MOTOR: Vybehany motor?

• Autor
  • Zpráva
sepo

MOTOR: Vybehany motor?

Příspěvek od sepo »

Precital a narozpraval som sa o mojom aute s dobrou hromadou mechanikou a mam z toho "gulas"...Ak mam zahriaty motor,z vika na olej to dycha taky sivohnedy dym.Jeden mechanik,ze je to v pohode,druhy ze mam auto pred krachom a ja som z toho na vetve.Olej mi to nezere,taha slusne,az na trhave skubanie pri 2 a 3-ke ,ked plynule zrychlujem.Podotykam,plynule.K tomu este aj podivne kudolceky dymu.Ist na diagnostiku a ak,tak na aku?Robi to niekomu s renaultackym commonrailom?Som mierne zufaly z toho,ze neviem,ci s tym ist na nejaku dlhsiu cestu...Diiiiiky.
V40,1.9D,143000 km,02.2002,

Deshi
Vůz: V40 1.9D 75kW

Vybehany motor???

Příspěvek od Deshi »

sepo píše:Precital a narozpraval som sa o mojom aute s dobrou hromadou mechanikou a mam z toho "gulas"...Ak mam zahriaty motor,z vika na olej to dycha taky sivohnedy dym.Jeden mechanik,ze je to v pohode,druhy ze mam auto pred krachom a ja som z toho na vetve.Olej mi to nezere,taha slusne,az na trhave skubanie pri 2 a 3-ke ,ked plynule zrychlujem.Podotykam,plynule.K tomu este aj podivne kudolceky dymu.Ist na diagnostiku a ak,tak na aku?Robi to niekomu s renaultackym commonrailom?Som mierne zufaly z toho,ze neviem,ci s tym ist na nejaku dlhsiu cestu...Diiiiiky.
No, asi bude nejlepší si zajet na diagnostiku do auorizovaného servisu, napojeni ( v ČR ) stojí cca 500 Kč a vyčtou ti chybová hlášení všechna.
Vím, že se tady už někde probíralo jaká diagnostika se dá na Volvo napojit a vím, že někdo říkal, že nejlepší je skutečně origo

bylo:
Volvo V40 7/2002, 1,9D 75kW manuál, Sport

Jarda S40
Vůz: S40, V70-I, 850, 460 variomatik

Vybehany motor???

Příspěvek od Jarda S40 »

Deshi píše:
sepo píše:Precital a narozpraval som sa o mojom aute s dobrou hromadou mechanikou a mam z toho "gulas"...Ak mam zahriaty motor,z vika na olej to dycha taky sivohnedy dym.Jeden mechanik,ze je to v pohode,druhy ze mam auto pred krachom a ja som z toho na vetve.Olej mi to nezere,taha slusne,az na trhave skubanie pri 2 a 3-ke ,ked plynule zrychlujem.Podotykam,plynule.K tomu este aj podivne kudolceky dymu.Ist na diagnostiku a ak,tak na aku?Robi to niekomu s renaultackym commonrailom?Som mierne zufaly z toho,ze neviem,ci s tym ist na nejaku dlhsiu cestu...Diiiiiky.
No, asi bude nejlepší si zajet na diagnostiku do auorizovaného servisu, napojeni ( v ČR ) stojí cca 500 Kč a vyčtou ti chybová hlášení všechna.
Vím, že se tady už někde probíralo jaká diagnostika se dá na Volvo napojit a vím, že někdo říkal, že nejlepší je skutečně origo
Na ten "vyběhaný motor by ti především ti mechanici měli změřit kompresní tlaky ve válcích. Potom mohou mluvit o "vyběhaném motoru! Ale možná nejsou zařízení na měření tlaků u nafťáků.
P.S. To ti nezměřej na diagnostice, musej vstřiky ven a měřit na motoru.

sepo

Vybehany motor???

