POZOR NA PREDNÉ BRZDOVÉ HADIČKY !!!
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: V70T6 AWD '08 AT / V70R AWD '98 MT
- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
Jj, na to bacha, v servisu mi nedoporucili pancerove, guma pod opletenim praskne taky a nejde videt stav, pak to muze byt prekvapko...
V740 GLT 16valve89',111kW,B234Fman.5QoverdriveWagonBlackDemon - má brácha
V40 T4 98' man.147kW, 15.3.08 R.I.P. BitPower@chip-Václav. PRODEJ dílů
V70T6 AWD 08 AT Gold SUMMUM ARD St.2,290kKm/ V70R AWD 97',184kW,B5234T4,manualM58,Šedák Silvermetal:385kKm,AWDrepas
Ex:
S60 2.4T 01' 147kW,Man, SUMMUM Metal Modrák
V740 GLT 16valve89',111kW,B234Fman.5QoverdriveWagonBlackDemon - má brácha
V40 T4 98' man.147kW, 15.3.08 R.I.P. BitPower@chip-Václav. PRODEJ dílů
-
- Vůz: volvo v40 td 75kW 2001
Ahojte, vedel by mi niekto poradiť prosím?
jedná sa o volvo 850 1996 2,5 TDI a volvo S70 1997 93kW benzín
Chystám sa vymeniť brzdové hadičky.Pod zadnou nápravou je jedna brzdová hadička. Je táto hadička rovnaká ako tie k zadným strmeňom? Mám objednať 3 rovnaké kusy zadné?
Nie som si istý lebo autodiely mi ukazujú tri dĺžky zadných hadičiek a to 200 a 204 milimetrov ( cca rovnaké ) ,ale aj 224 čo je o dva centi dlhšia.
Nemá s tým niekto skúsenosť ? ďakujem
jedná sa o volvo 850 1996 2,5 TDI a volvo S70 1997 93kW benzín
Chystám sa vymeniť brzdové hadičky.Pod zadnou nápravou je jedna brzdová hadička. Je táto hadička rovnaká ako tie k zadným strmeňom? Mám objednať 3 rovnaké kusy zadné?
Nie som si istý lebo autodiely mi ukazujú tri dĺžky zadných hadičiek a to 200 a 204 milimetrov ( cca rovnaké ) ,ale aj 224 čo je o dva centi dlhšia.
Nemá s tým niekto skúsenosť ? ďakujem
-
- Sponzor fóra
- Vůz: Džaponský
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
Ondro : 850 nemám, ale na každém jiném autě se to liší kolikrát nejen rokem výroby, ale u Francouzů pomalu i použitým systémem brzd. Je třeba fyzicky tu hadici přeměřit. Já osoběn to dělám jako prasopes tak, že si ustřihnu provázek dlouhý třeba 50cm, vlezu s tím pod auto a vedu jej podél hadice od holendru k holendru. Zatím tato metoda nezklamala. Obyčejně nemám možnost hadici demontovat, nechat auto rozdělané a podle ní objednávat. A hlavně mi to přijde i zbytečné.
Apropo hadice měním na ojetině, kterou koupím (což je vždy tak 15letý auto) vždycky. Jak dlouho člověk čeká, že by gumová hadice pod takovým tlakem mohla vydržet ? Mě jednou praskla trubka, hadice ne, ovšem to vím, proč se stalo...
Brzdy se pak stanou citelně "pevnější" v kramflecích s rychlejší reakcí...Zkrátka tím, že se ta hadice nenafukuje je k dispozici nějaký ten tlak navíc.
Apropo hadice měním na ojetině, kterou koupím (což je vždy tak 15letý auto) vždycky. Jak dlouho člověk čeká, že by gumová hadice pod takovým tlakem mohla vydržet ? Mě jednou praskla trubka, hadice ne, ovšem to vím, proč se stalo...
Brzdy se pak stanou citelně "pevnější" v kramflecích s rychlejší reakcí...Zkrátka tím, že se ta hadice nenafukuje je k dispozici nějaký ten tlak navíc.
-
- Vůz: volvo v40 td 75kW 2001
máš pravdu, premeriam to a bude to istota.
Len aby som správne porozumel predchádzajúcej debate o dvoch brzdných okruhoch. Takže pre správnu funkciu týchto okruhov, aby pri prasknutí hadičky nepadol pedál až na podlahu, je nutný 100% stav hlavného brzdového valca?
Práve brzdový valec, rozdeluje celú sústavu na dva okruhy? toto ma celkom zaujíma, pretože tiež som mal podobnú skúsenosť s volvo v40, kde mi pri prasknutí prednej hadičky padol pedál na podlahu.
Dá sa ten brzdový valec zrepasovať opravnou sadou ktorá obsahuje 6 krúžkov/gumičiek ? Alebo ma tam čaká ešte nejaké prekvapenie?
Mám skúsenosti len s opravou spojkového valca. Je to asi niečo podobné predpokladám
Len aby som správne porozumel predchádzajúcej debate o dvoch brzdných okruhoch. Takže pre správnu funkciu týchto okruhov, aby pri prasknutí hadičky nepadol pedál až na podlahu, je nutný 100% stav hlavného brzdového valca?
Práve brzdový valec, rozdeluje celú sústavu na dva okruhy? toto ma celkom zaujíma, pretože tiež som mal podobnú skúsenosť s volvo v40, kde mi pri prasknutí prednej hadičky padol pedál na podlahu.
Dá sa ten brzdový valec zrepasovať opravnou sadou ktorá obsahuje 6 krúžkov/gumičiek ? Alebo ma tam čaká ešte nejaké prekvapenie?
Mám skúsenosti len s opravou spojkového valca. Je to asi niečo podobné predpokladám