Na jednom z nich je štípnutý drátek od kontrolky LAMBDA a je spojený (hnusně omotaný...) s jiným drátkem, takže po nastartování kontrolka zhasne jakoby nic. Výhoda byla, že jsem neměl důvod se vzrušovat, co se děje

ridici jednotka motoru - chyba....Pablo Pacho píše:Ahojte! Objevil jsem pomníček po mistru ZemanoviZezadu na přístrojovce jsou konektory pro tachometr, otáčkoměrm kontrolky atd...
Na jednom z nich je štípnutý drátek od kontrolky LAMBDA a je spojený (hnusně omotaný...) s jiným drátkem, takže po nastartování kontrolka zhasne jakoby nic. Výhoda byla, že jsem neměl důvod se vzrušovat, co se dějeNevíte někdo z Moudrých, co všechno hlásí ona kontrolka? Vím, že to není jen chybka lambáda sondy, ale víc věcí...Díky fíky! P.
odpojenim baterky nevyresis nic jineho nez, ze ridici jednotka "zapomene" jiz registrovane chyby a zhasne kontrolka.... pokud ti nesviti jses v idealnim stavu....Pablo Pacho píše:Drátky jsem vrátil na původní místo, baterku zatím neodpojil, kódy si vyblikám a huvidímeUjel jsem už hafo kilometrů a kontrolka se zatím nerozsvítila. Jen nevím, jaký vliv na to má ta odpojená nebo neodpojená baterka...uvidíme, třeba tam někde čeká nějaké překvápko
No, snad radši ne...
P.
travex píše:odpojenim baterky nevyresis nic jineho nez, ze ridici jednotka "zapomene" jiz registrovane chyby a zhasne kontrolka.... pokud ti nesviti jses v idealnim stavu....Pablo Pacho píše:Drátky jsem vrátil na původní místo, baterku zatím neodpojil, kódy si vyblikám a huvidímeUjel jsem už hafo kilometrů a kontrolka se zatím nerozsvítila. Jen nevím, jaký vliv na to má ta odpojená nebo neodpojená baterka...uvidíme, třeba tam někde čeká nějaké překvápko
No, snad radši ne...
P.
Co konkretne znamena nudzovy rezim ? Mne svieti stale, a nezda sa ze by nieco bolo obmedzene.Jarda S40 píše:Nouzový režim si jednotka navolí, pokud ta kontrolka svítí. Když resetuješ paměť jednotky, zkusí jet znovu jako by bylo vše O.K. a pokud závada trvá, opět rozsvítí kontrolku a přejde na nouzový režim. Je to teda zjednodušené, ale snad ti to postačí.
No je mi jasne ze to nerobi dobre katalyzatoru. Teda zjavne je v haji Lambda sonda ?jarek.krizan píše:OK to není, taky není OK když to necháš jet tak dlouho na 3.
Asi nejenom lambda - to by řvalo už před jízdou na tři válce...Sergej píše: Teda zjavne je v haji Lambda sonda ?