Ahoj,
zkušel jsem k tématu něco hledat, nejblíže jsem našel něco podobného u V40: viewtopic.php?f=53&t=9079&p=4384&hilit=kontrolka+klimatizace#p4384
ale nejsem si úplně jistý jestli je to u V70 stejné.
Každopádně se mi děje následující:
Po nastartování a zapnutí ventilátoru se tento roztočí a hned vypne, následně pár vteřin blikají varovné kontrolky klimatizace. Zapnout se ho už nepodaří. Při dalším nastartování se situace opakuje.
Před rokem se mi stalo totéž a na vině byl regulátor otáček ventilátoru, výměna byla docela drahá sranda. Myslíte že je nějaká naděje na "levnější závadu" nebo ho budu měnit každý rok?!!! Doma ještě mrknu na pojistky, ale raději se připravuju na nejhorší - při vypálené pojistce by se asi ten větrák vůbec nerozběhl...
Děkuju předem za názory a doporučení.
Ventilátor topení se rozběhne a ztichne
- Autor
- Zpráva
-
2 x Ford Focus 1.6 kombi
-
Ahoj, předpokládám, že máš ventilátor nastaven na AUTO. Zkus ho dát na nulu a až nastartuješ tak ho nastav jenom na málo. Pokud máš stejný problém jako jsem měl já před půl rokem, tak by ti měl aspon trochu takto fungovat.
Jinak v mém případě nebyla závada v regulátoru (ten se ukázal jako ok), ale měnil se celý motorek se ventilatorem. Bylo to v řádu několika tisíců. Bohužel nové ventilátory mají tu závadu, že jsou proti oběhaným velmi hlučné, vydávají takový turbínový pištivý zvuk...
Jinak v mém případě nebyla závada v regulátoru (ten se ukázal jako ok), ale měnil se celý motorek se ventilatorem. Bylo to v řádu několika tisíců. Bohužel nové ventilátory mají tu závadu, že jsou proti oběhaným velmi hlučné, vydávají takový turbínový pištivý zvuk...
Je to trošku jinak, dělá mi to i když ho zapnu manuálně na minimum. Prostě jakmile sepne, tak zahučí a vypne se. Pak už se nerozjede, dokud znovu nenastartuju a postup neopakuju. Doufám, že je motor v pořádku a jde přinejhorším "jen" o tu regulaci. I tak to tipuju minimálně na dva tisíce. Poslal jsem dotaz do AutoHase, za kolik by ho dodali - čekám na odpověď.
Kdybyste o nějakém někdo věděli, budu rád. Myslím že je to díl 9166694.
Kdybyste o nějakém někdo věděli, budu rád. Myslím že je to díl 9166694.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
2 x Ford Focus 1.6 kombi