Ale jdi ty brebto - osobně jsem tam sice nebyl (pouze o hranici vedle, ale místní zprávy vyprávějí o opaku), ale ségra tam strávila x týdnů a vyprávěla něco trošku jinéhoPeťo píše:To ste ešte neboli v Indii..ale tam sa nezrážajú
Lachtan mám tam suseda na ambasade uz 3ti rok. Staci si pozriet video z ambasady. Takze kolko je Indov a kolko maju smrtelnych nehod? ako sa tam jazdi? chaoticky. Takze co z toho statisticky vychadza brebto Lachtan? Ze India ma nizsiu nehodovost ako Europa s riadenou prevadzkouLachtan píše:Ale jdi ty brebto - osobně jsem tam sice nebyl (pouze o hranici vedle, ale místní zprávy vyprávějí o opaku), ale ségra tam strávila x týdnů a vyprávěla něco trošku jinéhoPeťo píše:To ste ešte neboli v Indii..ale tam sa nezrážajú
Koukám, že se opravdu nenudíšdoktor píše:Dnes v noci R7 na obchvatu Slaného - ...
Tam je opravdu nebezpečný úsek. Jezdím tudy denně do práce a zpět. Viděl jsem na vlastní oči už několik případů spícího řidiče za volantem právě na tomto místě. Jeden to dokonce měl namířeno čelně proti mě ale povedlo se mi ho troubením vzbudit. Je tam delší rovný úsek s výškově se mírně vlnící vozovkou a povrchem bez dír, takže spousta lidí co tudy jezdí souhlasí s tím, že to uspává. Přímo v místě, kde se tato nehoda stala se neustále mění lampy pouličního osvětlení a místní po tomto chodníku neradi chodí. Provoz je tu hustý, kolony ve špičku dosahují až do Zlína, což je nějakých 5 km. Objet konkrétní úsek není kudy, pokud neberu v úvahu centrum obce, ovšem s tak nešikovným výjezdem opět na tuto komunikaci, že pokud vás někdo nepustí, tak ve špičku nemáte šanci vyjet na hlavní, nebo dlouhou objížďku řádově v desítce km.
jj bmw7 z nedele na pondeli, jel jsem prave kolem v taxiku...jarek.krizan píše:Jinak je to to místo, co tam hořelo to auto ( myslím bavorák asi ) co natankoval benzín místo nafty.
OT:mbm píše: jj bmw7 z nedele na pondeli, jel jsem prave kolem v taxiku...
protoze, po nekolika pivech a unave po shlednuti ctyr kapel na masters of rock, bych treba mohl do T6 cestou z vizovic natankovat naftu, nebo slivovici misto benzinu...Menhir píše:OT:Proč jezdíš taxíkem, když máš T6???!!!!!
To bys asi mohlmbm píše:protoze, po nekolika pivech a unave po shlednuti ctyr kapel na masters of rock, bych treba mohl do T6 cestou z vizovic natankovat naftu, nebo slivovici misto benzinu...Menhir píše:OT:Proč jezdíš taxíkem, když máš T6???!!!!!
Jo, spánek to je svinstvo - také jsem kdysi vylez z kraksny, kdy to do nás narval člověk co usnul a přejel do protisměru...
No nedělal bych dalekosáhlé uzávěry... je to starej Accent ne? Takže srovnání s OII není úplně fair... Nicméně Na tý Otině je hezky prokreslená ta výztuha ve dveřích...doktor píše:Dnes v noci R7 na obchvatu Slaného - čelní střet octavia II versus Hyundai. Náraz dle svědků v plné rychlosti bez brždění. Maska na masku.
S naprostým úžasem a obdivem můžu tvrdit, že Octa II je bezpečné auto, celá motorová část až po čelní sklo sešrotovaná, ale interiér téměř netknutý.
Hyundai (a lidi v něm) dopadli o poznání hůře - motro dtto , ale navíc významná demolice palubky, sedaček, volantu, maximum poškození v oblasti prostoru pro řidiče.
