Jestli se nepletu, tak žabožrouti s touhle feature přišli jako první na světě, ale myslím že to byl Citrón. Jak to bylo potom dál nevímhonza_S60 píše:Tuhle blikající featuru měl už starý Peugeot 406. Škoda, mohli jsme blikání vyzkoušet při spanilce

Jestli se nepletu, tak žabožrouti s touhle feature přišli jako první na světě, ale myslím že to byl Citrón. Jak to bylo potom dál nevímhonza_S60 píše:Tuhle blikající featuru měl už starý Peugeot 406. Škoda, mohli jsme blikání vyzkoušet při spanilce
To není tak jednoznačný, pouštění blinkrů při nouzovém zastavení praktikuje hodně řidičů jak od osobních tak nákladních aut a je to dobrá věc když to auto dojíždíš tak víš že nebrzdí jen tak pro srandu. Používám to taky. Pokud dohrká další tak blinkry vypneš a je hotovo.Lachtan píše:Varovný má používat když stojí a ne když pouze brzdí - od toho jsou brzdový světla
To je pravda, už jsem parkrát brzdil dost prudce, protože auto přede mnou jen brzdilo a já málem neodhadl sílu brždění.Honza píše:To není tak jednoznačný, pouštění blinkrů při nouzovém zastavení praktikuje hodně řidičů jak od osobních tak nákladních aut a je to dobrá věc když to auto dojíždíš tak víš že nebrzdí jen tak pro srandu. Používám to taky. Pokud dohrká další tak blinkry vypneš a je hotovo.Lachtan píše:Varovný má používat když stojí a ne když pouze brzdí - od toho jsou brzdový světla
Při vší úctě - já osobně pokaždé když vidím rozsvícený brzdovky, tak automaticky předpokládám, že nebrzdí pro srandu...Honza píše:...a je to dobrá věc když to auto dojíždíš tak víš že nebrzdí jen tak pro srandu...
Souhlasím s Lachtanem, má to smysl jen pokud vidím, že je na dálnici či jinde zácpa a budu muset zastavit. Jinak má pravdu. Další pí... na nic aby lidi nemuseli myslet. Už vidím výmluvy "já to neubrzdil, protože on neblikal"Lachtan píše:[Zlobte se na mě jak chcete, ale opravdu to považuji pouze za módně-alibistický výstřelek bez reálného podkladu, který prosazují ti, kteří nejsou schopní a ochotní se plně věnovat a soustředit na provoz okolo sebe a dodržovat bezpečné rozestupy mezi vozidly.
Opravdu nevidím rozdíl ve svítívosti brzdových světel a varovných vyjma barvy... Pokud mi někdo bude tvrdit, že varovný vidí spíš než brzdové, tak buď není zdravotně způsobilý k řízení, nebo se místo řízení věnuje i jiným aktivitám (spolujezdkyni, telefonování, svačince, atd...)
V každém případě je takovýto člověk nebezpečný jak svému okolí, tak i sám sobě.
...no, takže asi tak a dál se k tomuto tématu již nemíním vyjadřovat - tečka.
No suhlasim s Tebou Lachtani tato, ale len jednu vec k tomu vs mozno mas pocit ze to zbadas rovnako ale nezamyslel si sa nad tym zo psychologickeho hladiskaLachtan píše:Při vší úctě - já osobně pokaždé když vidím rozsvícený brzdovky, tak automaticky předpokládám, že nebrzdí pro srandu...Honza píše:...a je to dobrá věc když to auto dojíždíš tak víš že nebrzdí jen tak pro srandu...
Zlobte se na mě jak chcete, ale opravdu to považuji pouze za módně-alibistický výstřelek bez reálného podkladu, který prosazují ti, kteří nejsou schopní a ochotní se plně věnovat a soustředit na provoz okolo sebe a dodržovat bezpečné rozestupy mezi vozidly.
Opravdu nevidím rozdíl ve svítívosti brzdových světel a varovných vyjma barvy... Pokud mi někdo bude tvrdit, že varovný vidí spíš než brzdové, tak buď není zdravotně způsobilý k řízení, nebo se místo řízení věnuje i jiným aktivitám (spolujezdkyni, telefonování, svačince, atd...)
Ospravedlnujem sa vs za moje disgraficke prejavy ked pisem rychlo obomi rukami pisem ako digrafik s dislektikom dokopy.goalie píše:No suhlasim s Tebou Lachtani tato, ale len jednu vec k tomu vs mozno mas pocit ze to zbadas rovnako ale nezamyslel si sa nad tym zo psychologickeho hladiskaLachtan píše:Při vší úctě - já osobně pokaždé když vidím rozsvícený brzdovky, tak automaticky předpokládám, že nebrzdí pro srandu...
Zlobte se na mě jak chcete, ale opravdu to považuji pouze za módně-alibistický výstřelek bez reálného podkladu, který prosazují ti, kteří nejsou schopní a ochotní se plně věnovat a soustředit na provoz okolo sebe a dodržovat bezpečné rozestupy mezi vozidly.
Ono sa ra robia seriozne psychologicke pozorovania a vyhodnocovania a a na ake farby a aku kombinaciu ludia reaguju rychlejsie-na ako podnety a na tie blikacky naozaj zareaguje clovek rychlejsie ako na brzdove svetlo.
Na většinu lidí to možná asi funguje, ale já nejsem zrovna reprezentativní vzorek lidstva - už jsem si vsugeroval jiná pravidla hry a jiný svět...goalie píše:Ono sa ra robia seriozne psychologicke pozorovania a vyhodnocovania a a na ake farby a aku kombinaciu ludia reaguju rychlejsie-na ako podnety a na tie blikacky naozaj zareaguje clovek rychlejsie ako na brzdove svetlo.
Jo podmořskej svět lachtaní je jinej , tak se musí koukat po kosatkách :kuch:Lachtan píše: a jiný svět...
V70/XC70 je to v základu. Při panickém brzdění blikají brzdová světla a začnou blikat blinkryLachtan píše:A pokud se nepletu, tak od té kraviny zase ustupují
Toto bych nazval Vysvětlení pro LachtanaLADA11 píše:myslim ze varovne blinkry v zacpe nebo u nehody je dobra vec chrani to auto zepredu i zezadu...parkrat jsem byl velice rad kdyz jsem neco takoveho zahledl a tim padem vedel ze musim zastavit a ne jenom pribrzdit ono ve 200km rychlosti se jinak brzdi a jinak zastavujeTakze pokud mate radi sve milacky tak doporucuji odpurcum tohoto varovneho signalu aby se jej naucili pouzivat nebo se vam taky muze stat ze se vam nekdo podiva do kufru...
Proste je potreba si uvedomit ze i kdyz ja jsem dokonalej ridic tak kolem nas jezdi pitomci co nedodrzujou bezp vdalenost, rychlost, misto rizeni se venujou splujezdkyni, :pij: kouri nebo jsou :prace: koure.. atd a treba kdyz je tma tak uz z dalky vydis ze se deje neco nenormalniho takze ja jsem pro BLIKANI :!:
Tak to je pravda, Prasati to mají špatně vyřešenéSibr píše:OT: TO blikaní hlavně suprově vyřešili u posledního Prassáta, už mám na kontě skoro 3![]()
Strašně inteligentní dát bliknu do kolečka alá Ferrari jenže F. to neměli dříve z diod, což má u Passatu za následek špatnou viditelnost blikajícího blinkru..
Hlavně za slunce to skoro člověk nezaregistruje, že před ním jedoucí Prassat chce odbočit a skoro ho nabere
Uživatelé procházející toto fórum: jirkaTDI, yebat