Jasně A je správnědrewid píše:Když tak jezdím EKO mám jeden EKO dotaz. Modelová situace - jedu za 60km/h jedoucí avií, co je lepší řešení pro motor a spotřebu :
A) Podřadit na 2 a svižně ji předjet s tím že okolo dosažení 90km/h tam kopnu 3 abych po předjetí jel pohodlných 130km/h
(mám sice aktuální spotřebu šílenou, ale zase ne na dlouho)
B) Nechat za 3, popř 4 a předjíždět cca 3krát déle ale s menší okamžitou spotřebou?
Já kvůli efektu a rychlosti zastávám řešení A jeden můj kolega tvrdí že pro spotřebu je dobré B.
Co říkáte vy?
koch píše:jasne ze keca... je technicky nemozne pridavat plyn koulemi
A kvůli takovejm tu máme všude kolem na polích ten žlutej sajrajtdrewid píše:Já jezdím na brölio
To tam mas 1,9 TDI z Octavie...?Boss píše:Hallo.
Moja spotreba:
- 2 cesty za mesiac do D, cca 4500-5000km:spotreba 5,6-5,9l nezávisle na ostatnom jazdení v mesiaci
a priemer sa vyšplhá aj na 71km/h ( nie som žiadny salámista a milujem nemecké diaľnice)
- bez ciest do D ( varianta iba do prace a súčasne so synom do školy ), denne cca 35km mesto/mimo-
75/25% : spotreba 6,9-7,1l ( a to mám obuté ešte zimáky na dojazdenie )![]()
- bez ciest do D ( varianta aj do práce aj na víkendy a čo príde ): spotreba do 6,9l :ziv:
Takže priemer cca 6,5-7l.
Podotýkam, že každé ráno, keď idem do školy ( družiny ) so synom a súčasne do práce, tak po zahriatí motora idem agresívne, pretože spiaci vodiči so zalepenými očami ráno na križovatkách a cestách všeobecne, sú moja smrť ( jazda 40km/h v obci, kde je 60-ka a 60-70 mimo obce, mi stačí, aby ma P noha neposlúchala ). Moja jazda priemerne je v obci 60-80 a mimo od 90 do bezvedomia
, ale nie som žiadny pirát
![]()
![]()
![]()
BTW - u nás prof.vodiči merali spotrebu s presnosťou na 1 dcl takto: natankovať plnú až po okraj, počkať kým posteká a aby už držala hladinu, ktorú na vrchu hrdla vidno, potom urobiť 100km ( ak jazdia stále to isté, tak to stačí ) alebo pár stovák km, potom sa vrátiť na benzínku, tankovať znova doplna a tým istým spôsobom - a máte úplne presnú spotrebu : koľko ukáže stojan, to je vaša spotreba ( a nezávisle na cenách ).
Ale začínam poškuľovať po nejakej R alebo T5
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé