Trable s kladkou

První generace velkých předokolek
  • Autor
  • Zpráva
drewid

Trable s kladkou

Příspěvek od drewid »

Z pravé přední části rudého draka začaly poslední dobou vycházet podivné rotačně-pisklavé zvuky. Nejprve jsem to považoval za cvrkot cvrčků, šum vzduchu či zpěv ptáčka. Leč ukazuje se že je to nejspíš napínací kladka klínového řemene - v nádobce na chladící kapalinu se totiž shora nějakým způsobem objevila dírka, korozivní chladící kapalina pak vesele natekla na klíňák i kladku (má to takové hnusně bílé skvrny, tak to je asi tím) a ložisko kladky je tím pádem asi f pytchi.

Mám tedy pár dotazů :

- co všechno mám vyměnít?
- je cena z autorizáku Volvo ČB 6.500kč za klíňák s kladkou a prací moc?
- je chladící kapalina (mám ještě zimní, neměněnou dle hustoměru do -50 odolnou) korozivní?
- může chladící kapalina takhle pokakat ložisko kladky?
- mám vyměnit i tu prasklou nádobku?
- řemen vypadá OK rád bych vyměnil jen tu kladku, kolik to tak může stát a jde to vůbec samostatně?
- kolik km ještě můžu bezpečně najet do doby opravy?

selap

Trable s kladkou

Příspěvek od selap »

Kladka jde vyměnit solo
6500.- je moc,podle mě,i když pokud pro jistotu průvanu v tvé peněžence vymění všechno,tak to zas není moc,v normálním servisu by to bylo levnější a udělají jen tu kladku
pokud to píská,tak už ani metr,ale zas proč nezkusit výdrž,a když se ti obvzlášť dobře povede proč to pak nemít i se sundáním hlavy+další...
nevím jak chceš udržet kapalinu v děravé nádobce,ale dokážeš-li to měnit se memusí
chl.kapalina obsahuje různé sajrajtíky které se evidentně neměly rády s mazivem v ložisku

koch
Vůz: Volvo S60 2.4T

Trable s kladkou

Příspěvek od koch »

jedna se o plochy drazkovy nebo o rozvodovy remen?
skus si zjistit jestli mas tu kladku stejnou jak ja na s60... od rozvodu kladky mam a jsou gut...

drewid

Trable s kladkou

Příspěvek od drewid »

Jedná se spíš o ten druhý ne-rozvodový řemen, ten co pohání altík a klimu. Takže by snad eventuelní vysypání kladky nemělo až tak fatální následky.... A ono je to jak kdy - když je motor studený tak to tak rotačně píská a po zahřátí už ne. Díky tomu jsem byl v servisu za kkta, protože jsem jim to chtěl předvést a motor jen vrněl.

old.fashioned
Vůz: XC70, V50

Trable s kladkou

Příspěvek od old.fashioned »

na mým mi taky aktuálně "bzučí" kladka, asi z důvodu opotřebení, a v Civa transu mi doporučili i výměnu klíňáku, je trochu popraskaný. Určitě jde vyměnit jen kladku. Co se týká bezpečné životnosti, řekli mi, že 1500 km s tim určitě najedu, není to nijak zvlášť nebezpečný, ale při větším zatížení by se to ložisko či co mohlo seknout nebo připect , takže opatrně... Jinak já si sehnal kladku i klíňák jinde a nechám si to u nich namontovat...
ex: V40, 1999, 1,8, 85 kW, B4184S, manual

standa

Trable s kladkou

Příspěvek od standa »

poradím fígl - konkorem (nebo čímkoli jiným olejovitým ve spreji) pořádně postříkej pískající kladku, třeba olej vteče tam, kde je ho potřeba

naposledy jsem tento fígl úspěšně použil v květnu na 244, kde pohvizdovalo ložisko v altíku - po řádném "vykoupání" v konkoru jsem ujel cca 700km (akce Vysoké mýto a sraz v Rožnově) a altík spokojeně přede...

(pro rýpaly:náhradních altíků na dvoustovky mám šest až pět :D , takže vyměnit ho můžu kdykoliv - pískat začalo pochopitelně večer před odjezdem do Mýta :twisted: )

taky by stálo za zkoušku prubnout vylisovat starý ložiska z kladky, ale to je pro výměnáře v servisech nesnadný úkol, to by chtělo nějaký opraváře...
Tatra 603, 1970, V8

Mirus

Trable s kladkou

Příspěvek od Mirus »

JJ Standa má recht měl jsem v únoru ten samý problém a namazání s WD funguje dodnes a ani se neozvalo. Od té doby najeto cca 5000 km

GDPR_user

Trable s kladkou

Příspěvek od GDPR_user »

drewid píše:Z pravé přední části rudého draka začaly poslední dobou vycházet podivné rotačně-pisklavé zvuky. Nejprve jsem to považoval za cvrkot cvrčků, šum vzduchu či zpěv ptáčka. Leč ukazuje se že je to nejspíš napínací kladka klínového řemene - v nádobce na chladící kapalinu se totiž shora nějakým způsobem objevila dírka, korozivní chladící kapalina pak vesele natekla na klíňák i kladku (má to takové hnusně bílé skvrny, tak to je asi tím) a ložisko kladky je tím pádem asi f pytchi.

Mám tedy pár dotazů :

- co všechno mám vyměnít?
- je cena z autorizáku Volvo ČB 6.500kč za klíňák s kladkou a prací moc?
- je chladící kapalina (mám ještě zimní, neměněnou dle hustoměru do -50 odolnou) korozivní?
- může chladící kapalina takhle pokakat ložisko kladky?
- mám vyměnit i tu prasklou nádobku?
- řemen vypadá OK rád bych vyměnil jen tu kladku, kolik to tak může stát a jde to vůbec samostatně?
- kolik km ještě můžu bezpečně najet do doby opravy?
Kladka mi vyskakuje za cca 1000Kč pokud bys chtěl ozvi se a není problém to opravit

Mirus

Trable s kladkou

Příspěvek od Mirus »

Po nabídce martinopela asi není co dál řešit. :palec:

honzAK
Vůz: byla v70 a 740gle

Trable s kladkou

Příspěvek od honzAK »

Sem Ti volal, ale asi mas nastup :lol: Jinak kup kladku a klinak a ozvi se uzivateli frantaCB ( je z Cejkovic ) a domluv si to s nim. Kdytak mas cislo na nej v PM.

drewid

Trable s kladkou

Příspěvek od drewid »

Díky všem za help ! Uvidím co se bude dát dělat, momentálně jsem ve svém vaterlandu tak asi využiji služeb místních borců 8) Akorát teď zas jak napotvoru nepíská. Jo a už jsem si vyměnil tu nádobku na chlad. kapalinu za 2 litry i s prací a je to doma, mám rád autorizáky ! :mrgreen:

Zpět na „850, S / V70 (-00), C70“