Celkem překvapení, myslel jsem, že to bude více.

nema byt preco. najviac to papa pri rozbiehani. a v lete na letnych by si to este o min. pol litra stiahol.Danniel74 píše:Obvyklá trasa (kámoši co maj čas cestovatna Ruzyň). Liberec - Č. Most - Ruzyně a rychle zpátky. Město 50/70 (přes centrum - celkem plynule), dálnice 130 a výše
. Teplota cca. -6°C. Průměrná spotřeba 9,35l/100 km. Tankováno plná - plná abych věděl co mám naúčtovat.
No Ty mě namlsáváš..lucki píše:nema byt preco. najviac to papa pri rozbiehani. a v lete na letnych by si to este o min. pol litra stiahol.Danniel74 píše:Obvyklá trasa (kámoši co maj čas cestovatna Ruzyň). Liberec - Č. Most - Ruzyně a rychle zpátky. Město 50/70 (přes centrum - celkem plynule), dálnice 130 a výše
. Teplota cca. -6°C. Průměrná spotřeba 9,35l/100 km. Tankováno plná - plná abych věděl co mám naúčtovat.
No vidíš že to jdeLukaso píše:tak jsem teda dal na rady Durala a trochu jsem snížil otáčky...sice si tolik neužívám toho lahodného zvuku ale dlouhodobá spotřeba 10,3 . To docela jde, ikdyž je pravda, že jsem moc nejezdil centrem...
benzin/diesel? motor? podpis???Vítr píše:Chtěl bych vám popsat trochu zvláštní jev ohledně spotřeby, který již dlouhodobě pozoruji. Stávalo se, že spotřeba byla celkem stabilní nějakých 800-900 km, načež vždy přišlo záhadných zhruba 30 km, kde byla spotřeba evidentně vyšší, asi tak o třetinu. Potom se to vždy vrátilo zpět. Teď mi ale spotřeba kolísá mnohem častěji, tak půl na půl. Obrat k horšímu pozoruji teď v posledních dnech, kdy mi auto trochu "vymrzlo", pár dnů předtím jsem nechal vyměnit palivový a vzduchový filtr.
Mohu s tím něco udělat? Někde jsem tu zahlédl, že se nějaký díl čistí ultrazvukem, ale nevím který a jestli to má vůbec nějakou spojitost se spotřebou. Díky.
Ono o koncernů se spotřeba po nějaké době nevím přesně ale každé ráno máš průměr vynulovaný tak si ho vynuluj i u volva každé ráno a budeš na tom samém. Já když vyjedu tak po třeba půl kiláku si to zhorším o dvě deci a když přijedu do cíle tak už tam mám zase spátky hodnotu na kterou jsem zvyklí. Někdo ten počítač skoro nenuluje a pak se diví že mu kecávladoxc90 píše:Nedam dopustit na mereni spotreby u VW, coz je daleko spolehlivejsi jak u volva. Ono to totiz realtime deli prutok paliva lomeno sporadane kilometry a vysledek je uplne presny. Je to tak, ze nastartuju a mam tam spotrebu Litry/hod a je zcela shodna s okamzitou spotrebou. Jakmile se pohnu, dosavadni spotrebu deli na vzdalenost, takze mi naskoci napr: 16L/100km.. (dle toho jak dlouho jsem vrcel na volnobeh.. nekdy i 23l/100). Ted se uz od okamzite spotreby zacne lisit. Pak se to kazdym dalsim kilometrem zmensuje a po napr. 20ceti muz tam mam 8,2L/100km..
(Bavime se o prumerne, ne aktualni)
V cili se kouknu - napr: 6,6L/100km.. a po zkousce spravnosti s pistoli u benzinky je to uplne presny!
Na volvu se nestacim divit optimisticke spotrebe uz od studeneho startu nahoru svahem mi udava klidne 7,7 litru i kdyz aktualni hlasa 26,5 !! Absurdistan.
Manual?Burda píše:Brno Lanškroun a zpět spotřeba 5,2l nafty;) Nespěchal jsem, ale předjížděl.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé