Tempomat - dodatečná montáž?

This topic is 5 years a 7 months old and the forum Administrator has chosen not to allow any further replies. Instead, please begin a new topic or search for another related topic that may be more suitable.
  • Autor
  • Zpráva
Tommy_SCA
Offline
Příspěvky: 22
Registrován: 7 roků 2 měsíce
Vůz: V50 2.0 D r.v.06 - Momentum
Bydliště: Děčín

Re: Tempomat - dodatečná montáž?

Příspěvek od Tommy_SCA »

PINĎABC píše:
Tommy_SCA píše:Ahoj,
Nevíte zda V50 2.0D rok 2005 má připravenou kabeláž a další věci na zapojení tempomatu? Tlačítka do volantu se docela levně dají sehnat popřípadě koupit na vrakáči.

Díky
jestliže máš ovladání radia na volantu, tak je kabeláž i na tempomat připravená stačí dokoupit tlačítka tempomatu a nahrát soft. Umí volvočesky cca. za 3000,-

A musí se dokoupit ještě nějaký hardware na ten tempomat, nebo opravdu stačí koupit ty tlačítka a přes software to povolit? Popřípadě nahrát?
Podobně to měli i koncerny VW když měli kabeláž stačilo zapojit ovládání a přes software stačilo tempomat povolit a ani se nemuselo nic složitě nahrávat. Prý si to v těch servisech účtují jako nahrání softwaru, ale nic nenahrají jen povolí ve stávajícím softu tu funkci a člověka oberou o 3tis za pár kliku na počítači :)

PINĎABC
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 4173
Registrován: 8 roků 9 měsíců
Bydliště: Wagstadt
Vůz: 80II 3,2 AWD Executive
Bydliště: Bílovec

Re: Tempomat - dodatečná montáž?

Příspěvek od PINĎABC »

A musí se dokoupit ještě nějaký hardware na ten tempomat, nebo opravdu stačí koupit ty tlačítka a přes software to povolit? Popřípadě nahrát?
Podobně to měli i koncerny VW když měli kabeláž stačilo zapojit ovládání a přes software stačilo tempomat povolit a ani se nemuselo nic složitě nahrávat. Prý si to v těch servisech účtují jako nahrání softwaru, ale nic nenahrají jen povolí ve stávajícím softu tu funkci a člověka oberou o 3tis za pár kliku na počítači :)[/quote]

když pojedeš do oficialního servisu bude tě to stát víc jak 12000,- :bad:

Možná když budeš mít vyplněné bydliště tě nasměřujem na někoho kdo ti to udělá
_________________
S80 3,2 AWD Executive V60 MY2018
Byla první C30 1,6D 2007 270000kmUž není V70 2,4T LPG
S80 3,2 AWD XC90 3,2 R-Design LPG

Tommy_SCA
Offline
Příspěvky: 22
Registrován: 7 roků 2 měsíce
Vůz: V50 2.0 D r.v.06 - Momentum
Bydliště: Děčín

Re: Tempomat - dodatečná montáž?

Příspěvek od Tommy_SCA »

PINĎABC píše:A musí se dokoupit ještě nějaký hardware na ten tempomat, nebo opravdu stačí koupit ty tlačítka a přes software to povolit? Popřípadě nahrát?
Podobně to měli i koncerny VW když měli kabeláž stačilo zapojit ovládání a přes software stačilo tempomat povolit a ani se nemuselo nic složitě nahrávat. Prý si to v těch servisech účtují jako nahrání softwaru, ale nic nenahrají jen povolí ve stávajícím softu tu funkci a člověka oberou o 3tis za pár kliku na počítači :)
když pojedeš do oficialního servisu bude tě to stát víc jak 12000,- :bad:

Možná když budeš mít vyplněné bydliště tě nasměřujem na někoho kdo ti to udělá[/quote]


JJ to vím, tam jsem volal :D , a je to ještě bez práce :)
Jinak jsem z Děčína, popisek ještě nemám vyplněný, protože Volvo ještě nemám , ale už se to blíží. Bydliště doplním :)

SuGi
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 691
Registrován: 9 roků
Bydliště: Milevsko, ČB
Vůz: XC60 2.4D 09, S40 1.8 97

Re: Tempomat - dodatečná montáž?

