Jo Canisy se mi líbí také, na 480 by sedly moc krásněStalin píše:Tak ty Canisy jsou nadhernynikdy jsem je na 4xx neviděl. Ja mam na zimu Atlasy 14".. Mam ma prodej 8ks disku Polux 14" kdyby měl někdo zajem nazvy jsou brany podle fotek od Lukaše..

Jo Canisy se mi líbí také, na 480 by sedly moc krásněStalin píše:Tak ty Canisy jsou nadhernynikdy jsem je na 4xx neviděl. Ja mam na zimu Atlasy 14".. Mam ma prodej 8ks disku Polux 14" kdyby měl někdo zajem nazvy jsou brany podle fotek od Lukaše..
No ja ti neviem, do mesta sú tie 14" ideálne, keď idem z roboty po mačacích hlavách na 15, tak to nie je zrovna pohodlné (otázka znie v akom stave sú tlmiče žeanolucki píše:v zhladom na vysku a pohodlnu jazdu ale rozhodne na 480 patria 15". jazda je pohodlnejsia a vyzeraju lepsie.
Spíš než na 14" nebo 15" záleží jaký máte profil pneu, ne?!jaffar píše:No ja ti neviem, do mesta sú tie 14" ideálne, keď idem z roboty po mačacích hlavách na 15, tak to nie je zrovna pohodlné (otázka znie v akom stave sú tlmiče žeanolucki píše:v zhladom na vysku a pohodlnu jazdu ale rozhodne na 480 patria 15". jazda je pohodlnejsia a vyzeraju lepsie.). Na druhú stranu to na 15 ďaleko lepšie sedí a aj vyzerá, takže radšej prežijem to trochu väčšie drncanie na pár miestach ako by som mal mať 14...
Tak ale logicky na 14 budeš mať vyššie gumy, ktoré viac utlmia. Default je tuším 185/60 R14 alebo 195/55(50)R15. Aj keď teda vzhľadom k cenám gúm skúsim asi nové letné 205/50R15 to by už mohlo fungovať normálne. Hádam to nebude zmrzlinárov moc dráždiť...LukášM píše:Spíš než na 14" nebo 15" záleží jaký máte profil pneu, ne?!
Tlumiče byly měněny asi před dvěma lety, tak by měly být v pořádku.jaffar píše:No ja ti neviem, do mesta sú tie 14" ideálne, keď idem z roboty po mačacích hlavách na 15, tak to nie je zrovna pohodlné (otázka znie v akom stave sú tlmiče že anolucki píše:v zhladom na vysku a pohodlnu jazdu ale rozhodne na 480 patria 15". jazda je pohodlnejsia a vyzeraju lepsie.). Na druhú stranu to na 15 ďaleko lepšie sedí a aj vyzerá, takže radšej prežijem to trochu väčšie drncanie na pár miestach ako by som mal mať 14...
Tak ale to je vcelku logické, na 14 máš o nejaké 3cm viac "gumy", tak to viac pruží... 195/50 by som nechcel, 195/55 je tak akurát, lenže pri tej cene radšej vezmem 205/50, to bude hádam optimálne...Tom480 píše:Jinak já jsem v zimě na 14'' a 185/65 spokojen, je to mnohem lepší na pražskou dlažbu než mé letní 195/50 R15.
Mám 195/50 a je to o poznání tvrdší než 195/55, ale 205 jsou zase zbytečně širokéjaffar píše:Tak ale to je vcelku logické, na 14 máš o nejaké 3cm viac "gumy", tak to viac pruží... 195/50 by som nechcel, 195/55 je tak akurát, lenže pri tej cene radšej vezmem 205/50, to bude hádam optimálne...Tom480 píše:Jinak já jsem v zimě na 14'' a 185/65 spokojen, je to mnohem lepší na pražskou dlažbu než mé letní 195/50 R15.
Nejen široké, ale i neotypované a nevím, jestli na ty disky vůbec budou pasovat. Pro originální 15'' je nejširší rozměr 195.LukášM píše:Mám 195/50 a je to o poznání tvrdší než 195/55, ale 205 jsou zase zbytečně široké
Ja zimni gumy mam taky 185/ 60 14" a na leto sem použival 195 /55 14" ale ted na leto jezdim 205/50 15" ale nemam origo volvi disky. A na tvrdosti je to dost znat ale na kvalitnim asfaltu to lip sedi a je větši sranda na serpentynach a je to hezči na oko.. Ale ty sniženy pružiny o 40mm nedoporučuju chodi to často na dorazy hlavně na přičnejch nerovnostech a ten zadek je stejně pořad strašně měkej..Tom480 píše:Nejen široké, ale i neotypované a nevím, jestli na ty disky vůbec budou pasovat. Pro originální 15'' je nejširší rozměr 195.LukášM píše:Mám 195/50 a je to o poznání tvrdší než 195/55, ale 205 jsou zase zbytečně široké
Stalin píše:Ale ty sniženy pružiny o 40mm nedoporučuju chodi to často na dorazy hlavně na přičnejch nerovnostech a ten zadek je stejně pořad strašně měkej..
Není za co buzerovat. Levá mlhovka je podle předpisů, většina aut má jen jednu. Denní svícení je na originálních paticích a s originální kabeláží, už z výroby (já jen koupil nové originální patice na dvouvláknové žárovky a dal je tam místo těch původních). A kotoučové brzdy? Proč by měli buzerovat za něco, co má auto již z výroby a zvyšuje bezpečnost?jaffar píše: na tom aute je priveľa vecí, za ktoré ma môžu buzerovať(aj keď bezdôvodne), tak načo tomu pridávať (len ľavá hmlovka aj keď sú vzadu dve, denné svietenie, kotúče vzadu...)
No ja to samozrejme viem, ale priemerný škriatok vidí dve hmlovky a nevie pochopiť, že jedna je slepá z výroby(načo by to predsa montovali inak, že...). Vidí staré auto, ktoré ma denné svietenie, tak sa mu nechce verit, že je to sériové, detto kotúčovky vzadu. Veď jeho Fábia z roku 2002 má vzadu bubny, tak ako nejaká šunka z roku 94 môže mať kotúče. Atď... demence proste.Tom480 píše:Není za co buzerovat. Levá mlhovka je podle předpisů, většina aut má jen jednu. Denní svícení je na originálních paticích a s originální kabeláží, už z výroby (já jen koupil nové originální patice na dvouvláknové žárovky a dal je tam místo těch původních). A kotoučové brzdy? Proč by měli buzerovat za něco, co má auto již z výroby a zvyšuje bezpečnost?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé