Přepinač hlavních světlometů nebo je problém jinde?

Kategorie věnovaná dvojkám
  • Autor
  • Zpráva
Staňa H.

Příspěvek od Staňa H. »

Z ničehož nic mi přestala fungovat 2. pozice přepinače světel (tlumená světla, 1. pozice jsou poziční světla)
Tak jsem zkontroloval pojistky, pohýbal se všema, dokonce jsem našel i tu, díky které nešla výstražná světla.
Ale tlumená světla furt nic. Tak jsem vydoloval ten přepinač, vyčistil, ale i tak nic. Nejhorší je to, že nevím, jestli ten přepinač správně zacvakávám. Už se mi dokonce podařilo přepínač zacvaknout, vylézt ven a tlumená světla svítila, hurá, tak jsem jím chtěl zpátky otočit abych je vypnul ale ta prokletá pružinka s ocelovou kuličkou se uvnitř sekla!! :shock: :?
Pak zase hodinu ladění, ale světla nic. Buď je ten přepínač nějak vyšmatlaný nebo fakt nevím.
Tak mi martineopele pošleš přepínač druhý. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
V tom mrazu je to fakt šílená práce :neutral:
:prace:
Tak jsem ho složil, aby fungovala aspoň poziční světla. Když ale otočím na max, nejdou žádná. A proud není v zeleném, bílém a červenobílém drátu. Ostatní 3 svítí (zkoušečka na 12V)
Nemůže se někdo mrknout jak to svítí? Kontroloval jsem ty dráty u přepínače v poloze max.
:ryma:

Staňa H.

Příspěvek od Staňa H. »

Za pedálama je takové malé kovové relé Bosch. S tím jsem hýbal a světla začala zkomíravě blikat a rozsvěcovat se. Zítra to rozdělám a pročistím. :idea:

Fery
Vůz: Volva
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od Fery »

Jestli je dvojité, tak je to relé pro denní svícení. Už jednou jsem měl tu čest čistit opálené kontakty. Obvod hlavních světel jde přes toto rele

Zpět na „200 - opravy“