V roce 2007 jsem na dovolené narazil na tohle Volvo - zrovna jsem v té době sháněl tachometr a tak mě napadlo, jestli by mi ho majitel (70-letý chorvatský důchodce) nechtěl prodat. Pán mi velice zaujatě ukazoval celé auto a nakonec z něj vylezlo, že z toho bohužel neprodá ani šroubeček, ani tu odpadající lištu , protože auto prý bude jednou renovovat a bude s ním jezdit. Chorvaté se sice dožívají požehnaného věku, ale další rok tam chuděra stála na stejném místě, ještě rezavější a špinavější...jsem zvědav, jak to bude vypadat letos a další roky, protože jezdíme ke známým na stejné místo každý rok a pokud se nic zásadního nestane, tak tam budem nějaký ten rok určitě ještě jezdit. Auto je ročník 72', najeto má cca. 300.000km.
No to chcem vidiet jak taky starcek bude renovovat nejake auto... Nie zeby som podcenoval dochodcov ale ked si nan doteraz nenasiel cas tak pochybujem ze si najde aj potom.. Starcekovy povedz ze mu auto zrenovujes a renovuj ho tak dlho pokial nezomre a je to tvoje...
To je ovšem u všech národů naprosto totožné znám takové i ČR!
_________________ Dáreček Volvo 940 POLAR 2,0GL r.v.1994 5+2 Youngtimer: VAZ 2102 Kombi r.v. 1974 Žíža, jménem tím jmenován jest "Pán Bůh stvořil svět, lidé mu dali pravý úhel a Volvo z něj udělalo dokonalost."
Asi jeden ze sektářů "Věřících jednoho dne" , takových je po čechách taky požehnaně. Škoda auta, ale proti názoru majitele jsou všichni mudrcové světa krátcí.