Doporučit jednoznačně buď S60 nebo S80 nelze. Byť velmi podobná tvarem, stejná platforma, charakterem zcela jinak postavená auta.
S80 je pohodlí, obývák, který tě přenese z bodu A do bodu B. Když je tam dobré audio, asi žádné jiné Volvo nehraje lépe. Široký rozchod i rozvor dělají z této káry asi to nejpohodlnější, co lze. Při minimální výšce se naklání jen málo a pokud máš koníky, tak se tím dají švihat i zatáčky.
Já už mám do budoucna vybráno něco jako:
https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=97&t=50866 - P2 2.5T z posledních roků.
S60 na druhé straně je "sportovní" autíčko. Není to sporťák, ale sportem lehce šmrnclé Volvo, taková relativně malá mrška na silnice. Zde přezdívaný gaykchár. Nevím proč.
Na mé druhé Volvo - S60 T5 asi budu vzpomínat ještě dlouho. Taky se s tím jezdí velmi dobře, ale pohodlí není ten první dojem, co tě napadne. Tím nechci říct, že S60 není pohodlná. Ale ty emoce jsem tam trochu jiné. Ideální jako auto pro 2, možná max. 2 malé děti.
Jestli chce někdo "sportovat" s S60, tak tam bych ještě akceptoval manuál, ale S80 si vyložené žádá o automat a nějaký tichý a výkonný benzín.
Tož si vyber, nejlépe se projet oběmi a co tě více osloví, tak je vítěz. Pak už jen kliku při výběru konkrétního vozu.
Pavel