Příspěvek od sepo »

To vsetko som preberal s mojimi "dvornymi" mechanikmi.Ale?!Problem tkvie v tom,ze kompresie mi nevedia zmerat ani renaultaci v Poprade ani nik iny v blizkom okoli-vraj nemaju pripravky na commonraily,a ta druha moznost,ist do volva...Chlapik v Presove ma nenapadne upozornoval ze sa esste len zaucaju a do Kosic je zatial problem sa mi dostat.Snad teraz v lete sa mi podari bud Kosice alebo B.Bystrica.A treti faktor-co ta nepali nehas-takze ak auto ide a nezere olej,budem sa vozit kym mi nevyjde volvo servis.Chcel som len vediet,ci aj inym dci motorom na fore paruje motor tak ako mne ...Ak budem mat nieco nove,co sa diagnostikovania tyka,dam vediet

Igor

Vybehany motor???

Příspěvek od Igor »

...na fy Camea Prešov sa fakt vykašli, tam o Volvách nemajú ani páru, oni ich len vedia predávať....

judr

Vybehany motor???

Příspěvek od judr »

Ono sa mi zdá že všeobecne na Slovensku sa vedia Volva len predávať a nie opravovať ( TN a ZA ). V Čechách som vpálil do prvého Volvo servisu a ochotou sa išli potrhať. ;-)

sepo

Vybehany motor???

Příspěvek od sepo »

judr píše:Ono sa mi zdá že všeobecne na Slovensku sa vedia Volva len predávať a nie opravovať ( TN a ZA ). V Čechách som vpálil do prvého Volvo servisu a ochotou sa išli potrhať. ;-)
Co mi doporucujes,ist do servisu v cechach-resp. na dovolenku do ceskeho volva?Mam totiz namierene do Banskej Bystrice???????Mas na nich nazor alebo skusenost?

judr

Vybehany motor???

Příspěvek od judr »

sepo píše:
judr píše:Ono sa mi zdá že všeobecne na Slovensku sa vedia Volva len predávať a nie opravovať ( TN a ZA ). V Čechách som vpálil do prvého Volvo servisu a ochotou sa išli potrhať. ;-)
Co mi doporucujes,ist do servisu v cechach-resp. na dovolenku do ceskeho volva?Mam totiz namierene do Banskej Bystrice???????Mas na nich nazor alebo skusenost?
Od Púchova to mám najbližšie do TN, ZA a Čiech. Banskej som ešte nebol v servise takže nemám názor. Keď som potreboval spraviť nový kľúč tak v TN sa vôbec nechytali :mrgreen: - nemali na to "soft." :poc: a odporúčali ma do BA resp. BB tam by ho vraj mali mať. Ale keďže ja mám bližšie do Zlína informoval som sa tam a tam mi ho aj spravili. :lol: Z Popradu by si to mal vcelku pekný výlet do najbližšieho českého servisu.

wickey
Vůz: C70 T5 cabrio + V70 XC Cross Country

Vybehany motor???

Příspěvek od wickey »

prid do BA, mam tu autorizovany servis a schopneho znameho ;) viac SZ
'01 C70 T5 cabrio - B5234T3, M56LK 176 kW #601 - signal red /// '00 V70 XC AWD Cross Country - B5244T, M58 142 kW #421/460 - dark olive pearl/grey
'08 XC90 V8 AWD Sport - B8444S, AWTF-80 SC 232 kW #612 - passion red /// '03 S60 T5 - B5234T3, AW55-50SN 184 kW #449 - mistral green metallic

ex: '84 760 GLE TD; '90 940 GLE; '96 850 2.5 20V; '91 440 1.8 K; '98 V70 R AWD; '97 850 R; '00 V70 R AWD, '87 740 GL, '97 850 GLE, '04 S60 R AWD, '98 V70 XC AWD Cross Country, '99 V70 XC AWD Cross Country, '99 S70 2.5 20V

sepo

Vybehany motor???

Příspěvek od sepo »

Tak som bol pred 2-mi tyzdnami u toho chlapika v blave a diagnostika vykazaala len drobnosti=zhavice a tak
S tym vybehanym motorom nic konkretne,ale ak ma tah,nezerie mi olej a prestalo po dlhsej trase aj dymit,tak tomu dam asi pokoj.S autom som maximalne spokojny:jazdne vlastnosti,hlucnost,akceleracia,brzdenie,komfort pri dlhych strekach+spotreba ako ma byt.Neidem do nicoho vrtat az ked sa nieco po.....e.Dufam ze nikdy.... :lol: Snad v auguste sa zastavim na tlaky...
Zatim

Zpět na „C30 / S40 / V40 / V50 - opravy“