iPod/iPhone adapter pro Volvo

Vše kolem audia a car Hifi, videa DVD, navigace, telefonů, ipodů a ostatní komunikace
Pravidla fóra
Upozornění
V této sekci se ponejvíce objevují odkazy na nelegální soft.
Postihy
Při prvním prohřešku napomenutí.
Při druhém zablokování účtu na jeden měsíc.
Při třetím trvalá blokace.
Tak nás k tomu nenuťte. Admini
  • Autor
  • Zpráva
Lukaso
Vůz: S60 T-5 R-Design MY2020

Příspěvek od Lukaso »

Ahojte,

tak jsem tak přemýšlel jak propojit 60tku s iPhonem a našel jsem myslím super řešení - MAPIV.

Jedná se o interface, který se umí spojit s rádiem řady HU-xxx a umí emulovat až 99 playlistů, vše ovládané na rádiu popřípadě volantu, iPhonu se nemusím ani dotknout, stačí jen připojit do konektoru. Výhodou určitě je ( a od nějakýho škarohlída jsem slyšel že origo Volvo to neumí ) že iPod se během připojení i nabíjí...tato možnost stojí 200 EUR.

Jelikož je moje auto vybavené navigací RTI šáhnul jsem po možnosti za 245 EUR ( což není takový rozdíl ), dokoupil jsem ještě v čechách apple composite AV cable za cca 950,-kč a MAPIV mi dovoluje přehrávat filmy z iPhonu na obrazovce navigace...celé s poštovným mi to vyšlo na 282 EUR + 950 kč, je to dost ale poštovné je 22 EUR a ještě jsem musel připlatit za spešl káblik pro iPhone, standartně se to dělá pro iPod...

komunikace s autem je naprosto bez problému, je zde klasická hiearchie, tzn přednost má park asist, navigace a pak až teprve radio nebo televize...telka se vypíná při překročení 5 MPH ale lze to během asi 10 sec firmwarově odstranit ( což jsem udělal :oops: ale asi jen na zkoušku, chápu že to může být nebezpečné ).

co se týká instalace tak u možnosti s videem je to asi trochu jinak, protože já prakticky jenom přepíchnu pár konektorů z mechaniky navigace do krabičky MAPIVu a tím to zkončilo, zbyl mi jen dlouhej kabel nakonci s konektorem který jsem vyvedl do loketky...takto elegantní instalaci bez jakéhokoliv bastlení je samo i verze bez videa...

chtěl bych tu uvézt že jsem to koupil na http://www.VolvoTech.eu , je to Holandská firma, jsou neskutečně ochotní a přátelští...dodávka tu byla do 4 dnů po obdržení platby, psal jsem si něma nekonečně emailů ohledně rad a to i kolikrát kolem půlnoci, odůvodnili to tak, že to je důvod proč to koupit u nich - endless support and late email-chats :-D radili i ohledně montáže /demontáže interiéru...k balení mi dali obal na iphone a nálepku švédské vlajky se sobem ala znak volva :green:

celkem mi to vyšlo asi na 8.000,-. kč což není málo, ale vemte v potaz že mam x ( v závisloti na modelu iPod/iPhone ) GB hudby a video. v porovnání s cenou changeru, video brake inu a DVD playeru mi to nabízí mnohem víc a za mnohem míň peněz....teď už jen pár fotek...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Lukaso

Příspěvek od Lukaso »

ještě chci dodat, že filmy jsou super koukatelné, na fotce to vypadá dost děsně...to je zmenšením...titulky jsou čitelné a dle mého soudu se dá pohodlně koukat i zezadu...

ta podivná díra v loketce co vypadá jak kov je ve skutečnosti stříbrná izolačka...to musím ještě vymyslet, tam se musí vyvrtat díra aby se tam dostalo, tak jsem to tam jen olepil aby se mi neprodřel hned ten kabel...

..::Philip::..
Vůz: Subaru Levorg GT-S 2017

Příspěvek od ..::Philip::.. »

tak mas konecne take hotovo :)

Dural8
Vůz: V60

Příspěvek od Dural8 »

Tož musím pochválit jak jsi to pěkně dotáhl do konce... :wink:

A zároveň potvrzuju, že ta fotka toho obrazu je tak poloviční kvalita toho co to ve skutečnosti ukazuje.

hajnej
Sponzor fóra
Vůz: XC70 P3 S80 P3

Příspěvek od hajnej »

super. díky za návod

Harry

Příspěvek od Harry »

ač nerozumím asi 50 slovům v příspěvku, tak se mi to zdá pěkný :good:

Lukaso

Příspěvek od Lukaso »

Dural8 píše:Tož musím pochválit jak jsi to pěkně dotáhl do konce... :wink:

A zároveň potvrzuju, že ta fotka toho obrazu je tak poloviční kvalita toho co to ve skutečnosti ukazuje.
Musel jsem zajet do místního servisu na pily a sekačky ( kde mimochodem zachránili i moji sekačku viz topic jinde :green: ) aby mi půjčili torx na uvolnění středovýho panelu a akuvrtačku na tu díru...neb víš jak to vypadá u nás s nářadím :green:

BTW: bylo to vůbec vtipný, mají parkoviště přímo před zastávkou busu, sedím v zavřeným autě, držím akuvrtačku, pár kabelů a šroubovák, celej autobus na mě zírá, docela se divím že na mě nikdo nezvolal policajty :lol:

M.a.r.e.k
Vůz: Volvo V60 D5 AWD

Příspěvek od M.a.r.e.k »

Pekne jsis to vyresil. Je skoda ze volvo nepredcilo ostatni v radiu na usb... ale v te dobe se tohle asi jeste vubec neresilo. Si vem kdyby jsi tam mel jen malej USB konektor a mohl by jsis tam foknout ipoda,flashku... Ja osobne si kvuli tomu resil radio na USB do me s40tky a uz bych to s cd asik nedaval. Mam tam souplou flashku 16gb(velikost 3x2cm) a posloucham si naco mam chut z 2000 mp3 ...

hajnej
Sponzor fóra
Vůz: XC70 P3 S80 P3

Příspěvek od hajnej »

jooo. do mondea jsem si taky pořídil takový radio na flashky a mp3 a ještě BT k tomu, je to paráda.
do V70 si to nedám, uplně to zkazí interier, u V/S40 to ještě jde

Vulva
Vůz: S80 D5 MY2010

Příspěvek od Vulva »

Moc pěkný!! :)

Já to řešil přes USA Spec ( https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=55&t=19066 ) a asi udělám změnu na toto řešení, je lepší.

Umí ukazovat název písniček z ID3 tagů na displeji rádia? Fungují titulky (to je věc iPodu) ve videu?

Lukaso

Příspěvek od Lukaso »

hele ještě se s tím zesnamuju..název písničky jsem ještě neviděl...ale je možný že to umí...můžu ti poslat user manual v EN jestli chceš...?titulky a vůbec přehrávání videa je věcí iPod/iPhonu ...je na to spešl program kterým převedeš video do formátu který iphone podporuje a můžeš do něj vložit i titulky...soubor se samo i zmenší...

ještě dodám, že ten USA spec vol 11 bo jak to je byla moje první volba, hodně lidí mi to rozmlouvalo...co se týká funkcí tak je to nesrovnatelné, jenže cenově taky...

Vulva

Příspěvek od Vulva »

No, USA-SPEC funguje výborně, na audio. Je to propojené digitálně (tedy top kvalita zvuku) a iPod se ovládá přímo přes rádio i přes tlačítka na volantu. Na 1-4 mám poté přednastavené playlisty s názvem VOLVO1 až 4, na "5" mám veškeré songy (tisíce) a na "6" přímé ovládání iPodu (jinak je iPod blokován). Funguje i tlačítko "RANDOM" na rádiu pro náhodou volbu songů. iPod se samozřejmě při připojení i nabíjí.

