S80, 2.5TDI, 2000 - nejde palubní pc a alarm

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
Omnitec

Příspěvek od Omnitec »

Koupil jsem tuhle S80 a zatim samé nepřijemnosti :(

Bohužel si za ně můžu sám,pač jsem před koupí nevzal auto na diagnostiku,ale byl jsem tam až druhý den.
našli mě tyhle chyby...
CCM-001B Lower switch ID missing
CCM-E003 Configuration fault Faulty configuration
DIM-E003 Configuration fault Faulty configuration
DIM-FFFF No Match
ECM-0038 EGR Control - Faulty flow
CEM-1A58 Communication with PHM control Module Signal missing

Dokáže mi z toho někdo vyčist z jakýho důvodu mi nejde Palubní pc a alarm?
Diagnostiku mě udělali ve Volvu v ČB zadarmo.na to proč to nejde mi řekl,ať jim tam auto nechám,že to projdou,ale to už by zadarmo asi nebylo. na autě jsou stočený kilometry(to jsem do těch chyb nepsal),tak mám pocit,že palubní pc je odpojenej záměrně.pokud by to tak bylo,tak by mi to v možný žalobě dost pomohlo. Za každou pomoc děkuju

ondra.palas
Vůz: Volvo S40, r.v. 97, 1,8i 16V (B4184S)

Příspěvek od ondra.palas »

Ahoj,
to je smůla, problémy hned na začátku. Co řekl bazarník na nefunkční palubák? V jakém bazaru jsi to koupil?

Jo a kde ti udělali diagnostiku zadara? V Citycaru nebo v Civě? Že bych se tam taky stavil, až pojedu do Budějek. Docela pochybuju, že někde dělají jen tak zadara...

Přeju ať se problémy vyřeší a Volvák ti slouží k max. spokojenosti :wink:

Omnitec

Příspěvek od Omnitec »

Koupil jsem to v EU Automobile na Okružní v Budějovicích a tu diagnostiku ve Volvu na Okružní u kruháče.Zjistil mi tam,že v záři byl měněný větrák na chladiči a auto mělo tehdy 310000km a teď má 147000,tak mi dal jen vizitku a popřál hodně štěstí. :(
Ještě mi řekl,že je to možná odpojený schválně.Zkoušel jsem se dostat ke kabelům pod palubovkou,ale z nějakýho důvodu drží i bez šroubků. Ani síla nepomohla...
Nevim kde přesně by to mohlo být odpojené. Nevíte někdo? Abych mohl jít najisto.

marra
Servisman

Příspěvek od marra »

Omnitec píše:Koupil jsem tuhle S80 a zatim samé nepřijemnosti :(

Bohužel si za ně můžu sám,pač jsem před koupí nevzal auto na diagnostiku,ale byl jsem tam až druhý den.
našli mě tyhle chyby...
CCM-001B Lower switch ID missing chybový kód je uložen v případě, že řídicí modul zaregistruje, přepínač navíc nebo chybějící v konfiguračním souboru CEM případně nefunkční přepínač.
CCM-E003 Configuration fault Faulty configuration chybový kod vztahujicí se k popisu předchozí chyby
DIM-E003 Configuration fault Faulty configuration chyba konfigurace přístrojovky zkusit zjistit zda přístrojovka je původní z tohoto auta, ale mohli to způsobit i tim že stáčeli kilometry
DIM-FFFF No Match ŘJ nema žadna data což může byt způsobeno odpojením a přetočenim stavu kilometrů
ECM-0038 EGR Control - Faulty flow Řídicí jednotka neustále vypočítává nezbytné spotřeby vzduchu, na základě vstupních signálů jako zatížení, otáčky motoru, rychlost vozidla atd. Je-li skutečná spotřeba vzduchu vychílená od požadované hodnoty, začne hlasit chybu. ve většině je to vada el. mag. ventilu EGR
CEM-1A58 Communication with PHM control Module Signal missing chyba komunikace s modulem telefonu

Dokáže mi z toho někdo vyčist z jakýho důvodu mi nejde Palubní pc a alarm?
Diagnostiku mě udělali ve Volvu v ČB zadarmo.na to proč to nejde mi řekl,ať jim tam auto nechám,že to projdou,ale to už by zadarmo asi nebylo. na autě jsou stočený kilometry(to jsem do těch chyb nepsal),tak mám pocit,že palubní pc je odpojenej záměrně.nelze odpojit zkontroloval bych žarovky pod PC display je podsvícen dvěma žarovkamapokud by to tak bylo,tak by mi to v možný žalobě dost pomohlo. Za každou pomoc děkuju

Witto
Vůz: S80II summum 3.2 MY07

Příspěvek od Witto »

udelal bych to testem vem si nejakou nejlépe diodovou baterku a posvit na ten displej co možna z nejmenší vzdalenosti pokud totiž jak už psal marra nesvítí žarovička tak na tom displeji vubec nic neuvidiš už se to tady jednou řesilo tak se kdyžtak ještě podivej vzpomínam že tam bylo vic
Volvo 850 2.3 t5 automat 2319cc, 166kW, 226hp, mot. D5234FT Kombi vinova met.
Volvo V70 D5 2002 120Kw man. xenon 2005, blow of, SOUND BY KICKER, PS2, jinak zaklad zluta taxi

mates
Vůz: XC90 V8

Příspěvek od mates »

A nechceš to auto raději vrátit? Vím, že dohadovačka s bazarem asi nebude jednoduchá, ale jak to tak čtu, tak to asi dobrá koupě nebude a dukud jsi do toho finančně nezahučel, tak bych to zkusil raději takhle. Aut je v dnešní době mraky.. Každopádně přeji hodně štěstí!

old.fashioned
Vůz: XC70, V50

Příspěvek od old.fashioned »

máš soukromou zprávu
ex: V40, 1999, 1,8, 85 kW, B4184S, manual

Omnitec

Příspěvek od Omnitec »

Díky všem za pomoc. S tou baterkou to hned zejtra vyzkoušim.
Nevim jestli to půjde vrátit.Zatim to vypadá,že to bylo stočený v rakousku, což by mohl být problém. Uvidim až budu mít k autu všechny podklady.

dali
Vůz: ---

Příspěvek od dali »

Omnitec píše:Zatim to vypadá,že to bylo stočený v rakousku, což by mohl být problém. Uvidim až budu mít k autu všechny podklady.
Noo, myslím že by se z toho rakouskej šmejd moh opotit, když se případ dostane do správných rukou. Nevím to jistě, ale podle jejich zákonů by stáčení měl bejt trestnej čin, stejně jako v Německu.

Omnitec

Příspěvek od Omnitec »

dali píše:
Omnitec píše:Zatim to vypadá,že to bylo stočený v rakousku, což by mohl být problém. Uvidim až budu mít k autu všechny podklady.
Noo, myslím že by se z toho rakouskej šmejd moh opotit, když se případ dostane do správných rukou. Nevím to jistě, ale podle jejich zákonů by stáčení měl bejt trestnej čin, stejně jako v Německu.
Jen pokud to v rakousku nestočil nějakej slovák,maďar,polák na kterýho pak bazar "ztratil" telefon :(

Omnitec

Příspěvek od Omnitec »

Witto píše:udelal bych to testem vem si nejakou nejlépe diodovou baterku a posvit na ten displej co možna z nejmenší vzdalenosti pokud totiž jak už psal marra nesvítí žarovička tak na tom displeji vubec nic neuvidiš už se to tady jednou řesilo tak se kdyžtak ještě podivej vzpomínam že tam bylo vic
Tak jsem to zkoušel za různého osvětlení a vůbec nic jsem neviděl.

Witto
Vůz: S80II summum 3.2 MY07

Příspěvek od Witto »

to znamena ta horší varianta bud tam něco přetrhani odpojili nebo tak a nebo je to tím jak to přetočili ale ja osobně bych vyndal přístrojovku a podíval se jak to vypadá zezadu sám jsem to už rozdělany taky měl mam dojem kvůli kontrolkam tak jsem koukal že je tam dost věcí co se da lehce přerušit myslim že za pokus to stoji se na to podívat :Search:
Volvo 850 2.3 t5 automat 2319cc, 166kW, 226hp, mot. D5234FT Kombi vinova met.
Volvo V70 D5 2002 120Kw man. xenon 2005, blow of, SOUND BY KICKER, PS2, jinak zaklad zluta taxi

Omnitec

Příspěvek od Omnitec »

Witto píše:to znamena ta horší varianta bud tam něco přetrhani odpojili nebo tak a nebo je to tím jak to přetočili ale ja osobně bych vyndal přístrojovku a podíval se jak to vypadá zezadu sám jsem to už rozdělany taky měl mam dojem kvůli kontrolkam tak jsem koukal že je tam dost věcí co se da lehce přerušit myslim že za pokus to stoji se na to podívat :Search:
Tak změna....zkoušel jsem to dneska znova a nějaký text tam vidět byl.sice to bylo blbě vidět,ale nějaký text tam je...Kudy se dostanu nejsnadněji k těm diodám?

Lukaso
Vůz: S60 T-5 R-Design MY2020

Příspěvek od Lukaso »

1. posuň si volant co nejvíc k sobě
2. "vycvakni" gumové krytky na páčkách
3. vycvakni horní kryt tunelu co vede k volantu ( jak sou ty páčky), tahem nahoru
4. v rozích chytni plastový kryt kolem budíků, tahem k sobě vyndáš
5. v každém rohu je jeden torx, vyšroubuj
6. povystrč si budíky k sobě, odpoj ze zadu konektor
7. žárovičky jsou na spodní straně,patice mají šedou barvu je u nich napsáno i grey, jsou tam 4, dvě pod dispalyem, jedna uplně na druhý straně, jedna téměř uprostřed, vyměň všechny, možná někdo poradí typ, ve volvu jsou dost drahé

práce tak 5 minut

poznámka: když budeš mít venku budíky nefunguje osvětlnení kromě nohou, nejde zamknout dálkou jen manuálně ( nezapomeň na kufr :D ), po otevření dveří běží klima - nevšímej si toho :)

Edit poznámka: až ty budíky budeš mít venku tak hlavně nestrkej klíčky do zapalování, začalo by ti to psát chybu airbagu...baterku odpojovat nemusíš

pan milan
Vůz: s80 2,5tdi 103kw

Příspěvek od pan milan »

cau chlapi mam s80 taky tu 2,5 mam ji asi tejden na palubaku mi sviti srs airbag jde to vymazat jen pres diag nebo i nak jinak dik

Zeb

Příspěvek od Zeb »

pan milan píše:cau chlapi mam s80 taky tu 2,5 mam ji asi tejden na palubaku mi sviti srs airbag jde to vymazat jen pres diag nebo i nak jinak dik
Ahoj, jenom přes diagnostiku...

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“