Re: VOLVO V50
- Autor
- Zpráva
-
VOLVO V50
to je ale smola nechapem takych ludi to by im mali odseknut pravu ruku
Volvo S60 2.4 103kw 2006 lpg
Volvo S80 3.2 awd 2007 lpg
Volvo V90 cc 2.0 T6 2017
volvo 440 1.7T R:V 1993
volvo S40 1.9 DI r.v 1999
Volvo V50 2.OD 100KW r.v 2005
Volvo V90 cc 2.0 T6 2017
-
- Vůz: Audi A4 (B8) Avant, 2.0TDI (105kw), r.v.
VOLVO V50
ja bych usek obe i s nohama a to minimalnemichalmalcek1 píše:to je ale smola nechapem takych ludi to by im mali odseknut pravu ruku

to Lumpy: preju hodne stesti se zdarnym vyresenim

Pavluňova galerka :-)
-
- Vůz: FoFo 2.0TDCi
VOLVO V50
ups
, chvilku jsem si užíval na dovolené , a teď jak na co odepsat
olej pro 2.0D D4204T : příručka říka 5w30 min. specifikace Ford WSS-M2C913-B ,po pár konzultacích - jakýkoliv olej hlavně s touto specifikací , ale né střídat výrobce při každé výměně , zůstat u jednoho ! Takže každý podle svých zkušeností ! Jinak "origo olej" Volvo 5w30 WSS-M2C913-B je vyráběn Castrolem a je to prý Magnatec , rozdíl je v ceně ve V.servise origoV 1L 247,- Castrol Mag 500,-
Při výměně se mi tam vlezlo necelých 5L bez 2dcl, a mám mezi rysky . To michalmalcek1 " olejový filtr úplně v poho 2x , bez demontáže vzduchových hadic , palivový filtr mám taky za sebou , dekky s tím vzduchem se mi to moc nelíbí
,ale asi věděli co dělaj
Lumpy: to si děláš srandu , tak to je k pláči
, budeme se muset nějak spojit a tyto lidi hodně krutě trestat , ale asi je nikdy nedostanem ! Snad se nám to jednou povede
Pokuď Ti to uhradí správce , tak to bude jen dobře a budeš mít konečně black masku , no a teď co já , budu to muset nějak pořešit
Jinak k DPF : jak píšeš po cca 60 doplnění aditiv ,většinou to zahlásí PC , po 100 výměna + doplnění aditiv , a tak pořád dokola , u novějších až 120 . Vše se může stát i dřív , ozve se to samo , ale palby za to jsou hnus
.
Jinak :
Flaksy : taky jsem zvědavej na tričko , aspoň se nám v davu nestratíš
michalmalcek1 : vítám Tě mezi náma
, mnoho najetých km bez závad
dekky: dík za nové poznatky ohledně umírání turba
, snad nás to nikoho nikdy nepotká
Pavluna : takže chip se podařil
, no teď mám strach jet na srazík ,že nám tam budeš ukazovat záda

olej pro 2.0D D4204T : příručka říka 5w30 min. specifikace Ford WSS-M2C913-B ,po pár konzultacích - jakýkoliv olej hlavně s touto specifikací , ale né střídat výrobce při každé výměně , zůstat u jednoho ! Takže každý podle svých zkušeností ! Jinak "origo olej" Volvo 5w30 WSS-M2C913-B je vyráběn Castrolem a je to prý Magnatec , rozdíl je v ceně ve V.servise origoV 1L 247,- Castrol Mag 500,-

Při výměně se mi tam vlezlo necelých 5L bez 2dcl, a mám mezi rysky . To michalmalcek1 " olejový filtr úplně v poho 2x , bez demontáže vzduchových hadic , palivový filtr mám taky za sebou , dekky s tím vzduchem se mi to moc nelíbí

Lumpy: to si děláš srandu , tak to je k pláči

Pokuď Ti to uhradí správce , tak to bude jen dobře a budeš mít konečně black masku , no a teď co já , budu to muset nějak pořešit

Jinak k DPF : jak píšeš po cca 60 doplnění aditiv ,většinou to zahlásí PC , po 100 výměna + doplnění aditiv , a tak pořád dokola , u novějších až 120 . Vše se může stát i dřív , ozve se to samo , ale palby za to jsou hnus

