Přiblížit k sobě dvě hroudy čistýho uranu mi nedá moc práce bude to jen pár Jaulů, ale výsledek při dotyku a dosažení krytyckýckýho množství je, no asi by jsi to nespočítal páč by tě ta energie zabyla. Ale nehledej žádný dohadování na základě subatomárního chování , to je jen příklad.
My tu energii nevytváříme, my ji odebíráme tam kde už je. jelikož je Vodík hořlavý, a jelikož je ve vodě a ta je H2O, tak ji rozštěpíme a energii uloženou ve vodíku využijeme. Energie která je potřebná k rozdělení na vodu, a je mi putna jestli destilky, hlavně když H2O, je menší jak energie která je ve vodíku samotném a nemá s energií uloženou v atomech vodíku potažmo H2, tedy plynu, společnýho vůbec nic. Problém je zpracování H2.
Hořením těžko, to jsem už psal, proto kombustním motorem ne ,ale palivovýmy články které mají vyšší účinost, protože nespalují ohněm, teplotou a výbuchem, ale mnění to na elektřinu. Elektromotor má taky větší účinost jak spalovací takže je to jediná možnost. Takhle funguje to auto na vodu co snad najdeš všude na webu.
Pochop že ty tu energii nepředáváš ale odebíráš z Vodíku. Proto do toho musíš lít vodu. Jediný zádrhel je v získání H2 a to je právě část té energie kterou odebereš z toho spalovacího článku. To není perpetum mobile ale jednoduché využití energie z vody, tedy vlastne jen z H2. Ta zbytková energie není žádný terno, ale stačí aby ti tohle vizítko jezdilo.
Co se týká té vody, tak to je fakt, brzy o ni budem bojovat, Někde se mlátí už teď. Tedy o pitnou.
A nejlepší to bude až bude pohon s radioizotopovým termoelektrickým generátorem.