Ahojte vospolok!
Tak ovladanie svetiel či zasvetia same ihned pri štarte, tzv. DRL, je vec software-u a to nemusi byt rovnake u každeho auta, moje bolo dovezene z italie a asi byvaly majtel tam nahral take software že sa to da ovplyvnit tak ako som vyššie rozpisal, dozvedel som sa to lebo kolega kupil z Belgie rovnake auto :? a on tu funkciu tam nema.
DALŠIA VYCHYTAVKA: :tlesk: teda dufam že to ešte neviete, nenšiel som ju na fore. Udajne funguje pre viacere modely Volvo, nie len S40/V50.
Ako spravit rychlu diagnostiku doma:
- Nastupit do auta, zavriet všetky dvere a okna.
- Kluč točit do poloha II - neštartovat! žiadne odkazy nesmiu byt uložene, ak by nejake boli treba ich vopred prečitat a zmazat pred pokračovanim až kym neukazuje "žiadne odkazy" "no messages" "nessun messaggio

"
- Stlačit a
Držat talčidko READ a ihned 2x po sebe rychlo stlačit
vypinač zadnych hmloviek
- Ak mate štastie, na display sa objavi "No DTCs found" to znamena že nie su uložene žiadne chybne kody. DTC=Diagnostic Trouble Codes"
- Ak mate nejake kody, objavi sa "DTC in vehicle"
Stalčte READ opakovane aby ste dozvedeli o čo sa jedna:
BCM (Brake Control Module)
DEM (Differential Electronics Module - AWD)
ECM (Engine Control Module)
SWM (Steering Wheel Module)
EPS (Electrical Power Steering)
CEM (Central Electronic Module)
SRS (Supplemental Restraint System)
CCM (Climate Control Module)
DDM (Driver Door Module)
ICM (Infotainment Control Module)
PDM (Passenger Door Module)
KDM (Keyless drive module)
Napište postupne ktory modul ma kod, ked vypiše "checking" stlačte READ ešte raz.
Bohužial, neda sa zistit tymto sposobom čislo kodu, na to treba čitačku, ale aspon sa dozvieme ktory modul ma uložene nejake chybne kody.
napr. CEM ok
PDM DTC found
Skuste to.