Jinak :
Flaksy : taky jsem zvědavej na tričko , aspoň se nám v davu nestratíš

michalmalcek1 : vítám Tě mezi náma

dekky: dík za nové poznatky ohledně umírání turba

Pavluna : takže chip se podařil

-
- Vůz: V50 2.0D MY08
VOLVO V50
Ako sa da zisiti ci ho mam alebo nie? V kupnej zmluve je len vybava Momentum a dopisane polozky nad ramec tejto vybavy... Podla VIN mam EURO 5. Nenajde sa niekde fotka ako vyzera a kde presne je ten filter na 2.0D ?A to nejlepší na konec - mám filtr pevných částic
VOLVO V50
Ja myslim,ze ty ho mas uz na 100% od modelovyho roku '07 se uz davaji bezne.Do toho roku se davali jen na prani.Pro zjisteni staci brnknout do Volva nadiktovat VIN a oni ti to hned reknouivannavi píše: Ako sa da zisitit ci ho mam alebo nie? V kupnej zmluve je len vybava Momentum a dopisane polozky nad ramec tejto vybavy... Podla VIN mam EURO 5. Nenajde sa niekde fotka ako vyzera a kde presne je ten filter na 2.0D ?

-
VOLVO V50
ivannavi : jak píše Pavluňa
, 100% ho budeš mít . Jen je trošku jinde než píše
.Je hned kousek za motorem , nad nádrží je malá nádržka na aditiva, měla by jít vidět když se sundá PZ kolo. DPF vypadá asi takto , větší válec vedoucí k němu zezadu dvě trubky od nádržky, zepředu kabel. Když tam není je na tom samém místě o něco menší válec , ke kterému nic nevede ! Něco k péči {brožura MY08} strana 121
Obrázky pro motor D4204T - 2.0D

Obrázky pro motor D4204T - 2.0D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) wrbics dne 20 srp 2009 11:54, celkem upraveno 2 x.
-
- Vůz: Volvo V50
VOLVO V50
to Lumpy: tak to je clovece na vrazdu.ludia su svine.tak nech dobre vybavis.keby si moc chcel,a nebola by ina moznost mozem ti poskytnut cely znak z mojej starej masky.
no uvidime ci svokor teraz v prahe nevyhra,ked tam nebudes.
inak by ma zaujimalo,ci som ja ten moj DPF neodrbal,ked mi isiel olej vsade.v intercooleri ho bolo dost,tak asi tolko islo aj do vyfuku.
ale snad by PC nieco napisal...
vlastne ani neviem ci ho mam,ale taka rura tam bola ako je na tom obrazku.idem zajtra na dovolenku,tak to potom preskumam.
musime o tom na zraze podebatovat.

no uvidime ci svokor teraz v prahe nevyhra,ked tam nebudes.

inak by ma zaujimalo,ci som ja ten moj DPF neodrbal,ked mi isiel olej vsade.v intercooleri ho bolo dost,tak asi tolko islo aj do vyfuku.
ale snad by PC nieco napisal...
vlastne ani neviem ci ho mam,ale taka rura tam bola ako je na tom obrazku.idem zajtra na dovolenku,tak to potom preskumam.
musime o tom na zraze podebatovat.
VOLVO V50
nooooo neviem neviem, pozrite si slovensky cennik, pre modelovy rok 09 je standart DPF pre 1.6D a D5, pre 2.0D je len za priplatok 460€ ! A tak sa mi zda, ze to bolo aj pre modelovy rok 08 ked som auto kupoval.od modelovyho roku '07 se uz davaji bezne
http://www.volvocars.com/sk/All-Cars-MY09/Documents/Volvo_V50-cennik_26_06_2009.pdf
VOLVO V50
ivannavi : pravdu máš , 2 to mají za příplatek . D5,1.6d jako standart
Ale pokuď jsi ho neplatil , tak ho nemáš. I když podle E5 by jsi ho měl mít , co jsem tak pročítal . Ale kdo tomu má věřit . Třeba tady pišou na svých stránkách : "Tento filtr zachytí více než 95 % částic sazí ve výfukových plynech vznětového motoru. Množství pevných částic ve filtru je neustále monitorováno systémem řízení motoru. Když je filtr plný, zachycené částice jsou automaticky spáleny na popel. Systém je konstruován pro celou životnost vozu a nevyžaduje žádnou údržbu."
Nevyžaduje údržbu
- to pak zjistí člověk později až na faktuře
Pokuď si nejsi jistý , tak si to u nich ověř

