Žárovky Night Breaker zhodnocení

jak si doma vyladit motor apod.
  • Autor
  • Zpráva
Tomas78
Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010

Příspěvek od Tomas78 »

Díky za recenzi, s těmi LED zkušenost nemám, takže pro mne určitě zajímavá zkušenost :good:

Jinak jak jsem psal, halogen má poměrně velkou toleranci v nastavení sklonu (myslím, že 0.5-2%). Na technické to seřídí vždy na úplné minimum a pak to svítí 20m před auto. Teď vařím z vody, nemám podklady po ruce, ale XC60 má myslím reflektor ve výšce kolem 70 cm a při předepsaném sklonu 1% by měla dosvítit cca 70m, což jde (myslím tu ohraničenou část). Pak se s tím jede lépe než třeba s LED reflektorem v OIII, který svítil kousek před auto.

Pozn.: svezl jsem se i s kamarádovo XC60 r.v. 2009, světlomety zažloutlé, xenon a pecka. Tak dobře svítící (ale neoslňující) světla jsem dlouho neviděl.

Joemilionare
Vůz: V70II 2007 2.4i 184ps-Stage2 Automat

Příspěvek od Joemilionare »

Tak ja mam nova svetla ano sice Depo ale nepřijde mi ze by svitili min jak original jeste sem je nechal potahnou nanofolii aby nezezloutli
A zarovky mam night braker laser a neprijde mi ze by to svitilo blbe.
Paradox ze je mam serizene podle regloskopu a i presto obcas na me nekdo blikne.
Jen sem myslel ze ty led by mohli trosku lip svitit a hlavne zivotnost by byla dle mne vyssi
Jinak k tomu canbus byl sem v domneni ze tohle uz maji ty osramy v sobe

JiFi
Vůz: S60 2,4 D5 136 kW MY2006

Příspěvek od JiFi »

K tomu upřesnění - u některých aut je nutná nějaká přídavná Osram "CANBUS krabička", předpokládám, že něco jako zátěžový rezistor. Zřejmě to bude záležet na citlivosti vyhodnocování prasklé žárovky, jaká je tam jednotkou akceptovaná odchylka.

Vizibable
Sponzor fóra
Vůz: S60 2,4T B5244 T3 01' 147kW

Příspěvek od Vizibable »

Kdyby jste se nekdo v hospode u piva nebo nedej boze u koralky hadal ktera halogenka sviti vic tak muzu byt k dispozici s promerenim celkoveho svetelneho toku. Popripade spektralni krivky v rozahu 250-900nm :ROFL:

Ejdou Rotacak
Vůz: V 70II T5 AWD, MY 07'HT-STAGE 3 + úpravy

Příspěvek od Ejdou Rotacak »

2 JiFi

díky za reference :good: zrovna mi na P2 V70 praskla žárovka v potkávačkách a při surfování na mě vyskočily NB LED H7 za 2.000kč.
https://www.elancar.cz/osram-h7-led-night-breaker-220-64210dwnb-6000k-6060739.html?gclid=Cj0KCQiAnfmsBhDfARIsAM7MKi2VO9zW2bXFkOEpjyop6ERiWoe9FzR5PpOKnOkiJ6TVxT1WEDZeBckaApDwEALw_wcB

Takže říkáš nebrat, ok. Mám klasické halogeny, F-L, my 2007 a za těch cca 6 let jsem vystřídal různé OSRAM NB PLUS, Cool Blue Intense/Boost 80W, NB Laser a možná ještě jiné modely a s žádnými jsem nebyl
nikdy extra spokojenej. Lavíruju, co vzít, jestli vobyčejný H7 za pár šupů nebo zase NB

Warcz
Vůz: V70 II 2,5T AWD AT

Příspěvek od Warcz »

Mam Osram long life a už 80 000Km. Jsem zvědavej kolik to ve výsledku dá.

JiFi

Příspěvek od JiFi »

[smention u=13638]Ejdou Rotacak[/smention] Budu mít ještě zanedlouho referenci na H4 LED DawnKnight z Ali (4300K), co tady někdo doporučoval ve vláknu s LEDkami, tak dám vědět, jak to dám švagrové do auta.
Jinak dělají i H7, takže věřím, že když budou dobré H4, H7 by taky mohly být dobré.