Bilance nedobrá.: Hyundai - 1 mrtvá a 2 těžce zraněné, octavia - jedno lehké a jedno těžší zranění.
Příčina nehody není dosud jednoznačná, ale dle výpovědi řidiče octavie se zdá, že paní s hyundaiem (s volantem napravo - GB) jela v levém pruhu, t.zn. od prahy po čtyřproudové R7 a po redukci na 2 pruhy pak pokračovala ve špatném, t.j. levém pruhu. Ke střetu došlo asi po 1,5 km od redukce, v pravotočivé zatáčce s nízkou přehledností.
http://www.hzskladno.cz/?det=1278
foto č. 5-9 akorát v článku " zapomněli" zmínit jednu ženu, kterou jsme vezli po kolech do motola.
Presne, viď moja skoronehoda pár strán späť. To, ako si myslíš, že by si sa správal je jedna vec, ale podvedomie (alebo čo..) rozhodne inak...Menhir píše:Jenomže veškerá teorie je asi na nic...
Děj se virtuálně strašně zpomalí, řešíš několik variant kontinuálně po celou dobu toho děje. Vyzkoušel jsem si to, když na mě vylítli popeláři v protisměru v zatáčce... poslal jsem to na okraj a čekal jsem několik časových jednotek, jestli to stihnou vrátit na svou půlku nebo jestli budu muset zničit auto o pangejt... Dopadlo to dobře, ale bylo to poměrně adrenalinové. Stejně tak, když jsme se vraceli v noci z Německa, to se jezdilo ještě po starý, a v levotočivé zatáčce na mě vykoukl zpoza kamionu BMW 5, který se rozhodl předjíždět bez výhledu a přes plnou. Podobná situace. Celkem mě v takových případech vždy překvapí, jak chladnokrevně reaguju. Vím naprosto bezpečně, že kdyby tehdy v tom Německu řídil kamarád, tak jsme se zapsali do statistik...Menhir píše:Občas přemýšlím, co bych asi udělal, kdyby najednou proti mně jel nějaký spáč, Angličan apod... Jestli bych vůbec stihnul o tom uvažovat, jestli bych měl odvahu snažit se o přímý čelní střet, jak radí znalci, anebo jestli bych se pokoušel někam uhnout, anebo jestli bych se naopak nestihl ani pomodlit... A taky si lámu hlavu, jak by při tom čelním střetu dopadla 850. Jenomže veškerá teorie je asi na nic...
Zdá se mi to, anebo se jízda v protisměru začíná stávat "módou"?
JJ - každý zlomek vteřiny trvá asi minututnemec píše:Děj se virtuálně strašně zpomalí...
ono nad tim ani nemá cenu přemýšlet, protože v danou situaci prostě uděláš to, co řekne hlava a co by tě normálně třeba ani nenapadlo. Sám sem taky přemýšlel jak bych v kritický situaci reagoval a když k ní došlo, bylo všechno úplně automatický a hrozně rychlý. Pak si chvíli ani neuvědomuješ cože se to staloMenhir píše:Občas přemýšlím, co bych asi udělal, kdyby najednou proti mně jel nějaký spáč, Angličan apod... Jestli bych vůbec stihnul o tom uvažovat, jestli bych měl odvahu snažit se o přímý čelní střet, jak radí znalci, anebo jestli bych se pokoušel někam uhnout, anebo jestli bych se naopak nestihl ani pomodlit... A taky si lámu hlavu, jak by při tom čelním střetu dopadla 850. Jenomže veškerá teorie je asi na nic...
Zdá se mi to, anebo se jízda v protisměru začíná stávat "módou"?
neviem ako vy ja by som si šplechol do textilu hnedej omačky a hodil do najblizsej jamy alebo oprel o stromlucki píše:ja som zbabelec, ja by som urcite strhol volant doprava.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé