Pravidla fóra
V tomto bazaru je NUTNÉ aby inzerát začínal:
PRO: prodám
KOU: koupím
VYM: vyměním
V textu čí v názvu uveďte rozměry, výrobce + název a DOT! Nezapomeňte uvést tloušťku vzorku.
Brněnští Volvoklani jsou mistři v obouvání gigantických pneu na své stroje.
Viděl jsem v jejich podání 215/75/15 (pokud se správně pamatuju) na devítce s malilinko podloženejma pérama, takže trapnejch 205/60/15 na dvojce bych se nebál. (Sám mam 205/60/15 testnuto na sedmě a ani sebemenší náznak problému.)
ja si tiez myslim ze by sa tie 205 sirka dala,ale trz ked som mal auto zdvihnute na zdvihaku a mam tam 195 rozmer tak to bolo dost na tesno.. pri plne vykrutenom volante medzera cca 1 cm..
to si jako delas prdel?215 asi tazko, to tam nenarvem! ako ja zas nechem ist do extremu. a mozno ze aj 205 je zbytocnost,ale predsa radsej sa informujem aby som do buducna vedel
děkuju za nabídku ,viměnil sem to protože sem myslel že to děla budik že neukazuje palivo ale bude to někde po cestě.jinak naftakovej mam , ale jinak dik
_________________ moje 760 GLE turbo diesel D24T r.v 1985 , overdrive M46, přestavba na D24TIC a po go motoru .
táta s mámou v70 ll D5 r.v.05
takja neveim.. na sedmu sa mozno vojdu 215,ale na dvojku? mozno aj ano , s origo alu by sa dalo,no ja nemam origo ,ale REMOTEC A... disky boli dost na tesno(disk ma mi drel o brzdovy strmen). tak som z nich dal z vnutonej strany vysustruzit cca 2-3mm...snad to nebude vadit..
Fritzko píše: tak som z nich dal z vnutonej strany vysustruzit cca 2-3mm...snad to nebude vadit..
Hlavně že ses ptal po SZ na rozteč a ET.
Držim palce abys to přežil všechno ve zdraví...
ano pytal(ale kvoli inym)/(a ja neveim ake maju tieto ET! neveim ako to mam zistit),ale to uz dolo davno po tom co som ich mal na dvore... boli od Lubosa a on tvrdil ze s nimi nieje ziaden problem. a uz na nich jazdim viac ako 2 mesiace a zatial v pohode.. tiez sa trochu obavam,ale hadam ma tie alu nepredbehnu pocas jazdy..
Fritzko píše:takja neveim.. na sedmu sa mozno vojdu 215,ale na dvojku? mozno aj ano , s origo alu by sa dalo,no ja nemam origo ,ale REMOTEC A... disky boli dost na tesno(disk ma mi drel o brzdovy strmen). tak som z nich dal z vnutonej strany vysustruzit cca 2-3mm...snad to nebude vadit..
to jsi dal soustružit na těch mých bývalých aludiscích???
_________________ Volva řady 900 / V70II / XC90
Skoro vše v turbu, benzín, nafta
Fritzko píše:
ano pytal(ale kvoli inym)/(a ja neveim ake maju tieto ET! neveim ako to mam zistit),ale to uz dolo davno po tom co som ich mal na dvore... boli od Lubosa a on tvrdil ze s nimi nieje ziaden problem. a uz na nich jazdim viac ako 2 mesiace a zatial v pohode.. tiez sa trochu obavam,ale hadam ma tie alu nepredbehnu pocas jazdy..
pokud se jedná o mé bývalé kola, tak ET je 10 ( je to tam i napsané )
_________________ Volva řady 900 / V70II / XC90
Skoro vše v turbu, benzín, nafta
Fritzko píše:takja neveim.. na sedmu sa mozno vojdu 215,ale na dvojku? mozno aj ano , s origo alu by sa dalo,no ja nemam origo ,ale REMOTEC A... disky boli dost na tesno(disk ma mi drel o brzdovy strmen). tak som z nich dal z vnutonej strany vysustruzit cca 2-3mm...snad to nebude vadit..
to jsi dal soustružit na těch mých bývalých aludiscích???
ano Lubos dal som sustruzit tvoje byvale disky. ale len malicko ako pisem hore 2 max 3 mm!!! lebo inac by som s nimi mal problem. na nete som nasiel obrazok tak tam som zakreslil,ze kde boli sustruzene. mne sa moje nechce davat trz dole.. z tej hrany 2 mm dovnutra po celom obvode...
Chtělo by to opravit úvodní informace o min. a max. rozměrech disků.
Nedíval jsem se na všechny, ale u řady 740 jsem si všiml, že u min. rozměru je zde chyba. Na 740-tky se dávaly i 14" kola.
Takže by se to mělo opravit, aby zde nebyly chybné informace.
Tak to vím, že na některé sedmičky 14" nedáš. Ale i tak by se to mělo opravit, jelikož na některé 740-tky se dávaly i 14" disky.
Já jsem dokonce zjistil, že i na mojí verzi TURBO pasují 14" kola. I když je to turbo, tak tam jsou ty nejmenší kotouče o průměru 262 mm.
Ahoj, mám takový dotaz. Nyní jsem dotáhl z DE V70II 2,4D r.v. 2004 a doma mám jestě sadu Columba. Dostanu tyto kola na zimu na V70 a zdali jsou stejné sedla na šrouby kol u 850 a V70II? Šel bych to nejjednodušeji vyzkoušet, ale pořád prší a nechci v děšti dělat takové elaboráty. Dík za informaci Mira
Tak jsem řešil něco podobného co jsem popisoval výše a došel k jednomu problému. M8m doma 15" liťáky na V70II, které však nemám povolené v TP, tak jsem se rozhodl zimní 15" gumy na 850 dát na tyto kola. Rozměr kol je přesně dle TP na 850, jediný problém je, že 850 ma jiné šrouby - kužel a V70II má půlkulaté hlavy šroubů. Myslíte, že bude kuželová hlava sedět v půlulatém výbrusu kola. Po nasazení nic nehází a po zkušební jízdě nedošlo k povolenéí žádného šroubu. Vydrží to nebo ne?
než umístím inzerát na prodej, rád bych uvedl i správné označení Alu disků = jenže nemůžu nikde najít název. Prolezl jsem Volvo brožuru i turbokostky a asi jsem slepý nebo co. Jsou to R17, gumy na to sedí 225/45R17. Nebo to snad nejsou origo disky?
Jedinou fotku jsem vyštrachal tuhle: