No fuj. Toho se pri lyzovani taky bojim a kdyzbsinpredstavim, ze pri 80 kmh uz si nadelavam do kalhot, tak toto je fakt masakr.
Lyze fakt neuveritelna. To bude na prodej jako temernejeta, po rekreacnim lyzari a bez nehody
Zraneni: otres mozku a zlomena klicni kost. Za me
_________________ Chuanita944, B230FB , MY92, M47"GALERIE" Toyota Yaris Hybrid MY23"GALERIE" bylo: Andreas C30 2,4i 125 kw MY08 Summum MT|V70 II D5 AWD MY05 MT, chip 149 kw, EGR OFF|V70 II 2,4 D 120 kw, MY04 AT|V70 I 2,5 D 103 kw, MY00 MT, KAT OFF, EGR OFF
Tyhle závody nejsou úplně tak na sněhu... To je spíš ledová krusta, hnus nechtěl bych se na to vysekat ani v rekreační rychlosti co jezdím, natož takhle.
Podivej se na to z jiného úhlu, minimální tření, tělo klouže po povrchu - ano stávají se i tragédie allá Gernot Reinstadler, díky bohu ale minimálně.
Horší je, když jezdec vyletí z trailu v 50 nedejbože v 80 - 100km a místo sněhu/ledu - skála, šutry, hlína a stromy. Těch smrťáků a invalidů je na
EN/DH kolech a MX motorkách mnohonásobně víc. Proto taky lyžuje každej druhej a sjezdovky jsou tradičně narvané k prasknutí rodinami s malými
dětmi.
_________________ V 70 B5244 T5, AWD, MY 07' HILTON TUNING stage 3 + úpravy
V 70 B5244 S2 2.4L, MY 01' stage 2, LPG
Haben píše: 22 led 2021 23:08
No fuj. Toho se pri lyzovani taky bojim a kdyzbsinpredstavim, ze pri 80 kmh uz si nadelavam do kalhot, tak toto je fakt masakr.
Lyze fakt neuveritelna. To bude na prodej jako temernejeta, po rekreacnim lyzari a bez nehody
Zraneni: otres mozku a zlomena klicni kost. Za me
Na tom je nejneuvěřitelnější (resp. je to skvělá ilustrace, k čemu je tréning), že má v pořádku nohy-a ostatně Ledecká totéž v bleděmodrém. Protože tyhle disciplíny se jezdí na vázání, které se do běžného prodeje vlastně nedostane, s vypínacími silami, které normálně sportujícímu člověku stejné váhy rozeberou koleno i při mnohem nevinnějším pádu. Natož když se do něj na té metrové páce opírá celá hybnost letícího těla s takovou vehemcí, že se vázko vytrhne a lyže rozloží na základní konstrukční skupiny...
A že někdo, kdo si v marketu koupí "zupadupa" závodní lyže za patnáct a v Peci, Špindlu nebo na jiné somárské lúčke tady nebo v zahraničí se předvádí, jak mu to jede "skoro kilo" je prostě debil, protože pokud to není jeho celoroční náplň, v kolenou to nemusí pořádně ustát, nebo to nemusí vydržet lyže a pak ohrožuje ty okolo. (Jeden takovej mne málem přizabil a kvůli jinému chybí kamarádovi 1,5 cm holeně. Na dýlku.)
_________________ Volvo 945 D24TIC EGR Kat MY96; Holanďan s (587k) 640k na podvozku a (247k) 300k na motoru
To platí asi jak na lyžích tak v autě, že výrazně rychlejší řidič může zramovat toho pomalejšího. Přiznám se, že jsem ten z rychlejších. Mam asi 10 možná 15 let staré lyže z bazaru. Váží jak kamion a dělají dlouhé oblouky. Při sjezdu to funguje tak, že kam pojedu neurčují nohy ale postavení těla a měr lyží. Lítám většinou ráno když je svah dobře upraveny. ( nejčastěji Semmering ). Jakmile se to rozjezdí a zmuldovatí beru Snowblade ( 99cm ) a jdu blbnout. Tahle kombinace rychlých lyží a zabavných bejdů mě baví nejvíc.
Rychlejší řidič, ani rychlejší lyžař, nemá co ramovat pomalejšího. Pokud má rychlejší dojem, že nemusí zvládnout případný manévr někoho před sebou, nebo je v provozu husto, má se kuwa klidnit a zpomalit. Anebo musí mít skill na to, aby ustál bez ohrožení okolí cokoliv co se může stát (krom blba, který vyběhne mezi dodávkami do pruhu a tak), platí i o lyžích.
Abych nebyl úplně OT-ten blb mne dojížděl asi 200 metrů, můj směr a rozsah oblouků byly úplně jasné, asi se pokusil projet mi těsně před špičkami, ale nezvládl to a přejel mi patky. On to ustál, já ne jak jsem se předkláněl, aby mne nevzal loktem na ledviny a přejetím mi v zahájení pravé zatáčky vypnul levou lyži... Sklouznul jsem se po rameni a břiše asi 70 metrů...
To zní jako obřačky (můj případ-chtěl jsem po letech, kdy jsem na lyžích nestál, dlouhá, rovná, tvrdá prkna s ostrými hranami, protože to bylo to poslední, na čem jsem před tím stál. Kamarád mi přivezl lowend amatérskou závodní mrchu se skluznicí, která je evolučně asi dvě geologické doby před tím linem, na kterém jsem jezdil dřív). Na plné sjezdovce se s tím dá jen smýkaný oblouk sekáním patek a je to maso na kolena, protože jsou tuhé a komunikativní asi jako traverza. V rozrytých muldách peklo, protože je to jezdí spodem. V přírodních muldách o strach, protože se to musí mastit a jezdit jen po vrškách, reálně půlka času v luftě a na to nemám skill ani fyzičku. A když je prázdý manšestr, dá se to rozjet, ale není kde. Braunberg v Peci na třináct obloučků včetně náskoku do brždění, to je ta lyže konečně řiditelná, aniž by tahala za nohy. Za ty tahá 1,5-2 G když do toho oblouku člověk šlápne tak, že vyjede rychleji (jo, vím k*va dobře jak je to cítit na stehnech, nejvíc co jsem měl na zádech na krosně bylo nějakých 170-185 kg, vážím něco pod 90). Z představy, že bych musel dělat náhlou podstatnou úpravu směru se mi ježí i chlupy na chlupech. Takže reálně není kde s nimi pořádně jezdit a přitom, jak často se na lyže dostanu, jsou to pro mne lyže spíš o strach. Takže si užívám mimo ryk aprés-ski allmountainky, kterým jsem pořídil koberec a prehistorické nerozbitné ťapací vázání.
_________________ Volvo 945 D24TIC EGR Kat MY96; Holanďan s (587k) 640k na podvozku a (247k) 300k na motoru