Pravidla fóra
V tomto bazaru je NUTNÉ aby inzerát začínal:
PRO: prodám
KOU: koupím
VYM: vyměním
V textu čí v názvu uveďte rozměry, výrobce + název a DOT! Nezapomeňte uvést tloušťku vzorku.
OBR č. 1 Disky 15", ET 25, 6 1/2 J, PNEU 215/60 R15
OBR č. 2 Disky 16", ET 11, 8J, PNEU 215/55 R15
OBR č. 3
Nyní mám na 940, stejná náprava jakou máš Ty na 760.
Rozměr disků je 15", ET 10, 7 1/2 J. Pneu 205/70R15
Ahoj. K obr. č. 1: Mám stejný kola jako ty mám tam vyraženo 6J. ostatní rozměry souhlasí. To se dělaly ve dvojím provedení?
Vzhledem k tomu že mám na těchto discích obutí 195/65 a mezi vniřní stranou pneu a tlumičem je cca 1 cm místa, při šířce 215 by teoreticky mnoho místa zbývat nemělo.
Ale na vypadá to pěkně, ne že ne!
Prosím o objasnění! Díky.
_________________ RichardZ Volvo V70 II - D5 120kW, Geartronic, r.v. 2005 "Berta" Bylo:Volvo 744 GLT - Poháněno Orlojem, zpřevodování samočinné - 1990 po Kr.
Bylo: Volvo 745 GLE- vláčeno oturbeným Etalonem - 1986 po Kr.
Richardz píše:
Ahoj. K obr. č. 1: Mám stejný kola jako ty mám tam vyraženo 6J. ostatní rozměry souhlasí. To se dělaly ve dvojím provedení?
Vzhledem k tomu že mám na těchto discích obutí 195/65 a mezi vniřní stranou pneu a tlumičem je cca 1 cm místa, při šířce 215 by teoreticky mnoho místa zbývat nemělo.
Ale na vypadá to pěkně, ne že ne!
Prosím o objasnění! Díky.
Máš pravdu, upsal jsem se. Kola na prvním obrázku mají šířku 6J
_________________ Volva řady 900 / V70II / XC90
Skoro vše v turbu, benzín, nafta
tak si odpovím sám, vlezou ale optimální to není, je to hodně o prsa, jsou už fakt moc široký, vepředu je to při plným rejdu malinko slyšet jak to tam líže podběh, ale nic strašnýho a vzadu je to cca 5mm od podběhu. No byly na těch alu, tak budu týden jezdit než pořídím nový 205/50/16 a pak budou na prodej kdyby měl někdo zájem
no mam 10mm a už tak sem to měl nahraně.. musel bych delší štefty ale zase nevim co na to pedběh a plnej rejt a jeslti by se to po zhoupnutí nedřelo o blatník ..
_________________ moje 760 GLE turbo diesel D24T r.v 1985 , overdrive M46, přestavba na D24TIC a po go motoru .
táta s mámou v70 ll D5 r.v.05
Můžu mít kola Cecino z XC70III v podstatě zadarmo, jen bych potřeboval vědět, jaký jsou u těchto dvou modelů rozměry středových děr. Našel jsem údaj, že u XC70II by to mělo být 65,1mm, na novější generaci jsem nenašel...
gold1 píše:Chtel jsem se zeptat:jak je to u V50 2,0D s pouzitim 15" kol.V navodu pro modelovy rok 2005/moje auto/ rozmery kol nejsou a v navodu pro rok 2008 je uvedeno,ze v tehle motorizaci lze pouzit pouze 16,17 a 18" kola.Ve velkem TP mam rovnez jen tyto rozmery,ale na zimu by mi asi v pohode stacili 15" plechace s gumama 195/65 R15.Diky za fundovany nazor anebo neci praktickou zkusenost!
To si někdo z fóra založil další profil a dělá si z náš prd_l??? A nebo je to myšleno vážně?
Pokud vážně tak to bude hlavně tím že 2,0D má 100Kw tudíž docela dost a autí má provozní hmotnost skoro 1500Kg že? Ono tedy potřebuje dosti výkonou a dostatečně dimenzovanou brzdovou soustavu aby mohlo bezpečně zastavit. Takovéto brzdy bývají zpravidla větší a mohutnější tudíž se tam 15" disky nevejdou a min. rozměr musí být 16" aby kolo nedrhlo o třmen nebo šlo vůbec nasadit.
Snad jsem to podal jednoduše a dostatečně
Já mám Volvo S90 a to je podle mě robustnější a větší než V50. A mám tam 15" kola. V TP mám samozřejmě napsáno, že tam jdou i 16" nebo 17", ale standardem jsou 15" - rozměr pneumatik 195/65 R15. Takže trošku nechápu, proč na malé Volvo V50 nedávají standardně 15" kola...
wickey píše:protoze ted poslednich 10 let je trend zvetsovani kol. Dnes uz se 15" snad na vetsi auto ani nedodavaji. kdejake prditko ma 16" nebo 17"
Šak to je trend pěkně na hovno. Není nad pořádné balóny! Auto aspoň nějak vypadá a jízda je pohodlná... ne jak na nějakých "šlupkách" s kolama pomáli jak na žebřiňáku...
Nerozumím tomuto trendu.. tato móda brzy zase vyšumí a zase se to vrátí do starých kolejí... tak, jak to bylo dřív..
wolf píše:tak si odpovím sám, vlezou ale optimální to není, je to hodně o prsa, jsou už fakt moc široký, vepředu je to při plným rejdu malinko slyšet jak to tam líže podběh, ale nic strašnýho a vzadu je to cca 5mm od podběhu. No byly na těch alu, tak budu týden jezdit než pořídím nový 205/50/16 a pak budou na prodej kdyby měl někdo zájem
Zdar - mám dotaz na 16" Perfo disky z I. generace (viz foto ve zprávě z 30. dubna od Wolfa) = vlezou se na 302mm brzdy, co jsou např. na S60? Prý to má vniřní průměr 306mm, ale težko říci, když tam bude závaží, jestli to nebude drhnout. Už jsem se na jednom autě takto vypekl s neorigo koly...
Ahoj Pavle,
ja mam taky 302mm brzdy (V70 I.) a perfa by mely byt jedine 16" z originalnich disku, ktere na to lze pouzit. Ostatne byly tam uz z vyroby.
zdravi OK1RN