Byl by někdo hodnej a osvětlil proč se tim ničí? ..když to teda přestanu dělat

A ještě je to složitější o průběh tlaku oleje v závislosti na otáčkách, jeho viskozitu v závislosti na teplotě ... ideální oslí můstek k nezávislým topením a předehřívačům motoru.Jirrka píše:Taky jsem se to docetl az v uzivatelskym manualu k 850. Jde o to dostat motor co nejrychleji na provozni teplotu. Což se nestanu, když běží bez zátěže na volnoběh. Ideální je nastartovat a normálně jet. Tj. nevytáčet příliš, spíš to šetřit, ale zatěžovat, aby se motor rychle ohřal.
Tak si vyměň termostat - já mám rafiku vodorovně (přesně v půlce) po ujetí 2,5 km.yavoo píše:...Když nastartuju a vyrazim, tak se mi rafička teploty poprvé trochu odlepí až po cca 15km jízdy asi tak 80kou při nynějších ranních pražských teplotách, což je po cca 10-minutách jízdy...
Mě ani tak netrápí že leze nahoru pomalu, ale že dokud nevyleze, tak netopí.. Měl sem za to, že být to termostatem, tak sice blbě ukazuje, ale aspoň topí. Jinak když se údajně ohřeje, tak taky vyleze hezky do půlky a tam zůstává.Lachtan píše:Tak si vyměň termostat - já mám rafiku vodorovně (přesně v půlce) po ujetí 2,5 km.
Trochu se pleteš - žabožrouti se podepsali na tvém předchozím Stříbrném Sršni, ale rozhodně ne na Modrémdrewid píše:Protože ti to dělali teplí žabožrouti
No dobře, tak teplí a zhulení holaňďaniLachtan píše:Trochu se pleteš - žabožrouti se podepsali na tvém předchozím Stříbrném Sršni, ale rozhodně ne na Modrémdrewid píše:Protože ti to dělali teplí žabožrouti![]()
![]()
Mě se taky rafička ustálí až po delší době... rozhodně to není 2.5km, spíše těch 10-15km. Prvních 2.5km se rafička vůbec nepohne. Až doteď jsem netušil že to tak nemá být... :?Lachtan píše:Tak si vyměň termostat - já mám rafiku vodorovně (přesně v půlce) po ujetí 2,5 km.yavoo píše:...Když nastartuju a vyrazim, tak se mi rafička teploty poprvé trochu odlepí až po cca 15km jízdy asi tak 80kou při nynějších ranních pražských teplotách, což je po cca 10-minutách jízdy...
Ale neboj je to tak docela dobře,Pokud nemáš zapojenej nebo sníženej předehřev tak se to dřív neohřeje.raadjek píše:Mě se taky rafička ustálí až po delší době... rozhodně to není 2.5km, spíše těch 10-15km. Prvních 2.5km se rafička vůbec nepohne. Až doteď jsem netušil že to tak nemá být... :?
Jo hlavně TDi.raadjek píše: Vím že diesel se pomaleji zahřívá, ale že by až tak?
Také mi zatrnulo, že není něco v pořádkuraadjek píše:To jsi mě uklidnilAž teď jsem si všiml, že lachtan má benzín. To je tam tak velký rozdíl? Vím že diesel se pomaleji zahřívá, ale že by až tak?
Tak nějak by to mohlo být. Záleží taky na terénu jestli je to do kopce nebo z kopce a pod.selap píše:Při mom.panujících teplotách by se měla odlepit tak po 3 km a po 6 být tam kde má.
To je ten samej motor, co mam v osmě? Nedělal se náhodou ve spolupráci s Renaultem :?:Lachtan píše:Trochu se pleteš - žabožrouti se podepsali na tvém předchozím Stříbrném Sršni, ale rozhodně ne na Modrémdrewid píše:Protože ti to dělali teplí žabožrouti![]()
![]()
Audi spolupracovalo s Renaultem???hroch32 píše:To je ten samej motor, co mam v osmě? Nedělal se náhodou ve spolupráci s Renaultem :?:Lachtan píše:Trochu se pleteš - žabožrouti se podepsali na tvém předchozím Stříbrném Sršni, ale rozhodně ne na Modrém![]()
![]()
Myslel jsem osmsetpadesátku a motor B5254. Blbě jsem to napsal, omluvaTemnyProrok píše:Audi spolupracovalo s Renaultem???
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé