EDIT: tu je video demontáže: https://www.youtube.com/watch?v=sffpxhaKxKU takže fakt nýtky, no potěš

tys je tam měl taky...mám tam po nich díryHaben píše:tu je video demontáže: https://www.youtube.com/watch?v=sffpxhaKxKU takže fakt nýtky, no potěš
Super díky tak to půjdu zkusitHaben píše:tu je video demontáže: https://www.youtube.com/watch?v=sffpxhaKxKU takže fakt nýtky, no potěš
Jak to budeš řešit?marekl píše:Při čištění hlučnějšího bufíku se zjistilo, že vyšší hluk má na svědomí ložisko v dmychadle... Takže bufík prozatím venku, zejtra snad bude jenom ševelit
To jsem si právě říkal, že by možná šlo vyměnit ložisko. Dej vědět, jak to dopadlo s případnými podrobnějšími informacemi o ložisku a postupu práce.marekl píše:Mám to u kamaráda - pokud to půjde, vymění jenom ložisko, pokud ne, asi nezbyde nic jinýho, než vyměnit celý dmychadlo
Dej nám pak, prosím, echo, jaký je to typ ložiska a přibližný postup výměny. Díkymarekl píše:Takže měnit se bude jenom samotný ložisko, teď se akorát řeší, kde je hned skladem
Pokud by jsi potřeboval vodní čerpadlo, tak mam....starší, ale funkčnímarekl píše:Mám to u kamaráda - pokud to půjde, vymění jenom ložisko, pokud ne, asi nezbyde nic jinýho, než vyměnit celý dmychadlo
V pondělí snad budu vědět víchajnej píše:Dej nám pak, prosím, echo, jaký je to typ ložiska a přibližný postup výměny. Díky
díky, pokud bude potřeba, ozvu seGhirgi píše:Pokud by jsi potřeboval vodní čerpadlo, tak mam....starší, ale funkční
hodně odvážná slova !!marekl píše:Mám to u kamaráda - pokud to půjde, vymění jenom ložisko, pokud ne, asi nezbyde nic jinýho, než vyměnit celý dmychadlo
Proč?karelvolvo píše:hodně odvážná slova !!
Vyměnit ložisko ? a co třeba uhlíky a td ? ani ne do roka se v to hrabeš znova a to dmychdlo by mě zajímalo kde koupíš ? máme v rodině S80-ku asi 11 roků a asi před dvěma lety jsme to řešily vzali plus minus 8000tkč a koupili nový pajšl a zabili asi šest much jednou ranou !marekl píše:Proč?karelvolvo píše:hodně odvážná slova !!
Je možné že to než se to pokazilo sloužilo jako předehřev prostě po nastartování motoru se po cca asi 30 vteřinách rozběhne bufík a pomáhá ohřívat chladící vodu dokud nedosáhne provozní teploty. Je možný že ho máš pokažený nebo zablokovaný proto je v klidu. A toto se děje jen když je venku zhruba míň jak šest stupňů ! Nevím přesně ale zkusil bych po nastartování a cca minutě třeba na nějakou chvíli vytáhnout pojistku číslo jedna v motorovém prostoru třeba se odblokuje aspoň mně se to tak nějak po vedlo.Markus94 píše:Ahoj, chtěl bych se zeptat na to přídavné topení nebo co to vůbec je. Výfuk mám pod předním nárazníkem také, ale neřekl bych, že to vůbec něco děláauto nemá žádný ovladač na komunikaci s tím zařízením, navíc bych ani neřekl, že by se zrychlilo ohřívání motoru nebo foukání teplého vzduchu skrz topení. Co to tedy je? jestli to je rozbité proč palubák nehlásí chybu?
Pokud to cvaká pod sedačkou za spolujezdcem pak by to měla být pumpa předehřevu.Jinak na levé straně pod předním nárazníkem najdeš koukat hliníkový husí krk,tak můžeš vyzkoušet po nastartování za studena,jestli z něj po chvilce leze horký vzduch.Pokud je vše funkční a chceš se posunout do fáze přímého startu,nebo předvoleb s časovačem,můžeš kontaktovat někoho z dealerů https://www.d5t5.comMarkus94 píše: V první řadě bych chtěl poděkovat za bleskovou odpověďDále-> někde jsem se tu dočetl, že něco v autě šíleně cvaká a to je i můj případ, dělá to pořád i když je motor už zajetej. Co je to? a jak příjdu na to, že ten předehřev jede?
Mě se tohle nepovedlo. Každopádně, jestli bufík nefunguje, je k tomu důvod. Takže by to chtělo napíchnout, zjistit, co hlásí za chyby, rozebrat a zkontrolovat funkční prvky.karelvolvo píše:! Nevím přesně ale zkusil bych po nastartování a cca minutě třeba na nějakou chvíli vytáhnout pojistku číslo jedna v motorovém prostoru třeba se odblokuje aspoň mně se to tak nějak po vedlo.
Tak žádné teplo z něho nešlo, zítra zkusím vytáhnout tu pojistku. Chtěl bych to zprovoznit protože když jezdím autem do školy, motor běží sotva 10 minut. Chtěl bych aby se co nejdříve ohřál a udržel se v kondici.hajnej píše:karelvolvo píše:! Nevím přesně ale zkusil bych po nastartování a cca minutě třeba na nějakou chvíli vytáhnout pojistku číslo jedna v motorovém prostoru třeba se odblokuje aspoň mně se to tak nějak po vedlo.