Výměna vývěvy

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
aphex

Výměna vývěvy

Příspěvek od aphex »

Ahoj,

mám špatný ventily ve svý vývěvě. Koupil jsem celou jetou vývěvu abych to nějak poskládal do kupy.

Otázka zní. Můžu dát k "nový" vývěvě starej váleček, nebo to musí jít do páru. Někde jsem četl že by to mohlo prasknout.

Každou radu ocením.

Honza
Člen VK
Vůz: V70 D5, 03, man, lah. zelená

Výměna vývěvy

Příspěvek od Honza »

aphex píše:Ahoj,

mám špatný ventily ve svý vývěvě. Koupil jsem celou jetou vývěvu abych to nějak poskládal do kupy.

Otázka zní. Můžu dát k "nový" vývěvě starej váleček, nebo to musí jít do páru. Někde jsem četl že by to mohlo prasknout.

Každou radu ocením.
Naštuduj https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=54&t=12402&p=142164&hilit=klep%C3%A1n%C3%AD#p142164

aphex

Výměna vývěvy

Příspěvek od aphex »

Jj, to už jsem četl, na základě toho jsem ji vyndal a rozebral. Teď spíš potřebuju vědět jak s tou "novou". Starej váleček nebo novej.

Honza
Člen VK
Vůz: V70 D5, 03, man, lah. zelená

Výměna vývěvy

Příspěvek od Honza »

Ten co nečvachtá. Kdysi tu někdo psal že jsou dva rozdílné, ale nevim jestli průměrem nebo délkou. Vyčkej on se někdo ozve.

aphex

Výměna vývěvy

Příspěvek od aphex »

Takže jsem to vyřešil na vlastní pěst. Vzal jsem druhou vyčištěnou vývěvu, , dal jsem zpátky váleček z první vývěvy a namontoval zpátky na motor. Nastartoval a všechno v pohodě. 8)

To, že jsem při montáži vyškubnul trubičku na měrku oleje z bloku nechám bez komentáře :oops: 10 minut na heveru stačilo na opravu.

Nicméně můžu říct, že první vyndání vývěvy mi trvalo nějakou tu hodinku. Když už vím jak na to, stačí na celou operaci pár desítek minut. Ten dolní šroub je totiž prevít.

aphex

Výměna vývěvy

Příspěvek od aphex »

trn píše:Ahoj, klepu taky a chystám se na to. Četl jsem výše odkazovaný topic a jelikož nejsem zkušený mechanik, zajímalo by mě jak natočit motor tak "aby zrovna ten výstupek na vačce netlačil na váleček,co ji pohání,to péro by šlo totiž dost blbě zamáčknout".

To aphex: Mohl by jsi prosím poradit nějaký grif, nebo popsat postup demontáže vývěvy? Nějaká ta hodinka a pár desítek minut zní jako docela rozdíl :D
Díky
S tím natočoním motoru ni neporadím, podařilo se mi to zastavit tak, že to šlo v pohodě sundat i vrátit zpátky.

Jinak je dobrý ten horní šroub jen lehce povolit a pak dělat na tom šroubu co je zespoda. Tam jsem použil takovej speciálně zahnutej nástrčnej klíč - vypadal jak hokejka. Měl jsem blbou gola sadu a jak je tam ukrutně málo místa, nešlo to přes ten ořech nasadit. Pak už jen sundat tu zpuchřelou hadici :) a je to. Možná si budeš muset trochu uhnout měrku oleje, ale bacha aby ti nevyskočila z motoru, nasadit mi to šla jen zespoda :oops:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“