850 klíma a kúrenie info

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
RadoKE

850 klíma a kúrenie info

Příspěvek od RadoKE »

Mám menší problém, jak je teraz vonku vlhko tak z ventilačky vychádza biologický smrad, takisto v lete ma to zopár krát prekvapilo po vypnutí klímy. Vie mi niekto poradiť čo treba rozobrať a prepláchnuť aby som zlikvidoval ten zápach ? Smrdieť to prestane furt po chvíli kúrenia, mne to síce velmi nevadí ale žena furt pindá. Tiež som si všimol že po odstránení čierneho plastu pred predným sklom jak sú nasávacie otvory do ventilačky je tá oválna diera bez prachového filtra. Stačí kúpiť filter alebo treba ešte nejaký medzikus ktorým sa ten filter na otvor zahákne ? vopred dík

raull
Vůz: v70,2.5TDI 99,manual,103kW

850 klíma a kúrenie info

Příspěvek od raull »

nazdar,so zápachom mám tiež problém,a je to vlastne chladiaca kvapalina,ktorá sa odparuje niekde v trhlinke na radiatore a smrad ide do kabíny.Potvrdili my to tu na foore.A ten filter tam skús vložiť len tak,myslim,že ta tak mám aj ja vo V70 I,menil som ho v lete.Vtedy som do vody nalial takú tú flašku s neakou sr..kou,čo má utesniť malé trhlinky a bolo to good,ale teraz som to vypustil a dal nový antifreeze a smrad je späť.odporučili my vymeniť radiator,ela tomu sa snažím vyhnúť,ak to bude možné.
nechcem rozoberať palubku.
tak vela šťastia a daj vedieť ako si to vyriešil.

RadoKE

850 klíma a kúrenie info

Příspěvek od RadoKE »

Raull: ale to nie je smrad po chladiacej zmesi ale skôr ako by tam niečo hnilo alebo plesnelo, smrdí to jak starý vysávač. Vidím to tak že v prieduchoch je v dôsledku chýbajúceho filtra kvantum prachu a ten keď je vlhko smrdí. Podobný problém som mal s dodge neonom, známy niečo rozobral prepláchol a bolo po smrade.

Tomas BB, SK
Vůz: S70 2,5T

850 klíma a kúrenie info

Příspěvek od Tomas BB, SK »

mne takto po dlhsej dobe (dlhsej jazde v lete) smrdi klima - Jarek Krizan je toho nazoru, ze by to mohla byt preklzavajuca spojka klimy. Este som to nerozoberal, je kosa, ale mozno by to mohlo byt aj toto.

PS: smrad sa podoba ponozkovemu puchu po tyzdni nosenia :bad:

RadoKE

850 klíma a kúrenie info

Příspěvek od RadoKE »

jj, podobá sa to na ponožky, ale smrdí to aj keď klímu nezapnem, stačí že celú noc prší a na druhý deň po zapnutí kúrenia bez klímy prvých pár minút smrad, potom sa to preluftuje teplom a je pokoj. btw. je normálne že keď mám AC off a prepnem na točítku z polohy AUTO na ofukovanie predného skla spúšťa sa AC aj keď svieti kontrolka že je off ?

Tomas BB, SK
Vůz: S70 2,5T

850 klíma a kúrenie info

Příspěvek od Tomas BB, SK »

RadoKE píše:jj, podobá sa to na ponožky, ale smrdí to aj keď klímu nezapnem, stačí že celú noc prší a na druhý deň po zapnutí kúrenia bez klímy prvých pár minút smrad, potom sa to preluftuje teplom a je pokoj.
voda v chladici neubuda? Ak ano, moze to byt chladivo. Ale dost mozne ze to bude len nejaky bordel v potrubiach. Kym nerozoberes nezistis.
RadoKE píše: btw. je normálne že keď mám AC off a prepnem na točítku z polohy AUTO na ofukovanie predného skla spúšťa sa AC aj keď svieti kontrolka že je off ?
Ano. Pri polohe ovladaca polohy smeru vzduchu rovno hore - tada na sklo sa automaticky zapina klima. Klima funguje ako kondenzacny susic vzduchu (vzdusna vlhkost sa vyzraza na chladnom vymeniku klimy) a rychlo sa to odhmli celne sklo. Vyborne za dazda a pod. Staci aby si ovladac pootocil o jednu polohu doprava alebo dolava a klima sa sama opat vypne.