Příspěvek od SuGi »

Zkoušel jste to někdo dodělat na staré modely? :) Já jen koukal do schématu, je mi tak nějak všechno jasný, jen nevim k čemu je ta pumpa v motorové části.
_________________
VIDA k dispozici
XC60 - 2.4 (~160kW, 460Nm, AWD, AT) 2009- Blackhawk
V70 XC - 2.4 (142kW, 270Nm, AWD, MT) 2000 - Viking
S40 - 1.8 (85kW, FWD, MT) 1997 - Drobek

jirimateju
Offline
Příspěvky: 5
Registrován: 8 roků 6 měsíců
Bydliště: Rohenice
Vůz: Volvo V50 2.0D
Bydliště: Rohenice

Re: Tempomat - dodatečná montáž?

Příspěvek od jirimateju »

Ahoj, kdyby někdo sháněl ovládací tlačítka na tempomat na V50, S40, C30, nebo C70, tak mi jedny tlačitka leží doma. Za 300,- je nechám. Kdyztak písněte. Jinak někdo tu psal dotaz jestli je připravená elektrika- pokud máte alespon na volantu ovládání rádia tak ano. Já, než jsem koupil volant z R design, tak jsem je tenkrát koupil, protože jsem nechtěl koukat na tu osklivou záslepku na volantu. Takze pokud má někdo jen stejný problém co jsem dřív z estetiky řešil sám, tak můžu uklidnit, ze i svítí, i když není soft na tempomat dohraný. Jinak dohrát to může volvocesky nějak kolem trojky, trvá to stejně dlouho jako když vám ráno řekne manželka že už jde a vy na ní čekáte v autě :) -cca do pul hodky i s otázkami co všechno lze dohrát a nastavit :D

kwiko
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 2257
Registrován: 13 roků 4 měsíce
Bydliště: Horne Saliby
Vůz: 850,C70,V40...
Bydliště: hmmm

Re: Tempomat - dodatečná montáž?

Příspěvek od kwiko »

SuGi píše:Zkoušel jste to někdo dodělat na staré modely? :) Já jen koukal do schématu, je mi tak nějak všechno jasný, jen nevim k čemu je ta pumpa v motorové části.
Na S/V40 co maju lankovy plynovy pedal (teda na vsetky, okrem dizlov 70kw, 75kW a 85kW) sa da relativne bezbolestne tempomat pridat. Uspesne som sa tymto zaoberal pre moje TDcko.
_________________
kwiko

SuGi
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 691
Registrován: 9 roků
Bydliště: Milevsko, ČB
Vůz: XC60 2.4D 09, S40 1.8 97

Re: Tempomat - dodatečná montáž?

Příspěvek od SuGi »

Díky kwiko, i když pozdě, už ho tam asi měsíc také mam :)
Jen řeším problém nesvítící kontrolky na přístrojovce (i po doplnění žárovek)
_________________
VIDA k dispozici
XC60 - 2.4 (~160kW, 460Nm, AWD, AT) 2009- Blackhawk
V70 XC - 2.4 (142kW, 270Nm, AWD, MT) 2000 - Viking
S40 - 1.8 (85kW, FWD, MT) 1997 - Drobek

kwiko
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 2257
Registrován: 13 roků 4 měsíce
Bydliště: Horne Saliby
Vůz: 850,C70,V40...
Bydliště: hmmm

Re: Tempomat - dodatečná montáž?

Příspěvek od kwiko »

do roku 99 to origo nesvieti. asi tam chyba nejaky ten kablik.
_________________
kwiko

SuGi
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 691
Registrován: 9 roků
Bydliště: Milevsko, ČB
Vůz: XC60 2.4D 09, S40 1.8 97

Re: Tempomat - dodatečná montáž?