Nevyžaduje údržbu

-
VOLVO V50
ved to... musim si to overit. Chcel som sa pozret pod auto, ale na rampu kde som chodil s octaviou som sa koli sirsim kolesam na volve nedostal...
Ono pokial by stat podporoval taketo auta tak ten filter zmysel ma, ale takto su to len viacmenej vyhodene peniaze. Preto som ho ani nechcel lebo som cital aj na Fordklube ake problemy stym maju...
Ono pokial by stat podporoval taketo auta tak ten filter zmysel ma, ale takto su to len viacmenej vyhodene peniaze. Preto som ho ani nechcel lebo som cital aj na Fordklube ake problemy stym maju...
VOLVO V50
mozna trosku OT:jen pro info,dnes jsem si nechal zmenit nick z Pavluna na Pavluňa,protoze spousta lidi to cetla bez toho Ň 

-
- Vůz: S60 2.4 LPG / V70 D4
VOLVO V50
Vśak jo
Jsem z Moravy, čtu to jak to vidím napsané
Víc jsem zvyklej na Pavluna a ne Pavluňa
ale začlo mi to v hlavě šrotovat, když jsi poprvé v podpise uveřejnil nynější verzi odkazu na tvou galerii 

Volvo V70 D4 (D4204T5), MY15
-
- Vůz: XC90 MY17 Inscription
VOLVO V50
Proč sis nedal nick Pavluňa hned?Pavluňa píše:mozna trosku OT:jen pro info,dnes jsem si nechal zmenit nick z Pavluna na Pavluňa,protoze spousta lidi to cetla bez toho Ň
https://www.zidekmir.cz/ - Volvo diagnostika s úsměvem, v Brně zdarma :-)
Oprava přístrojovek a jiné elektroniky z S/V/XC s doživotní zárukou :-) tel. 602749614
XC90 2017 Inscription, ice white. S60R MY05. Byla S80 T6 200kw MY04, S60 D5 2002.
-
VOLVO V50
Jeho udržba spočitava v tom že sem tam treba spravit nejake dialnične kilometre. pokial auto jazdi len v meste tak sa zniči, a bude ho treba vymenit... spalenie častic na popel nejaky čas trva, preto by bola vhodna ta dialnica raz za čas.wrbics píše: zachycené částice jsou automaticky spáleny na popel. Systém je konstruován pro celou životnost vozu a nevyžaduje žádnou údržbu.
VOLVO V50
Guru : to víme , že se musí jednou za čas provést delší jízda ,jinak se zanese rychleji , je to v brožůře k V50 , viz třeba odkaz výše!
Špatně jsi mě pochopil : myslel jsem to , že není systém konstruován pro celou životnost vozu a nevyžaduje žádnou údržbu. DPF se musí vyměnit po 100T km , u novějších až po 120T km , a zhruba po 60T km se musí doplňovat aditiva , která se právě při delší jízdě vstřikují do DPF aby se vyčistil (vypálilo se to v něm) , ale i tak se zanáší a proto se musí pak vyměnit .
Špatně jsi mě pochopil : myslel jsem to , že není systém konstruován pro celou životnost vozu a nevyžaduje žádnou údržbu. DPF se musí vyměnit po 100T km , u novějších až po 120T km , a zhruba po 60T km se musí doplňovat aditiva , která se právě při delší jízdě vstřikují do DPF aby se vyčistil (vypálilo se to v něm) , ale i tak se zanáší a proto se musí pak vyměnit .
-
VOLVO V50
to wrbics ako si napisal olejovy filter si menil bez akejkolvek demontaze nedaval si dolu ani nasavacie potrubie nic len tak lebo ja som to demontoval cele aby som sa tam ako tak dostal a co sa tyka palivaka vies napisat presnejsi postup aj odvzdusnenia?
Volvo V90 cc 2.0 T6 2017
volvo 440 1.7T R:V 1993
volvo S40 1.9 DI r.v 1999
Volvo V50 2.OD 100KW r.v 2005
Volvo V90 cc 2.0 T6 2017
-
VOLVO V50
michalmalcek1: při výměně OF jsem opravdu nedával nic dolů , teda jen kryt motoru nahoře a dole 
PF - hadice na filtr jsou na rychlospojky , při jejich sundání jsem použil zaslepky co byly u filtru přiloženy , rychle jsem je tam nandal , pak vyndal filtr,dal nový , prostor pro filtr jsem zalil naftou,nechal nasát filtr, dostříkl stříkačkou až povrch,rychle nasadil zpátky hadice, no a pak jsem nastartoval a modlil se
, naštěstí se povedlo
. Třeba zná někdo lepší postup