RadoKE

850 klíma a kúrenie info

Příspěvek od RadoKE »

TomasBB: voda neubúda, za dva roky ani kvapka. No a kam odteká ten vyzrážaný sajrajt ? Dá sa na ten výmenník klímy nejak dostať ? vôbec netuším kde sa nachádza :oops:

honza.850
Vůz: S80 II D5

850 klíma a kúrenie info

Příspěvek od honza.850 »

Ahoj, tento problém jsem měl taky, 850 nemají tak často pylový filtr a tak veškeré nečistoty letí na výparník. Pokud jej chceš zkontrolovat tak sundej spodní plast u spolujezdce a po vyšroubování regulátoru otáček ventilátoru uvidíš okýnkem cca 5x7 cm na výparník. Výparník jsem letos v létě vyměnil za nový a je to znát, auto lépe větrá a hlavně nesmrdí!
Druhá alternativa je ten radiator, zkontroluj z řidičovi strany, za kobercem u plynového pedálu. Odehneš koberec, odděláš černý plast a vidíš kde vedou trubky do radiatoru, jsou tam dva těsnící O" kroužky a tam by to mohlo téct.

jogin3
Vůz: V50 D5, 2008, 132KW, 360Nm

850 klíma a kúrenie info

Příspěvek od jogin3 »

Co takhle vymenit vysousec? Ten prave dela smrad , ma se menit 1 za 3roky nebo po delsi prazdne naplni. Mel by jse spravne menit i vyparnik, ale to uz leze do penez. Kazdopadne poradna dezinfekce neuskodi. vytahnout vyparnik, vymenit vysousec,vycistit vyparnik desinfikovat celou klimu, naplnit a hotovo nemelo by z toho linout se naky smrad. Me to delal V40 pri vymene vysousece a poradne desinfekce to zmizelo.
GALERIE

Menhir
Vůz: 850 Estate

850 klíma a kúrenie info

Příspěvek od Menhir »

RadoKE píše:...mne to síce velmi nevadí ale žena furt pindá...
Co vyměnit ženu? :beer: :P

jarek.krizan
Servisman
Vůz: S80, 2,4

850 klíma a kúrenie info

Příspěvek od jarek.krizan »

Pokud je to klasický ponožkový smrad, tak jsou to plísně. Je potřeba pořádně vydensifikovat, ale vysprejovat dutiny nebude stačit. Valeo dodává dezinfekční systém, kdy je třeba mít nastartované auto, uzavřené a puštěný systém klimy a topení a střídat nastavení, nebo použít automatiku. Nechat takto probíhat cirkulaci s puštěnou desinfekcí alespoň 30 minut. Pak vypnout, ale nechat auto stále zavřené minimálně ještě 2 hodiny.
Ovšem to všechno za předpokladu, že je systém nejdříve mechanicky očištěný a vyčištěný je i odtok kondenzátu. Jinak se plísně zase brzy vrátí.

RadoKE

850 klíma a kúrenie info

Příspěvek od RadoKE »

Ďakujem za rady.

Jarek.K: nejaký desinfekčný sajrajt z tesca som skúšal, fungovalo to cca týždeň, v návode bolo to čo píšeš ale zabudli napísať že treba systém mechanicky vyčistiť.

Edit:

Jogin3: kde nájdem ten vysúšač ?

jogin3
Vůz: V50 D5, 2008, 132KW, 360Nm

850 klíma a kúrenie info

Příspěvek od jogin3 »

Kdyz si stoupnes pred auto otevres kapotu, tak by to melo byt na prave strane hned za chladicem nebo vedle neho, je to takovy podlouhly valecek vedou do nej tusim 2 hadice.
GALERIE

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“