Optimální benzin

jak si doma vyladit motor apod.
  • Autor
  • Zpráva
travex

Optimální benzin

Příspěvek od travex »

VanThomas píše:
jj jezdim občas kolem, tak tam při té příležitosti vždycky hodim plnou...

p.s. tenhle týden N95 - 25,50 D - 27,50 a fronta 7 minut, to už se mi u pumpy dlouho nestalo...

v patek, kdyz jsem jel z prace, byla fronta na pul cesty k mostu pres trat... vykaslal jsem se na to a dneska vecer uz jenom na trictvrte hodiny.... lidi se zblaznili a zacali setrit... :-) ja to dneska priznam se vystal, jednak je to k dalsi pumpe daleko a navic mne zasperovaly dalsi auta behem par minut a nebylo uz ani cesty zpet... tak jsem si aspon precet pulku knizky... :-)

XC70 II Ocean Race/R B5244T3 ARD AUT 2002
MB W169 266.920 AUT 2005
BMW F800ST 2008
Romet Pony M301 1988

deanoli

Optimální benzin

Příspěvek od deanoli »

Jirrka píše:
deanoli píše:
Verva je taky 100 oktanů, tahá se z Rakouska. Jde o stejný benzín jako u Carrery jen aditiva jsou jiná.
Když je Verva taky 100 oktanová tak proc maji na stojanech nalepono nalepku 98 Oktnů dle ČSN .... 8)
ČSN/EN na 100 oktanový benzín není vypsána, jako reference se tedy používá ČSN pro 98. Problém není pokud normu překračuje ale pokud jí nesplňuje.

flaksy
Vůz: S60 2.4 LPG / V70 D4

Optimální benzin

Příspěvek od flaksy »

Vzhledem k tomu, ze u nas mame jen 4 benzinky a to jsou Benzina, Shell, Slovnaft a CSAD, tak beru i ze zkusenosti s predchozim samohybem jen u Benziny (hlavne) nebo Shellu. Bohuzel obe maji u nas jen 95 oktanovej natural, shell teda i V-Power 95, ale o 2kc na litr drazsi nez obyc, coz jsem platit nehodlal. Ale vcera jsem cestou kolem Olomouce pupnul do skoro prazdne nadrze Carerra 100 od OMV a teda musim rict, ze mu chutna :) Spotreba sla o litr dolu a auto podstatne lip tahne, s chuti jde do otacek a je tizsi. Je jasne, ze to tam nebudu lit porad, nebot to je pekne z ruky. Ale subjektivni dojem, je to celkem znat :palec:

Zpět na „Jak co vyladit???“