Pavel-K píše:... 5. Pro mě překvapením a pro mě vítězem jsou Narvy jak v H4 tak v H7 jsou na 3. místě. Světelně-tech. parametry všechny slušné, životnost výborná a cena cca 100-120 Kč
Pánové,
zajímavý poznatek jsem učinil dnes - ale vezmu to po popřádku. Více než před rokem jsem koupil V70 od původního majitele z DE. V dálkových bylo vidět, že tam použité žárovky mají modrou baňku. V potkávacích není vidět (v odraze paraboly) nic. Jelikož všechno svítilo, nic jsem neřešil.
Minulý týden mi jedna potkávačka shořela. V prvním obchodě jsem koupil zmíněné žárovky
Narva H7 55W. Spálenou jsem vyměnil, původní potkávačka byla taky modrá, více jsem ji nezkoumal a letěla do koše. Při prvním pohledu na stěnu garáže dávala Narva znatelně žlutější světlo, pravidelnější obrazec - rovná linie, která se zvedá vpravo vzhůru. Druhá - původní lampa - zdánlivě stejně světla, ale trochu nepravidelná stopa.
Dnes - poprvé jsem s tímto světelným parkem vyrazil do tmy a ještě na zamrholenou zem. A co nevidím? Že nic nevidím! Ale na půlce vozovky, která byla osvětlena původní žárovkou. Nutná okamžitá výměna!
Po vytažení se ukázalo, že ty modré "tuningové" lampy jsou nějaké
100W No-name, modrá baňka. Totálně k ničemu. Přetížené rozvody, vypálený konektor k žárovce, houby světlo.
Ponaučení? Sériové lampy byť méně známého výrobce jsou podstatně lepší než nějaký příšerný tuzing ("tuze dobře to vypadá"). Škoda, že jsem to nevyfotil.
Pavel