Rozprava a vše ostatní k S60

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
Zaskar
Vůz: S80 Summum 2.5T 2008

Příspěvek od Zaskar »

Vím o čem mluvíš taky mě to nedalo a vloni v létě tudíž bez přímotopu jsem spal v autě měřím 186cm takže trochu šikmo ale těžká pohoda :palec: další noc jsem byl ve stanu a kdybych tam neměl dvě kamarádky nevím nevím :D

koch
Vůz: Volvo S60 2.4T

Příspěvek od koch »

... si asi pujdu dnes lehnout taky

kačer

Příspěvek od kačer »

koch píše:tak se zeptej na konkretni veci, tlacitka, cokoliv te zajima... dostanes to tu i s postrehy, tipy a triky ostatnich uzivatelu...
Tak se tedy pokusím zeptat-nevím jak správně používat tempomat,klimatizaci a význam hlášení palubního počítače ,za odpovědi dík

koch

Příspěvek od koch »

kačer píše:
koch píše:tak se zeptej na konkretni veci, tlacitka, cokoliv te zajima... dostanes to tu i s postrehy, tipy a triky ostatnich uzivatelu...
Tak se tedy pokusím zeptat-nevím jak správně používat tempomat,klimatizaci a význam hlášení palubního počítače ,za odpovědi dík
tempomat: zmacknes cruise a ono se ti to rozsviti na palubce... pak jen zmacknes plus a jedes... plusem pridavas, minusem zpomalujes, 0 vypnes tempomat, tou zkroucenou sipkou vyvolas posledni rychlost cos mel nastavenou...
jinak kdyz pridas plyn napr. kvuli obihani, pak nemusis nic mackat, pusti plyn a ono se ti to vrati na nastavenou rychlost...
kdyz zabrzdis tak se tempomat deaktivuje, znovu ho aktivujes plusem nebo zakroucenou sipkou...
uplne vypnuti tempomatu, znovu zmackni cruise a zmizi z displeje palubky...

co ti hlasi ten pocitac? kdyz ne chybove hlaseni tak: aktualni spotrebu, prumernou spotrebu, prumernou rychlost a dojezd na mnozstvi benzinu v nadrzi vypocitane na zaklade mnozstvi benzinu a prumerne rychlosti za poslednich 30km

jdu dat cigo a ty mi zatim napis jestli mas ecc nebo manualni klimu... (mas panacka co sedi na trech tlacitkach a nad hlavou ma "auto"?)

honza_S60
Vůz: Volvo S60 2,4i (2002)

Příspěvek od honza_S60 »

2 Zaskar: S dvěma kamarádkami by ses tam asi těžko vešel. Je dobře, že jsi volil stan.
Počet poloh, které se dají v takto lůžkově upravené S60 praktikovat je dost omezený. To už je to asi lepší jen tak na zadních sedačkách než na sklopených. Ta deska tam docela vadí. Jóó, to kdybysme měli V70, tam už by se dala udělat i ta trojka. A funkce DeadLock ti aspoň zajistí, že ti holky nikam neutečou ;-)
Naposledy upravil(a) honza_S60 dne 13 bře 2008 18:55, celkem upraveno 1 x.
Skoda 125L - LPG

Zaskar
Vůz: S80 Summum 2.5T 2008

Příspěvek od Zaskar »

Kamarádky jsou lakomé takže jsem byl rád aspoň za stan :D Ale z toho kufru jsem byl fakt překvapený že se tam spí relativně dobře.

kačer

Příspěvek od kačer »

koch píše:
kačer píše: Tak se tedy pokusím zeptat-nevím jak správně používat tempomat,klimatizaci a význam hlášení palubního počítače ,za odpovědi dík
tempomat: zmacknes cruise a ono se ti to rozsviti na palubce... pak jen zmacknes plus a jedes... plusem pridavas, minusem zpomalujes, 0 vypnes tempomat, tou zkroucenou sipkou vyvolas posledni rychlost cos mel nastavenou...
jinak kdyz pridas plyn napr. kvuli obihani, pak nemusis nic mackat, pusti plyn a ono se ti to vrati na nastavenou rychlost...
kdyz zabrzdis tak se tempomat deaktivuje, znovu ho aktivujes plusem nebo zakroucenou sipkou...
uplne vypnuti tempomatu, znovu zmackni cruise a zmizi z displeje palubky...

co ti hlasi ten pocitac? kdyz ne chybove hlaseni tak: aktualni spotrebu, prumernou spotrebu, prumernou rychlost a dojezd na mnozstvi benzinu v nadrzi vypocitane na zaklade mnozstvi benzinu a prumerne rychlosti za poslednich 30km

jdu dat cigo a ty mi zatim napis jestli mas ecc nebo manualni klimu... (mas panacka co sedi na trech tlacitkach a nad hlavou ma "auto"?)
ahoj-ten tempomat je jasný dík a klima mám ecc(toho panáčka)

koch

Příspěvek od koch »

