Fízlové jsou různí. Někteří arogantní tupci, co Ti prolezou auto, jen aby Tě za něco zkasírovali. S těmi se vůbec nebavím a ani mi nemají za co dát pokutečku. Jiní zase, jako se mi to stalo dnes, dělají svou práci a to tak, že dobře.
Minulý týden jsem jel do Plzně, vyjížděl jsem v půl čtvrté ráno. Před odjezdem jsem ještě v rychlosti doléval olej. Stál jsem v řadě po pravé straně jednosměrky, naproti divadlu Gong. Sednul jsem do auta, dal R, kouknul do prava za rameno a začal vyjíždět. Vůbec nevím proč, ale kouknul jsem se i do leva a hele, tam akorát pomalu dobržďovala policejní ovce. Tak jsem vyvalil oči, neverbálně ocenil jejich výkon a znalost značek a vrátil se na parkovací flek.

Oni dojeli do půlky tý jednosměrky a otočili se. To už jsem vyjížděl na hlavní a bylo mi jasný, co následuje. S diskotékou za zády jsem zastavil o dva bloky dál na autobusové zastávce. Copak se stalo, zeptal jsem se. Prý že mě viděl, jak se hrabu pod kapotou a že se v týhle ulici auta ztrácej často, že si akorát zkontroluje doklady. Ještě jsem mu fouknul a za tři minuty jsem byl propuštěn. Ukázková práce. No a dneska kolem jedný, když jsem parkoval jiný auto, pomalu kolem mýho Volva projela stejná ovce. Stál jsem jako správnej floutek asi 2 m od přechodu na začátku tý řady. Zaparkoval jsem, šel přeparkovat Volvinu a během minuty se za mnou ten interceptor odnikud vynořil. Musel vyrazit s vyplejma světlama a jet jako úplné prase. Nikde jsem ho neviděl číhat a to měl označené auto. A všude jsou lampy. Zatočil jsem zpátky mezi bloky, objel jeden, druhej a pak už mi to nedalo a zastavil jsem u kraje před Harfou. Čekal jsem další kontrolu, ale jen pomalu projeli a spolujezdec si mě prohlídnul a významně na mě kývnul.

Asi to byl ten stejný co minule. Zřejmě dostali echo, že mi chce někdo ukrást devítku.

Proto se nebojím napsat kde parkuju, jen si to zkuste.