PF - hadice na filtr jsou na rychlospojky , při jejich sundání jsem použil zaslepky co byly u filtru přiloženy , rychle jsem je tam nandal , pak vyndal filtr,dal nový , prostor pro filtr jsem zalil naftou,nechal nasát filtr, dostříkl stříkačkou až povrch,rychle nasadil zpátky hadice, no a pak jsem nastartoval a modlil se

Naposledy upravil(a) wrbics dne 16 srp 2009 21:19, celkem upraveno 1 x.
-
VOLVO V50
wrbics: super,takto by som to robil aj ja,ale v autorizaku maju asi ine postupy.
chalan robil,vymienal...odskocil som si na cigo a ked som sa vratil tak fukal do nadrze a druhy startoval.no trvalo to dost dlho,uz som mal kvalitne nervy.no co som im mal povedat? len som sa spytal,ci je vsetko ok.odpoved...to je normalna vec.takze neviem...
ale aspon viem,ze nabuduce si to urobim sam.

ale aspon viem,ze nabuduce si to urobim sam.

- Vůz: V50 2.0D Momentum + RTI, r. v. 2006
VOLVO V50
ten DPF, to je mela co, ale dokáže to rozhýbat forum... hlavně si nechejte nějaký téma na sraz.
Jinak k mému problému: v sobotu jsem zajel do Holubic na údajně největší vrakoviště na Moravě (http://www.eurovrak.cz), protože po tel. dotazu tam prý mají jednu V50. Měli, ale totálka, všechny pytle ven, vevnitř krve, no, asi to nebylo jednuduchý
Každopádně předek KO a ještě to několikrát přes střechu. Maska byla, ale zrovna ta část se znakem tam nebyla, ani v kufru, kam většinou hasiči hážou zbytek. Ale co jsem se díval, tak zevnitř je pár věcí použitelný: tapecírungy ze dveří, středový panel vypadá taky v pohodě (myslím ten plechový kryt, to samé plechy na madlech dveří), zadní dveře a světla taky pohoda, vzadu v kufru je pevná sklápějí mříž (jako je tuším standard u XC70, ideální pro psíčkaře). Pak jsem prohledal další Volva, protože mi došlo, že ten znak je velikostně stejný. Většina aut byla trefená na předek, nicméně se zadařilo a znak mám, ale i tak je prasklý
. Celou masku (zlomenou) jsem i se znakem dostal za 100 Kč, takže jako dočasné řešení to jde.
Zítra jedu do Volva objednat krytky na kola (ty mi na vrakáču neprodali, prý je to součást kola, což chápu). Už si vemu ty nové stříbrné s modrým logem http://www.ipdusa.com/uploads/images_skus/11350S.jpg (tuším 350 Kč/kus). Pak zajdu s protokolem na správu parkoviště a uvidím jak se k tomu postaví, když se budou cukat, už jsem domluvený se svým právníkem, že se na to podívá. Masku kupovat nebudu, rozhodl sem se přes ten prasklý znak nalepit novou samolepku, kterou si nechám vytisknout na digitálním ploteru.
Co jsem ovšem zjistil při vyndávání znaku, který je tam na oboustrance v tom chromovém rámečku, tak aby to člověk úplně nezničil, je to práce min. na 5 minuts tenkým šroubovákem, což je nehorázná drzost, protože ten ***** musel u auta strávit hodně času. Co jsem ale zjistil, vytažení celé masky je práce na cca 30 sec, když víte co provést... takže nakonec můžu být rád, že mi zůstala maska!
Přikládám fotky toho co jsem sehnal a toho co na to "dočasně" nalepím. Pokud z parkoviště vyrazím nějaké peníze, koupím si černou masku, pokud ne, budu jezdit s nálepkou a bez ohledu na zaplacená místa budu parkovat přímo před vrátnicí.
to dekky: pokud seš rozhodnutý tu masku dál nevyužít nebo neprodávat, tak to víš, že bych o to měl zájem, takže pokud souhlasíš, můžem se přes SZ domluvit na ceně a vzal bys mi to na sraz jo? Díky
Jinak k mému problému: v sobotu jsem zajel do Holubic na údajně největší vrakoviště na Moravě (http://www.eurovrak.cz), protože po tel. dotazu tam prý mají jednu V50. Měli, ale totálka, všechny pytle ven, vevnitř krve, no, asi to nebylo jednuduchý

