PINĎABC píše:Ať nezakládá nové téma, píší zde.
M.j. znovu otevřít vlákno po 8 letech, to je docela rekord!
PINĎABC píše:Dneska se po nastartování V70 objevila hláška( SRS /airbag nutný servis ) není to doprovázeno žádným vykřičníkem nebo trojúhelníkem ve středu paluby.
U drtivé většiny chyb SRS (u této generace aut), chyba SRS zůstává "viset" až do smazání diagnostikou. Tohle je prvek bezpečnosti a byť je může vypadat banálně, Volvo chce, aby auto prověřil odborník.
Bezpečnost, bezpečnost, bezpečnost. Někdy mě to taky sejří, ale nakonec s tím souhlasím, protože to dává smysl a v dlouhodobém horizontu to pak zachraňuje životy. A také jen potvrzuje pověst značky s vysokou bezpečností (podloženou skutečnými činy, nejen marketingovými blafy).
PINĎABC píše:Snazil jsem se hýbat kabely pod sedadlem řidiče, protože přestal fungovat výhřev sedadla tak jestli jsem ná okamžik neodpojil pytel. Je to možné nebo to může mít i jiný důvod?
Bez diagu. by to mohlo svádět. Souběh dvou (zcela nesouvisejících) závad je relativně častá věc a dokáže leckdy zamotat šišku (říkám si: "to přece není možné", aby třeba po opravě DIM za 10 km odešla DEMka", a stává se to...).
PINĎABC píše:
tak na neoriginální diagnostice to smazat nejde, píše trvalá chyba SRS Airbag Code 00D4
I neoriginální diagnostika - avšak se správně interpretovanými výsledky - je lepší než pouhé hádání. Naše auta jsou sofistikované kompjútry a když řeknou SRS-00D4, tak to NĚCO znamená. Kdo tomuto jazyku nerozumí, tak po výměně všech konektorů a jednotek a patron a pytlů dojde na to, že je jen "vadná" kontrolka SRS airbagů na DIM
P.