu nahlásil viník, a dneska už je to vyčíslený.
Za mě dobrý. Pochybuju, že bych někde dostal víc.
(Strávil jsem necelou hodinu opravou a nestálo mě to nic)
_________________ je: Hyundai I40 1,7 CRDI 100kW, OI 1,9tdi 81kW, Fabia III 1,4 66kW, MGB 1,8 1974
ex: V40 1,9Di 85kW, GSF 600 N 57kW, Renault Chamade 1,8i 54kW, Opel astra F 1,6i 55kW, 307 1,6hdi 66kW
Takhle zezadu, kdyz to clovek vubec neceka, tak nezpevni telo a svaly nijak nepomuzou zmirnit dopad narazu.
Od dvoutunoveho kombiku v takove rychlosti to je takova porce kineticke energie, ze je to klidne na polytrauma - krcni pater, bederni pater panev, dlouhe kosti, zlamane zebra. Nemluve o vnitrnich poranenich - natrzena slezina, jatra, ledviny. Sekundarni naraz o zem, tam je riziko hlavne hlava a dlouhe kosti. Kdyby to auto videl, dopadne znatelne lip.
Ja moc nechapu kam to jako couval.
_________________ V70R II 2,5T AWD, manual, 220 KW,´04, SAAB 9-5 AERO 2.3T, B235R, manual, 184 kW, ´03, Volvo C70 2,0 T5, B5204T3, 166kW ´98, manual, ARD tuning stage 2, 195kW,
bylo Volvo 460 2.0, B20F manual, 80kW,´95, bylo Volvo V70 2.5 10V, B5252S automat, 106kW,´99, bylo Volvo 850 R, 2.3, B5234T5 automat, 176kW,´96, Volvo V70 T5 2.3, B5234T3, manual, 176kW, ´99,
Vstup do galerie ZDE
To vypadá i jako by to bylo schválně... každopádně dost nepochopitelný jednání. Jak ho odtáhl kus vedle pak ho nechal a ujel. Bud jak říkáš, chlast, fet, zákaz řízení a nebo taky jednoduše zpanikařil. To se může stát. Rána to byla pořádná...
_________________ Bylo....Škoda Yeti 1,2TSi
Honda XRV750 Afrika Twin
Nejsem žádnej znalec, ale pokud by zpanikařil, tak by ho přece nešel zkontrolovat, ještě ho popotáhl (což mu taky mohlo dost ublížit) a pak teprve odjel. Osobně tipuju spíš něco nelegálního.
To mi připomíná cestu na sever o víkendu. Jedu si svižně z Vyškova na Olomouc. kdo to tam zná je to tam debilní, úzký, někdy ostřejší zatáčky a přes svodidla nejde daleko vidět. Za jednou zatáčkou kolona. Jel jsem v levém a měl jsem dost místa před sebou. Začal jsem mírně brzdit a hned dal varovky. Postupně jsem zintenzivňoval až zastavil. celá moje snaha byla ale uplně k ničemu protože za mnou debil, který nalepený v kufru a ty varovky za celou dobu nepustil. Fakt nepochopím.
U klasického POV a jen připojištěn střet se zvěří bude problém.
Už se to řešilo, myslím u Kooperativy, že měla v podmínkách pouze vysokou a po střetu s divočákem nezaplatili vůbec nic.
Taky jsem na to koukal. Blbě se zeptám u hasičů je to jak u policajtů ? Když to někde pošle řidič vlastní chybu tak to dostane k úhradě ? Snad budou všichni v pohodě.
Warcz píše: 04 lis 2021 10:35
Taky jsem na to koukal. Blbě se zeptám u hasičů je to jak u policajtů ? Když to někde pošle řidič vlastní chybu tak to dostane k úhradě ? Snad budou všichni v pohodě.
Nevím jak u PČR. Ale pojistka na "blbost" tedy odpovědnost v zaměstnání určitě funguje a pokud se nepletu u HZS je ještě něco navíc. Třeba u SDH to byl problém, když sem byl u SDH, neměl si šanci se pojistit. Vybavení a auta musela být pojištěná. SDH není pracovní poměr. Bylo auto za 8mil, hasičárna bez vybavení za 26mil a o vybavení a dalších aut nemluvě. Prostě sis dával bacha a to co si podělal šlo z vlastní kapsy a nebo když se to ukecalo z peněz úřadu. Ale jsem pryč 3 roky, možná se to změnilo.
_________________ Bylo....Škoda Yeti 1,2TSi
Honda XRV750 Afrika Twin
Warcz píše: 04 lis 2021 10:35
Max 4,5 průměrného platu (pokud není alkohol atpd). Ale jak je tam zranění - trestný čin
Je to naprd - stále jednou nohou v krimu a druhou v hrobě.