Poloosy zdánlivě stejná čidla ABS

• Autor
  • Zpráva
Millan
Vůz: S 40 r.v.2000 1.8 90 kW manuál

Příspěvek od Millan »

Zdravím
Jenom bych chtěl upozornit na takovou věc,i když jsem to tady nenašel,možná se tu o tom mluvilo,ale opakování je matkou moudrosti..... musel jsem přistoupit k výměně homokloubu - po všech peripetiích,kdy jsem zjistil,že u mého typu jsou 4druhy jsem raději zajel k mechanikovi a ten po objednání zjistil,že x je správně-nebyl to ani jeden z nich a tak se svým dodavatelem tak dlouho vybíraly podle aktuálně naměřených hodnot až jsem musel koupit celé poloosy,naštěstí to nemusely být originály 1ks za 9500,-Kč bez DPH...poloosy byly vyměněny skočil jsem do auta ujel asi 1km a auto se úplně zbláznilo pc-čko nevědělo kde je sever,ABS si myslelo že snad jedu na zamrzlém rybníku . Oba dva jsme koukaly na čidla pro ABS a oběma nám přišly stejné - ale chyba lávky takže stará čidla na nové poloosy a Volvík si mlaská jako vždycky - takže POZOR až budete měnit poloosy ty stará čidla neničte nedeformujte - můžou se setsakra hodit!!!!

edy68

Příspěvek od edy68 »

ˇčidla jsou zasazena do náboje kola,ale na homok. kloubu jsou pulzní kroužky.Právě jejich počet zřejmě nebyl dodržen a to je pro ABS problém a u volva,které z čidel snímá i rychlost pro tachometr,obzvlášť.Co se týče samotných čidel,tak pokud se mění ložisko kola,tak u některých typů např. S/V 40,musí dojít k demontáži.U starších vozů to ale není zrovna jednoduché a často dojde k destrukci snímače a výměna ložiska je rázem o 2500,-Kč dražší.

Millan
Vůz: S 40 r.v.2000 1.8 90 kW manuál

Příspěvek od Millan »

Dík za zpřesnění Edy byly to ty kroužky a přesně je z nich snímáno kde co , takže bez nich je jízda prakticky nemožná

Zpět na „C30 / S40 / V40 / V50 - opravy“