UPDATE: Tak otestován ve Fordu Fusion a výsledek velmi dobrý, napřed jsem zapomněl LEDky pootočit, aby čipy byly ve vodorovné poloze a směřovaly do stran, ale po úpravě spokojenost. Odstín 4300K na mě teda už moc do žluta, přijde mi to spíš jako 3500K, ale přece jen 6000K může u aut, kde jsou normálně H4, přece jen provokovat.

Každopádně pokud bych místo halogenu dával LEDky, tak drahé Osramy určitě ne.

Ještě mám doporučení na tyhle, ale jsou o pár stovek dražší oproti těm DawnKnight - F3 LED:

https://shorturl.at/mM148

Joemilionare
Vůz: V70II 2007 2.4i 184ps-Stage2 Automat

Příspěvek od Joemilionare »

Tak co dámy a pánové máte už někdo zkušenost a téma legal LED H7 od Osramu.
V P2 ce a nejlépe facelift
Neboť na stránkách Osram píšou že není potřeba žádný canbus bazmek
Ale když mi praskne žárovka tak to signalizuje
A co sem slyšel že Volvo má citlivý Canbus

SuGi
Vůz: XC60 2.4D 09, V50 2.4i, V70xc 2.4T

Příspěvek od SuGi »

Už se sem chystám napsat dlouho menší zhodnocení a hlavně varování. Konkrétně mám D2S (tedy né žárovky, ale výbojky) Osram Cool Intense nebo jak se tehdá jmenovaly. Měl jsem je trochu strach koupit, protože se tu dřív hodně diskutovala jejich životnost (NB i těch CI). Nakonec je mam 8 let a cca 130 tisíc kilometrů v autě (které svítí potkávačkami stále) a fungují stále. Přemýšlím, že je vyměním, protože si říkám, že nové musí svítit přeci lépe, že tyhle musí mít už něco vysvíceno :D ale nesvítí stále nijak špatně.

A teď to varování - koupil jsem je původně za lepší cenu na nějakém eshopu (název si nepamatuju, můžu leda zkusit dohledat v e-mailu, ale to nehraje asi roli), měli výborná hodnocení na heurece a nevypadaly vůbec špatně. Když ale výbojky přišly, tak baňky vypadaly, že už něco zažily (byla v nich trochu mlha), neměly na sobě takové ty ruličky, chyběl ten kód od Osramu na ověření pravosti a co bylo nejlepší, měly stejné sériové číslo :D
Běžný uživatel by je dal do auta a nic neřešil. Pak věřím, že by mu do roka práskly. Já je vrátil ve lhůtě 14 dní, byť se obchod dušoval, že mají ověřené dodavatele, tak tohle na mě nepůsobilo moc dobře.
Nakonec jsem je koupil v místní mototechně o tisícovku dráž, měly všechno co u předchozích chybělo, včetně čistých baněk a jak jsem psal, svítí dodnes.

Takže hlavně pozor na to, kde kupujete :-)
V50 - 2.4 (103kW, FWD, MT) 2005 - Modřenka

JiFi

Příspěvek od JiFi »

Ano, narazil jsi na na podvrh, napodobeniny Osramu jsou bohužel poměrně běžné. Podezřele nízká cena znamená většinou dost velkou pravděpodobnost podvodu.

xSam

Příspěvek od xSam »

Já mám ty ledky z druhého vlákna ve Focusu a svítí to fakt skvěle. Nedá se tomu nic vyčíst.
Dokonce zatím na mě ani nikdo neblikal. Takže za mě zatím dobré. Jinak stále u mě panuje obava co na to orgáni, ale uvidíme no.

SuGi
Vůz: XC60 2.4D 09, V50 2.4i, V70xc 2.4T

Příspěvek od SuGi »

Já je pořídil, že je zkusím do V50 (byť není homologována) a když to nebude fungovat, tak je dám do V70, kde mají homologaci. A ve V50 je to špatné. Svítí pěkně co do výkonu, ale homologaci hádám nemají proto, že nesvítí moc doleva :D Ta parabola si neporadí asi s tím, že ta LEDka nesvítí dokola, ale jen ze dvou bodů... Ve V70 zkusím, hned jak ji zprovozním :-)
V50 - 2.4 (103kW, FWD, MT) 2005 - Modřenka

Zpět na „Jak co vyladit???“