Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
No Ondro, sice tu mají být jen odkazy a nikoliv diskuse, ale dal bych krk na to, že tohle fotomontáž není. Airliners.net je docela přísný, a jen tak něco neuveřejní. Sleduji to už asi 4 roky.
Takže, podle mě je to reálná fotka.
No vedle se taky diskutuje, tak to snad tolik nevadí. Možná že jsem se unáhlil ale je mi divný že je rozmazané levé křídlo.(ale to by mohlo být způsobené nějakým předmětem na střeše)
Ale hlavně mi jde o to, že při takhle nízkém průletu by ti lidé na střeše prišli minimálně o sluch a pilota by za to museli okamžitě zavřít.
F 111 byla využívaná právě pro průniky na nepřátelské území v přízemních letech - takže jak pro letadlo, tak pro piloty je takováhle pozice typická - ale stát bych tam teda opravdu nechtěl
Marek Vild píše:No Ondro, sice tu mají být jen odkazy a nikoliv diskuse, ale dal bych krk na to, že tohle fotomontáž není. Airliners.net je docela přísný, a jen tak něco neuveřejní. Sleduji to už asi 4 roky.
No nevim, kdyby mi tohle mělo letět nad hlavou tak na to asi budu čumět, ale ty lidičky čumí každej někam jinam a i poměr velikostí je nějakej divnej.
_________________ V70II D5, 2003 / V850 2,5TDi,96, použita na orgány
Marek Vild píše:No Ondro, sice tu mají být jen odkazy a nikoliv diskuse, ale dal bych krk na to, že tohle fotomontáž není. Airliners.net je docela přísný, a jen tak něco neuveřejní. Sleduji to už asi 4 roky.
No nevim, kdyby mi tohle mělo letět nad hlavou tak na to asi budu čumět, ale ty lidičky čumí každej někam jinam a i poměr velikostí je nějakej divnej.
No jen mi je divný, že letadlo je vyfoceno ostře. Musel to bejt dobrej foťák a hodně dobrej fotograf. Já když něco fotim, tak zadní část pohybujícího se objektu není dokonale doostřena.
Tady máte další fotky od téhož autora. http://www.airliners.net/search/photo.s ... %20Marston
To Honza: No když se podíváš pořádně, tak aspoň mě se zdá, že ti lidé na to koukají. Nevím, ale připadá mi to tak.
Fotomontáž to není, je to silný tele (objektiv). -jak tady správně poznamenal Volvstein. S tim zvukem to není zas tak hrozný. Stál jsem tak 20m od startujícího Gripena, Horneta, F-16, MiG-29, Su-27 a jen trochu (hodně) mi vibroval hrudník... Hodně záleží na poloze letadla vůči tomu "posluchači".
_________________ Je: Saab 9000CS, 2,3T, 1996
Bylo: V480ES, 1987
je to fotomontaz jako vysita.
Je tam spousta chyb a spatnejch detailu.
Horni hrana ty budovy pod tim levym radoby kridlem coz neni vubec kridlo ale naky pozadi z uplne jiny fotky, je umazana. je tam krasne videt po zvetseni jak je to retusovany. Dalsi vec to letadlo je v pomeru k tem lidem desne maly, i kdyby letelo dal tak porad by bylo maly. Mrak kterej je nad letadlem tak je zajimavy ze nikde jinde nevykukuje a dokonce na cely obloze uz zadnej jinej neni. Ta zencka co ma oprenou ruku tak ji chybi dlan, ma tam jenom pahyl, ze by takova nahoda ze to bude clovek co dela s cirkularkou? a takovejch detailu je tam daleko vic. Staci si to pustit treba v GIMPu a zvetsit. O verohodnosti toho serveru vazne pochybuji.
Bubuss píše:a co to teda je?
este mi rekni ze to je para z vejfuku:))
Zkondenzované kapičky vody vznikající za náběžnou hranou díky "místním poměrům" (tlak, teplota,vlhkost...).
V.
Přesně tak. Na náběžné hraně křídla vzniká pára vlivem působení vlhkosti vzduchu a tlaku, kterým na vzduch letoun působí. Vzniká v určitých rychlostech při prudkém přitažení kniplu (stoupání). Podobné páry vznikají i když letoun překonává rychlost zvuku (sonic boom), nebo na koncích křídla při velkém úhlu náběhu(přistání, letecké show).
Airlines.net -pochop, že tam je spousta fotografů, který nedělaj nic jinýho, než že fotěji letadla... tak se nediv, že to vypadá tak dokonale, až nereálně...
Už jsem tu fotku viděl někde na webu a byl tam i komentář, letadlo i budova jsou prý skutečné ale postavy jsou fotomontáž. Pokud to znovu najdu tak to sem hodím. Komentář psal "údajný" autor fotky.
Já poznám prd jestli je to originál nebo montáž.
_________________ V 740 GL r.v.88 B230F, ZF224HP , bylo V 960 B6304, 150kW s vlaječkou V S80 , B5244S
Až vyhraju, bude S 90 Royal III