Karlos píše:
ha...neuvedomil jsem si, ze bez diakritiky "vymyslel" zni jinak nez "vymýšlel"

...nicmene mam pocit, ze se dostal dost daleko...
Dostal jsem se tak daleko ze:
- nepodarilo se mi uspokojive vyresit napojeni hridele M47 na "zbytek" hridele pro OD s vackou pro cerpadlo. Jedinou moznou cestou se zdalo svareni hridele (skolikovane), ale pevnostni vypocty vysly bohuzel spatne, takze tudy asi cesta nepovede.... dalsi pokus byl mechanicke spojeni pres priruby, ale na to je zase zoufale malo mista
- druhy problem byl objeven ve chvili kdy jsem pokusne sesrouboval prazdnou skrin M47ky a ODckem a zkusil to nacpat do auta.... do 2xx se to vejde jen taktak, ale vejde, do 7xx bohuzel, v miste OD uz je prilis uzky tunel a nechtel jsem do nej zasahovat....
Nejsem presvedcen o tom, ze M47cka unese turbomotor bez predcasneho rozlouceni, pokud bych chtel 6q prevodovku pak bych volil zmenu staleho prevodu v diferaku a pouziti prevodovky GETRAG (vhydny zdroj napriklad BMW, nebo Toyota), pripadne nejakou jinou in-line 6Q prevodovku. Bohuzel se mi ji nepodarilo nikde za rozumne penize sehnat, byly velmi drahe. Uvazoval jsemi o nove preevodovce QUAIFE v cenach od nejakych 2700 USD, kde by byla dostupna i sekvence, ale zase ta cena je dost priserna (ma to ale vyhodu a to je moznost volby prevodovych pomeru).
Nakonec jsem 6Q prevodovku zavrhl a osadil ZF4HP22 (4Q automat). Pozadovany vysledek (snizeni otacek pri ustalene rychlosti) se dostavil a ani zvyseni spotreby vlivem snizene ucinnosti hydrodynamickeho menice neni tak zavratny jak jsem predpokladal.... takze naprosta spokojenost a bye bye 6Q reseni