takze...
kolecko ventilatoru je asi jasne
kolecka nastaveni teploty asi taky
panacek asi taky jasny
"auto" nad panackem distribuuje vzduch automaticky, jinak kdyz to zmacknes tak se taky automaticky upravi intenzita ventilatoru a zapne se taky AC... tyto dve veci jde pak lze prepnout znovu na manual... ztisknutim AC nebo upravou intenzity fenu...
nalevo je tlacitko AC - zapnuti, vypnuti automaticke klimatizace
nad nim je tlacitko distribuce vzduchu - kdyz nesviti tak fouka z venku, kdyz sviti oranzove tak je tam vnitrni okruh, kdyz das auto, automaticky prepina mezi vnitrnim a venkovnim okruhem... v aute mas taky senzor kvality vzduchu, ten funguje jako nos co cenicha a vypina automaticky venkovni obeh v zasmrazenem prostredi... funguje v poloze "auto" , pozor nefunguje kdyz si zasmradis auto zevnitr sam
napravo je rozmrazovani skel - predniho spolu se zrcatky a pak zadniho... u rozmrazovani predniho se automaticky zapne klima a nastavi se vse tak aby bylo sklo co nejrychle a nejefektivneji ciste...
pod tim - ovladani vyhrivani sedacek nebo taky nic... zmacknes jednou - vyssi teplota, zmacknes podruhe nizsi teplota, potreti vypnes... svetylka sviti celkem logicky...
jinak tato klima je strasne fajn, obcas bys mel vymenit kabinovy filtr, ten je pod kastlikem u splujezdcovych nohou... zhodi se bocni a pak spodni plast a si u toho... jinak zkus neprikrivat ten senzor co je nahore na palubce v strede a pak je jeden takovy malinky pod "panackem" ty snimaji dopadajici svetlo nebo tak neco a klima se tim pak ridi efektivneji...
ptej se...

kačer

Příspěvek od kačer »

Ahoj-tak jsem včera vše vyzkoušel,tempovat i klima fční,perfektní.V počítači se ukazuje i udaj o prúměrné spotřebě-to je udaj za celkový počet ujetých kilometrů?mám ten průměr pouze 5,5l což mi připada hrozně málo-jinak ještě jednou dík

killer

Příspěvek od killer »

honza_S60 píše:Pro ty, kdo si myslí, že S60 je čistě manažerský vůz a jak se píše v "renomovaných časopisech" - S60 je nepraktická ... atd. atd. ....
tak mám malou zajímavost. Švédští inženýři samozřejmě jako obvykle mysleli i na to, že manažer bude chtít vyrazit třeba na víkend campovat. Pro ty, kdo nemají nezávislé topení, stačí jen prodlužovák a malý, spolehlivý přímotop s termostatem.
V autě se spalo parádně a doslova jsem si užíval sny o zaslíbeném Volvo landu. :-)
tak to je husty :) honzo
to by mne nikdy nenapadlo takto prespavat v sedanu
to az nekdy zapomenu stan tak to musim vyzkouset :D
Bylo: Volvo S60 2,4 103kW/140Hp + LPG Elpigaz, r.v.2001, manual, Platinum Green
Bylo: Volvo 440Turbo 1,7 88kW/120Hp, r.v. 1991, manual, zelena metaliza

porubak

Příspěvek od porubak »

Všechny zdravím, lehátková úprava je úžasná! Paráda!

O víkendu po delších jízdách v nepříznivím terénu mi vyvstala nová potřeba. Ochrana proti prokluzu je defaultně zapnutá a mi to prostě nevyhovuje, auto reguluje výkon v místech kde to nepotřebuji. Přirozeně ji stále zapomínám vypínat. Existuje možnost jak si ji můžu sám nastavit defaultně na off? Díky

koch

Příspěvek od koch »

spis si myslim ze ne... a jestli jo, urcite jen pres vidu nebo jinym zpusobem v servisu...

killer

Příspěvek od killer »

porubak píše:Všechny zdravím, lehátková úprava je úžasná! Paráda!

O víkendu po delších jízdách v nepříznivím terénu mi vyvstala nová potřeba. Ochrana proti prokluzu je defaultně zapnutá a mi to prostě nevyhovuje, auto reguluje výkon v místech kde to nepotřebuji. Přirozeně ji stále zapomínám vypínat. Existuje možnost jak si ji můžu sám nastavit defaultně na off? Díky
se divim ze ti to nevyhovuje ale asi zalezi na typu terenu
kdyz jsem byl na skole smyku tak jsem bez toho do kopce nevyjel
ale hlavne to setri pneu na stare 440 jsem hrabal pomalu na kazde krizovatce :)

bandGap

Příspěvek od bandGap »

--
Naposledy upravil(a) bandGap dne 05 říj 2009 17:44, celkem upraveno 1 x.

killer

Příspěvek od killer »

oj :D krasne vylesteny
ta je jak kdyby vyjela z fabriky

tereadi
Vůz: xc70 D5 136kW

Příspěvek od tereadi »

Tak po měsíci ježdění s S60 můžu říct jen samá pozitiva. :palec: :D
Nevíte, kluci, nekdo, jak se dá zjistit stupeň výbavy? Nikde jsem to v papírech, co mám, nenašel uvedené. Díky.

koch

Příspěvek od koch »

tereadi píše:Tak po měsíci ježdění s S60 můžu říct jen samá pozitiva. :palec: :D
Nevíte, kluci, nekdo, jak se dá zjistit stupeň výbavy? Nikde jsem to v papírech, co mám, nenašel uvedené. Díky.
tak napis co mas...

tereadi
Vůz: xc70 D5 136kW

Příspěvek od tereadi »

Ahoj Kochu. Takže mám 2.4T, interér v kůži, zabudovaný telefon, 17´kola Thor, audio HU-603, elektricky sklápěná zrcátka s osvětlením, palubní PC, jo a pak to má ještě 4 kola, volant a rezervu. :-D Nevím, co ještě bych měl zmínit...

bandGap

Příspěvek od bandGap »

--
Naposledy upravil(a) bandGap dne 05 říj 2009 17:49, celkem upraveno 1 x.

papek
Vůz: XC60 AWD D5, 2009

Příspěvek od papek »

Ja mám nálepku (cca 2,5 x 8cm) so stupňom výbavy nalepenú na spolujazdcových dverách, keď ich otvorím, tak na ich prednej časti pri spodnom pánte dverí. Ale podstatnejšie je, čo v skutočnosti v tom aute máš, lebo sa dá veľa vecí priplatiť.

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“