Příspěvek od SuGi »

Přesně tak, chyběl kablík od čidel u pedálů do přístrojovky, včera doveden a v pohodě. Akorát mi místo kontrolky tempomatu svítí kontrolka "kontrolní světlo šíře světelného toku - švédské zvláštní vybavení" (viz. příručka). Mam to na místě, kde má být tempomat, takže moje přístrojovka tu kontrolku vůbec nemá. Ale hlavně že něco svítí a já vim, že to znamená tempomat.
_________________
VIDA k dispozici
XC60 - 2.4 (~160kW, 460Nm, AWD, AT) 2009- Blackhawk
V70 XC - 2.4 (142kW, 270Nm, AWD, MT) 2000 - Viking
S40 - 1.8 (85kW, FWD, MT) 1997 - Drobek

MMG
Offline
Příspěvky: 23
Registrován: 5 roků 8 měsíců
Bydliště: Lučenec, SR
Vůz: Volvo V40

Re: Tempomat - dodatečná montáž?

Příspěvek od MMG »

kwiko píše:
SuGi píše:Zkoušel jste to někdo dodělat na staré modely? :) Já jen koukal do schématu, je mi tak nějak všechno jasný, jen nevim k čemu je ta pumpa v motorové části.
Na S/V40 co maju lankovy plynovy pedal (teda na vsetky, okrem dizlov 70kw, 75kW a 85kW) sa da relativne bezbolestne tempomat pridat. Uspesne som sa tymto zaoberal pre moje TDcko.
Zdravím.
Potreboval by som poradiť.
Mám V40 1,9td 66kw, plynový pedál cez lanko.
Chcem si opraviť tempomat, raz funguje a raz nie.
Po prvom naštartovaní väčšinou tempomat funguje tak ako má. Keď vypnem motor a potom neskôr nastartujem, tempomat už nefunguje... páčkou ovládania to asi nie je, lebo pedál síce pritiahne/klesne ale len tak jemne, nižšie už nejde a ani nedrží... ako keby ho nevladalo niečo potiahnuť to lanko.
Nevie niekto, že ako takýto tempomat s plynom na lanko funguje?
Je tam na tempomate nejaký podtlak, ktorým sa ovláda plynové lanko, alebo ako?
Je niekde podtlakova pumpicka?
Ak náhodou niekto, tak ďakujem za radu.
Prípadne fotku, kde to hľadať.

kwiko
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvky: 2257
Registrován: 13 roků 4 měsíce
Bydliště: Horne Saliby
Vůz: 850,C70,V40...
Bydliště: hmmm

Re: Tempomat - dodatečná montáž?

Příspěvek od kwiko »

v motorovom priestore uplne vpravo za domcekom tlmica pod nadobkou brzdovky mas vakuovu pumpicku. vytvara podtlak ktory ovlada pedal, tak ak mas potlakovy okruh tesny tak sa asi pokazila. Skontroluj si vsetky tie gumeme kolienka ci tam nemas dierku. Alebo to otestuj pripojenim rucnej pumpicky na podtlak s manometrom napriklad.
_________________
kwiko

MMG
Offline
Příspěvky: 23
Registrován: 5 roků 8 měsíců
Bydliště: Lučenec, SR
Vůz: Volvo V40

Re: Tempomat - dodatečná montáž?

Příspěvek od MMG »

Ďakujem!!

Zajtra sa na to pozriem, prekontrolujem hadičky. Ale myslím si, že problém nebude v nich, keď to raz ide a raz nie.
Keby nebol tlak, tak by to asi stále nefungovalo...
Takže problém môže byť:
1. netesnosť, prasknutá hadička/kolienko
2. vadná podtlaková pumpička
3. vadná podtlaková membrána
4. vadná riadiaca jednotka tempomatu (ktorá sa nachádza tiež niekde v motorovom priestore, alebo inde?)


Začnem predsa len kontrolou tých hadičiek.
Ak sú hadičky v poriadku, potom by bolo fajn asi napojiť napriamo na baterku pumpičku, či funguje.
Ak funguje pumpička, tak by to už mali byť len tie zvyšné body 3. alebo 4.

Dobre uvažujem? 8)
This topic is 5 years a 7 months old and the forum Administrator has chosen not to allow any further replies. Instead, please begin a new topic or search for another related topic that may be more suitable.

Rychlá odpověď

   

Zpět na „C30 / S40 / V40 / V50“