Aaa, díky za objasnění Mohl bych poprosit ještě o číslo dílu - těsnění, který je na obrázku označeno? případně rozkres A vyměnit těsnění trubičky by neměl být problém že?
Tak jsem se včera při výměně oleje pustil i do výměny těsnění na přepadu turba viz. příspěvky dříve. K mému údivu ale žádné těsnění dole na bloku motoru nebylo, proto to asi teklo. Trubka byla přišroubovaná kov na kov a šíleně utažená. Byl to problém povolit, ale ještě větší problém to byl pak složit zpět. Jeden šroub nechtěl vlézt zpátky do závitu. Přistup k tomu byl nic moc, dělal jsem to s bráchou celkem přes 2 hodiny. Sám bych to určitě nedal. Nevím, jestli se v tom někdy někdo vrtal, těsnění mu vypadlo a pak ho nedal zpět, ale snad už budu mít klid.
ozivim toto tema. Resim unik oleje na XC90 2,5T benzin. RV 2003. Auto ma 200tis.
Tece mi z toho olej na strane rozvodu, vymenil jsem gufera na vackach i na klice. Vymenil jsem tesneni a O-krouzek na olejovym cerpadle, ale olej porad tece. Ted je to 14 dni co jsem udelal ty gufera na vackach a je to tady zase. Gufera na vackach tekly na tech to bylo videt, na klice to bylo uplne suchy. S nejvetsi pravdepodobnosti vidim problem na kolech vacek, byli tam trochu drazky, ale zase nic co bych uz nevidel. Otazka zni neresil nekdo neco podobnyho? Neni na techto benzinovych motorech jeste nekde nejaky misto okolo rozvodu kde by to nekomu teklo? Zatim jsem to jenom zbezne omrkl pres sundanej horni dekl a olej uz se dostal zase i na remen. Pokud by to byly ty kola tak bych stejne cekal, ze to aspon chvilu bude dobry. Zda se ze s podtlakem ve skrini problem neni rukavicu to krasne nasalo. Menil ty kola ze stejnyho duvodu nekdo? Predem diky za tipy. PS: omluva za diakritiku, jsem na americkym PC :-0
Nikdo nemenil? Ja uz vim ze budu muset menit. Nechce se mi verit, ze bych byl jedinej s timto problemem. Tak to zkusim jeste jednou ma s tim nekdo zkusenost? Original stoji 8tis ks, nasel jsem repliku od INA za pulku nevim jestli to mam zkusit, ale 8tis a 16tis je celkem rozdil a INA by nemusel byt zas takovej sunt.
Nazdar, mám taky problém s únikem oleje viz. foto. Už jsme to dvakrát umyli a stále nevíme z kama to teče. Mekanik měl pár teorií, že by to mohlo téct přes gufero kliky (po rozvodech se zjistilo že teda né), převodovky nebo z olejové vany. ALE já jsem narazil na toto perfektní téma. Co říkáte na tu fotku, mohlo by to být ono ?
- trubka povolit z turba, vytáhnout z bloku a přetěsnit ? Tam se snad nedá dostat
- myslíte že by to mohl být tento problém ? Na fotce jde vidět že to je mokré i nad úrovní vratky z turba (viz. foto) Nebo to může klidně takhle vzlínat ?
K tomu guferu na výfuk. vačce pod snímačem...
Na eRku mi teklo taky, blok byl od oleje přesně tak, jako na té fotce.
Přetěsňováno 2x, teklo to furt. Nakonec jsem zjistil, že v místech, kudy vačka prochází guferem je na vačce rýha asi od šroubováku nějakého inženýra a tou to teklo. Takže jsem přetěsnil potřetí s tím, že jsem gufero nedoklepl až na konec, ale nechal jsem tam asi tak 2mm místo, tak aby byl stírací kroužek mimo tu rýhu.
Od té doby to neteče. Ani kapka.
Jojo, tahle jsem opravil starou hřídel na motorce, měl jsem tam linku. Nechal jsem si vyrobit 2mm podložku na rozměry gufera - aby bylo v rovině. A taky přestalo protékat....
Ještě jednou děkuji. Dneska jsem se tam díval a nejde tam vůbec vidět. Zítra mi dojde inspekci kamera tak uvidim víc. Každopádně jak probíhá vymena toho gufera ? Nejde mi do hlavy jak se k němu dostat. Stručný popis jak k němu?
Odmontuješ příčku nad motorem, odmontuješ kryty cívek, odmontuješ horní držák motoru, odmontuješ boční držák, odmontuješ kryt s čidlem, odmontuješ z vačky nástavec s výstupky a pak už simerink uvidíš.
Jo, občas tam jsou ještě různé držáčky kabelů apod...
_________________ Volvo V70 II 2.4T AWD 147 kw LPG '00
Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Diagnostika k dispozici. 607827920
Olejová vratka z turba přetěsněná, ten o-kroužek byl prakticky poloviční tloušťky jak byl vymačkaný. Ale gufero na vačce je suché (mám ho k dispozici kdyby ho někdo rychle potřeboval). Nenašli jsme z kama by to mohlo téct, tak jsem zkusili dotáhnout všechny hadicové spony a příruby. Odmaštěno a uvidíme na další kontrole...