tak jsem tak přemýšlel jak propojit 60tku s iPhonem a našel jsem myslím super řešení - MAPIV.
Jedná se o interface, který se umí spojit s rádiem řady HU-xxx a umí emulovat až 99 playlistů, vše ovládané na rádiu popřípadě volantu, iPhonu se nemusím ani dotknout, stačí jen připojit do konektoru. Výhodou určitě je ( a od nějakýho škarohlída jsem slyšel že origo Volvo to neumí ) že iPod se během připojení i nabíjí...tato možnost stojí 200 EUR.
Jelikož je moje auto vybavené navigací RTI šáhnul jsem po možnosti za 245 EUR ( což není takový rozdíl ), dokoupil jsem ještě v čechách apple composite AV cable za cca 950,-kč a MAPIV mi dovoluje přehrávat filmy z iPhonu na obrazovce navigace...celé s poštovným mi to vyšlo na 282 EUR + 950 kč, je to dost ale poštovné je 22 EUR a ještě jsem musel připlatit za spešl káblik pro iPhone, standartně se to dělá pro iPod...
komunikace s autem je naprosto bez problému, je zde klasická hiearchie, tzn přednost má park asist, navigace a pak až teprve radio nebo televize...telka se vypíná při překročení 5 MPH ale lze to během asi 10 sec firmwarově odstranit ( což jsem udělal

co se týká instalace tak u možnosti s videem je to asi trochu jinak, protože já prakticky jenom přepíchnu pár konektorů z mechaniky navigace do krabičky MAPIVu a tím to zkončilo, zbyl mi jen dlouhej kabel nakonci s konektorem který jsem vyvedl do loketky...takto elegantní instalaci bez jakéhokoliv bastlení je samo i verze bez videa...
chtěl bych tu uvézt že jsem to koupil na http://www.VolvoTech.eu , je to Holandská firma, jsou neskutečně ochotní a přátelští...dodávka tu byla do 4 dnů po obdržení platby, psal jsem si něma nekonečně emailů ohledně rad a to i kolikrát kolem půlnoci, odůvodnili to tak, že to je důvod proč to koupit u nich - endless support and late email-chats

celkem mi to vyšlo asi na 8.000,-. kč což není málo, ale vemte v potaz že mam x ( v závisloti na modelu iPod/iPhone ) GB hudby a video. v porovnání s cenou changeru, video brake inu a DVD playeru mi to nabízí mnohem víc a za mnohem míň peněz....teď už jen pár fotek...