Nějak si ale nedokážu představit, jak budeš ovládat a volit si těch udávaných 99 playlistů, když HU-850 má jen 1-6 tlačítka.

Také mě zajímá, jak funguje toto: "iPod text on HU (trough playlist), Songname, Artistname, Albumname" - zda to tedy zobrazuje název skladby na displeji, to by bylo fajn. To USA-SPEC neumí.

Můžeš to popsat?

Lukaso

Příspěvek od Lukaso »

čau,

no je to jednoduchý...vlatně trochu podobný...když napíchneš ipoda na kabel tak jsi na rádiu ( a já teda mam dokonce HU-650 to má ale taky 6 tlačítek ) v tzv simple mode...takže vlastně jen hraje co sis nastvil na ipodu, jasně můžeš přepínat písničky a tak, ale vlastně se ti to vůbec nezobrazuje... tlačítkem 3 se dostáváš do advanced mode a tím i přepínáš mezi playlistama...tzn zmáčkneš 3 a šipkama, ať už na volantu nebo na rádiu ,vybíráš mezi playlistama s tím že se na displayi se ukazuje název playlistu jakej sis tam napsal v itunes nebo v ipodu...když najdeš ten správnej tak zmáčkneš zase 3 a začne přehrávání...pak se na displayi ukáže jen P05...( playlist , pátej...) jestli umí zobrazovat jiný věci nebo i název playlistu během přehrávání nevím, nějak jsem to nezkoumal, nějak mě tyhle věci nepálej ale pošli mi SZ s meilem a já ti pošlu ten manual tam by mělo být vše...ale je v angličtině....?

L

Vulva

Příspěvek od Vulva »

Díky za info, to zobrazování názvů playlistů je dobrý nápad.

Měnit to už nebudu, 4 playlisty, každý o tisíci písničkách, mi stačí, plus možnost volit další přímo na iPodu, ale to řešení listování v 99 playlistech je rozhodně lepší.

Lukaso

Příspěvek od Lukaso »

no mě spíš teda řešení USA spec přijde pitomý...to bylo proč jsem se na to vykašlal ikdyž je to mnohonásobně levnější...představa že mam v playlistu 1000 písniček , hraju první a nutně si chci oslechnout tu 500stou tak to bych se umačkal k smrti.... :green: BTW: nabíjí ti to?

koch
Vůz: Volvo S60 2.4T

Příspěvek od koch »

osobne mam origo... 9 playlistu plus 10ty vsechny songy docela ujde i kdyz mackani klidne i 53ho songu je fakt vopruz... jo a origo nabiji taky...
prave proto jsem nazoru ze imiv je nejlepsi volbou... se svyma 99 pl a mnozstvim dalsich moznosti je bezkonkurencni...
co se tyce zobrazovani nazvu pisnicek na displayi HU u mapiv... je treba preinstalovat takovym nazvu to ze pluginem to aby to bylo prirazeno k MD changeru, misto CD changeru...

Vulva

Příspěvek od Vulva »

Lukaso píše:no mě spíš teda řešení USA spec přijde pitomý...to bylo proč jsem se na to vykašlal ikdyž je to mnohonásobně levnější...představa že mam v playlistu 1000 písniček , hraju první a nutně si chci oslechnout tu 500stou tak to bych se umačkal k smrti.... :green: BTW: nabíjí ti to?
Nevím zda je US$200 zrovna "mnohonásobně levnější" než €200, rozdíl je zde 40%, ale funkčně je to +/- identické, tedy až na počet playlistů. A ano, samozřejmě nabíjí to iPod, ovládá se na to volantu i na rádiu, a přenos hudby je digitální :)

Viz: http://usaspec.com/userfiles/editor/file/581PA11VOL.pdf

Na 1 až 4 mám přístupné ihned ty playlisty, 1 = klidná hudba, 2 = rap a hip-hop, 3 = metal, 4 = česká hudba. Na tlačítku "5" jsou veškeré songy na iPodu. Na tlačítku "6" ovládám přímo iPod. Vždy k tomu používám "RAND", abych neposlouchal playlist od začátku, prostě to hraje náhodné skladby z daného playlistu (ten může mít třeba 100.000 songů, ale mám jich v praxi tak 1000, nechtělo se mi dělat delší playlisty). Potřeba "přehraj mi skladbu číslo 500 z playlistu 37", tu fakt nemám.

Mít ale 99 playlistů, tak to udělám tak, že 1-4 budou stále zaměřené dle typu skladeb, pak bych si asi udělal playlisty na jednotlivá alba či skupiny. A zkusil si zapamatovat, že musím 37x stisknout šipku abych dostal Depeche Mode. V případě USA-SPEC prostě člověk šáhne na iPod ve schránce a danou skupinu si tam nalistuje. Ono totiž 37x mačkat šipku doprava, abych si přehrál třeba Depeche Mode, to je taky slušný opruz (a je rychlejší to udělat na iPodu přímo) ;)

V praxi je 99 playlistů asi dost složitě použitelných, smysl má tak prvních 10, pak je rychlejší ten iPod napřímo.

Osobně stejně většinou nechci nějakou konkrétní skupinu, ale nějaký styl hudby, a to playlisty 1-4 a jejich náhodné přehrávání splňují dokonale. Na druhou stranu nemusím mačkat "3" a pak 3x šipku pro playlist "4", prostě stisknu jen tu "4", v tom je USA-SPEC pohodlnější ;)

Zajímavé by to bylo až ve chvíli, kdyby se zobrazovaly přes ID3 tagy názvy skladeb a jméno interpreta, to by dávalo smysl, namísto "CD1 Track 01, Song 01".

Vulva

Příspěvek od Vulva »

Tak jsem to ještě zkoumal, a na HU-450/650/850 by to název skladeb mělo umět, jen je potřeba použít SAT firmware:
http://bit.ly/3mLqvK

V USA i se všema kabelama a SAT firmware to vyjde na US$ 190, tedy i s DPH a poštovným cca 4.000 Kč :) Ten název skladeb je fajn výhoda nad USA-SPEC.

st_Andy
Vůz: V90 D5 AWD Inscription

Příspěvek od st_Andy »

Kluci prosimvas a fuguje ten interface taky s iPhonem? Nevite, je tam stejnej konektor jako pro iPod?

Lukaso

Příspěvek od Lukaso »

st_Andy píše:Kluci prosimvas a fuguje ten interface taky s iPhonem? Nevite, je tam stejnej konektor jako pro iPod?

já mam jenom iPhone, i na obrázku je vyfocenej :green: ...jenom při objednávce si musíš zadat spešl káblik pro iPhone + cca 15 EUR

jediný co jsem měl problém bylo zjistit ID softu, který potřebuješ k upgradu firmwaru, na to jsem si na minutku půjčil iPod...

Lukaso

Příspěvek od Lukaso »

Ahojte,

tak jsem na to uplně náhodou přišel :-D název skladby, alba, umělce a bůh ví co ještě se opravdu zobrazuje :-D stačí zmáčnknout RND, tím se vlastně přepíná co chci vidět...není to tak marný :-D

Rendering samo taky jde, někde je to i v návodu popsané ale myslím, že na to přijdu zase časem a spontálně :-D

Jinak přepínání playlistů jsem to nenapsal přesně...stačí zmáčknout 3 , vybrat pomocí šipek playlist a chvilku počkat, znova už se 3 mačkat nemusí, dokonce to ani nic nedělá když se zmáčkne....nevím jak jsem na to přišel :-D

L

Hájčus
Moderátor
Vůz: MB CLA

Příspěvek od Hájčus »

Pouze doplnuji tema o navod na montaz pro zmenu do prednich prostor pro pripadne budouci zajemce...
https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=98&t=22194
Jan

Lukaso

Příspěvek od Lukaso »

Hele nevíte někdo o playeru pro iPhone který má i video výstup na playlist, jinými slovy aby se mi na obrazovce navigace zobrazoval playlist....?

Zpět na „Audio, video, navigace, telefony a ostatní komunikace“