Zítra jedu do Volva objednat krytky na kola (ty mi na vrakáču neprodali, prý je to součást kola, což chápu). Už si vemu ty nové stříbrné s modrým logem http://www.ipdusa.com/uploads/images_skus/11350S.jpg (tuším 350 Kč/kus). Pak zajdu s protokolem na správu parkoviště a uvidím jak se k tomu postaví, když se budou cukat, už jsem domluvený se svým právníkem, že se na to podívá. Masku kupovat nebudu, rozhodl sem se přes ten prasklý znak nalepit novou samolepku, kterou si nechám vytisknout na digitálním ploteru.
Co jsem ovšem zjistil při vyndávání znaku, který je tam na oboustrance v tom chromovém rámečku, tak aby to člověk úplně nezničil, je to práce min. na 5 minuts tenkým šroubovákem, což je nehorázná drzost, protože ten ***** musel u auta strávit hodně času. Co jsem ale zjistil, vytažení celé masky je práce na cca 30 sec, když víte co provést... takže nakonec můžu být rád, že mi zůstala maska!
Přikládám fotky toho co jsem sehnal a toho co na to "dočasně" nalepím. Pokud z parkoviště vyrazím nějaké peníze, koupím si černou masku, pokud ne, budu jezdit s nálepkou a bez ohledu na zaplacená místa budu parkovat přímo před vrátnicí.
to dekky: pokud seš rozhodnutý tu masku dál nevyužít nebo neprodávat, tak to víš, že bych o to měl zájem, takže pokud souhlasíš, můžem se přes SZ domluvit na ceně a vzal bys mi to na sraz jo? Díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
VOLVO V50
to wrbics: omlouvam se za mylne info
,ja jen prodaval jak jsem nakoupil od Marry,ale pri tom jsem si vzpomel,ze uz na minulym srazu si rikal,ze je ve predu
PS:dotaz s vyndanim displaye je jiz OT.Sam to proste nevyndam
je potreba takovej ten vehement k vyndavani autoradii,ale zejtra bude hotovo a vecer vezu na lak
.Demontaz madel dveri (vsech 4) je prace max. na 5min.,proste pohoda
to faksy,jou81: jak jsem zvyklej psat bez diakritiky tak jsem to proste na zacatku nechal bez toho hacku a tady je to dost znamy jako zdrobnelina pro jmeno Pavel,takze kdyz pisu Pavluna kazdej to cte Pavluňa
,ale ted uz to snad bude v poho a muj nick bude pro kazdyho jasne vyslovitelnej
to Lumpy: ty brdo,koukam rychly a velice levny reseni.Dle me by mohlo bejt i definitivni,kdyz ta samolepka z plotru bude teda drzet
.Osobne bych zustal u novyho znaku,ale to je jen muj nazor
,dekkymu pak zbude cela komplet maska a az ji nekdo z nas bude potrebovat celou bude ji mit u nej,ale podotykam jen muj nazor
.Jinak vyndani cely masky je opravdu max. na 1/2 min.
to ivannavi: vidis jak ses sikovnej,kdyby si sam pohledal uz na zacatku nemusel ses vubec ptat

Ze bych trochu rejpal

PS:dotaz s vyndanim displaye je jiz OT.Sam to proste nevyndam

to faksy,jou81: jak jsem zvyklej psat bez diakritiky tak jsem to proste na zacatku nechal bez toho hacku a tady je to dost znamy jako zdrobnelina pro jmeno Pavel,takze kdyz pisu Pavluna kazdej to cte Pavluňa

to Lumpy: ty brdo,koukam rychly a velice levny reseni.Dle me by mohlo bejt i definitivni,kdyz ta samolepka z plotru bude teda drzet

to ivannavi: vidis jak ses sikovnej,kdyby si sam pohledal uz na zacatku nemusel ses vubec ptat

Ze bych trochu rejpal

-
- Vůz: V50 2.0D Momentum + RTI, r. v. 2006
VOLVO V50
to Pavluňa (ex Pavluna
): jo, levný řešení, ale vypadá to blbě. Jsem domluvený s dekkym, že mi nechá to svoje logo, prý už masku nebude potřebovat. I když budu pátrat dál, protože kdy mi nechá to logo, tak si tu masku "znehodnotí". No, zkusím to přes právníka a třeba z parkoviště vyrazím kačky a rovnou vemu černou masku. Spíš se bojím, že mi šlohnou ty nový středy, ale budu parkovat jinde. Každopádně zítra si prohlídnu pořádně tu V70, tak nějak si myslím, že by to mohl být on... když ale vím, jak jednoduše jde ven maska, asi bysme se měli všichni zamyslet nad nějakým "řešením", jak si ji trochu pojistit, přece jen je to dražší záležitost, sám se fakt divím, že to není na šroubech...
S tím filtrem mi bylo řečený v servisu, že pokud se to neozve samo, tak to neřešit. Sami s tím nemají moc zkušeností, je to na nových autech a ty k nim moc nejezdí. Každopádně doplnění není problém.

S tím filtrem mi bylo řečený v servisu, že pokud se to neozve samo, tak to neřešit. Sami s tím nemají moc zkušeností, je to na nových autech a ty k nim moc nejezdí. Každopádně doplnění není problém.
-
VOLVO V50
to Pavluňa: kua nasel som ň...
moc by sme to nemali rozsirovat kolko trva vybrat maska...aby sme na to nedoplatili.kazdopadne
ked nepotrebujes ako zlodej aby zostali tie drziaky na narazniku ok,tak je to na 1/2 sekundy a nie 1/2 minuty.ale ja som z obliga,ja som tam dal silikon,tak nie je sanca.
istota je gulomet
edit:no este ze ma mate
sroby nebrat,chemia je good

ked nepotrebujes ako zlodej aby zostali tie drziaky na narazniku ok,tak je to na 1/2 sekundy a nie 1/2 minuty.ale ja som z obliga,ja som tam dal silikon,tak nie je sanca.

edit:no este ze ma mate

VOLVO V50
A to ti kde robili prosim ta??!dekky píše:fukal do nadrze a druhy startoval.no trvalo to dost dlho

2.0D motor sa spravne odvzdušnuje tak, že sa zapoji gumenna ručna pumpa priamo pri PF a pumpje sa bez štartovania, vytvori podtlak a potopi naftou aj PF aj vstrikovače... Volvo vyraba tie pumpy špecialne pre tento učel a ta pumpa ma OE čislo 9512898.
Ten postup čo si popisal ti kludne može odpalit štarter!
No aby mne niekto fukal do nadrže a druhy krankoval tak obidvoch fuknem ja na mieste.

VOLVO V50
v TN
keby to robili nejaky garazisti,tak to pochopim,ale v autorizovanom servise..
co som ich mal zabit???bola to moja prva navsteva.
keby to robili nejaky garazisti,tak to pochopim,ale v autorizovanom servise..

co som ich mal zabit???bola to moja prva navsteva.
Naposledy upravil(a) dekky dne 16 srp 2009 23:07, celkem upraveno 1 x.
VOLVO V50
Chlapi takova technicka
Co se stane kdyz odopojim komplet stredovou konzoli krome toho,ze mi nebude hrat radio a nebudu moct ovladat topeni/klimosku?Nezablokuje se to nejak,nebo tak neco pri opetovnem zapojeni?
Predem dik

Predem dik