A mate v "meste" aj dake krizovatky a kopceky?lucki píše: vdaja vymene termostatu, cisto mesto do 7 km, 9,1 l/100km.

spotrebu pod 10 mam totiz iba na dlhsich trasach mestom pri malej premavke. a urcit nie na 7 km trati ...
A mate v "meste" aj dake krizovatky a kopceky?lucki píše: vdaja vymene termostatu, cisto mesto do 7 km, 9,1 l/100km.
ano.andre píše:Volvo V70, 2.3 T5, 1999:
100 percent mesto - 95 pecent studene starty, cesta okolo 7 km - 5 percent teple starty, o par km viac
1. meranie: palubny ukazuje 11,1 - realna spotreba podla dotankovania 14,2
2. meranie: palubny ukazuje 11,7 - realna spotreba podla dotankovania 13,84
dufam, ze v lete to bude lepsie aspon o ten 1,5 litra
ale otazka, je normalne, ze palubak a realita je taky velky rozdiel?
jazdim z petrzalky na kolibu. takze aj do kopca, ale to uz je (konecne) teply motor. co sa tyka semaforov, tak zvacsa dva az tri krat stojim, ale zapchy temer ziadne. domov je to este za menej, lebo idem z kopcaTomas BB, SK píše: A mate v "meste" aj dake krizovatky a kopceky?![]()
![]()
![]()
spotrebu pod 10 mam totiz iba na dlhsich trasach mestom pri malej premavke. a urcit nie na 7 km trati ...
Jenomže co ne 25km ale 30km Ti to průměruje pouze dojezd. Průměrnou spotřebu Ti to průměruje v podstatě v reálném čase a že jedeš piánko za 9,5 a PC ukazuje 10,2 říká, že když teď jedeš za 9,5 tak stahuješ průměrnou spotřebu třeba z původních 11,5.jogin3 píše:No dle me ti to ukazuje tak zle, jelikoz to prumeruje podle ujetych 25Km a na kratkych trasach to asi pak pocita nesmysle a netrefi se to presne. Me to spsi ukazuje o 1-1,5L vice nez e realna spotreba dle dotankovani plna a plna, ale vetsinou dotankuju bezmala uplne stejne na vypocet co ukazuje palubak. ale pokud jedu hezka lehci noha, tak se dostanu i na 9.5L/100Km a palubak je furt nekde kolem 10.2L/100Km.
ty si nedáš pokoj co?Dural8 píše: Když v tom byla častěji Praha, tak do 9 jsem byl vždy.
Ale pocitaDural8 píše:Občas tam byla odchylka třeba okolo 0,5l ale to může být způsobeno častějším stáním, které palubák do spotřeby nepočítá.
dali píše:Moje sváteční auto 850R.... 21,96 l/100kmMožná je to trochu rozbitý, ale já to věděl dopředu, že nemůžu mít benzínový auto na normální ježdění...
Nenapadlo mě jí vynulovat, takže nic neříkající dlouhodobej průměr 57. Ta spotřeba je ale od plný do plný. Dojezd srovnatelnej s motorkou, jenže ty měly většinou nádrž na 16-18lst_Andy píše:zapomels dodat prumerku rychlosti
u mne zatim maximum prumer 19L, pri plne jsem ho vynuloval a kvalitne ji celou bleskem vyprazdnil jenom po meste (a automat a awd znas to).. takze prumerka neinteresantni, zato ty hodnoty momentalni ajajajdali píše:Nenapadlo mě jí vynulovat, takže nic neříkající dlouhodobej průměr 57. Ta spotřeba je ale od plný do plný. Dojezd srovnatelnej s motorkou, jenže ty měly většinou nádrž na 16-18lst_Andy píše:zapomels dodat prumerku rychlosti
Tak mě ne, ukáže --- a čau, nepočítá.mitabajs píše:Ale pocitaDural8 píše:Občas tam byla odchylka třeba okolo 0,5l ale to může být způsobeno častějším stáním, které palubák do spotřeby nepočítá.
Ale počítáDural8 píše:Tak mě ne, ukáže --- a čau, nepočítá.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé