standa píše:na slovensku rostou samý skvosty, nejdřív Sergej, teď ty(mám na mysli vaše káry) - ta kabeláž je úchvatná
![]()
víčko nevíčko, ložisko neložisko, olej tam nemá co dělat

standa píše:na slovensku rostou samý skvosty, nejdřív Sergej, teď ty(mám na mysli vaše káry) - ta kabeláž je úchvatná
![]()
Dovolujem si nacrtnut malu suvislost - obe auta su z Vychodneho Slovenska... Keby som mal moznost pred kupou vide ako vyzera normalne volvo, asi by som ho nekupil, ale uz sa to znacne zlepsilo. To uz som ale OT...standa píše:na slovensku rostou samý skvosty, nejdřív Sergej, teď ty(mám na mysli vaše káry) - ta kabeláž je úchvatná
![]()
Z té díry po zátce trčí hřídel pastorku ( aspoň mi to tak připadá ) a na konci té hřídele by mělo být to ložisko, aby se nevydřel rozdělovník oleje pro servo a jeho těsnění.pieer píše:nestraš, a ložisko čoho?jarek.krizan píše:Možná se pletu, na té fotce to není moc poznat, ale mám pocit, že tam chybí i ložisko.
presne tak, je tam ložisko. provizorne som to zatesnil. denne som dolieval 2 - 3 dc oleja.jarek.krizan píše:Z té díry po zátce trčí hřídel pastorku ( aspoň mi to tak připadá ) a na konci té hřídele by mělo být to ložisko, aby se nevydřel rozdělovník oleje pro servo a jeho těsnění.pieer píše:
nestraš, a ložisko čoho?
V tom prvom pripade by to kludne mohol byt aj nefunkcny/odpojeny ventil dodavky paliva na cerpadlejarek.krizan píše:Podle toho co popisuješ to vypadá na přeskočené rozvody, nebo prsklý rozvoďák. Zkontroluj nastavení. V tom jednodušším případě to bude jen startér.
Beru v úvahu to, že se ozývá zvuk, jako že se to točí volně bez komprese, nebo protáčející volnoběžky.Sergej píše:V tom prvom pripade by to kludne mohol byt aj nefunkcny/odpojeny ventil dodavky paliva na cerpadlejarek.krizan píše:Podle toho co popisuješ to vypadá na přeskočené rozvody, nebo prsklý rozvoďák. Zkontroluj nastavení. V tom jednodušším případě to bude jen startér.
No on by to asi vyměnit chtěl, otázka je co by na to řekl Travex. I když jeho by to možná i bavilojarek.krizan píše:Nechceš to vyměnit za něco daleko lepšího ? Travex teď prodává pěknýho turbochrochta s velmi pěknou výbavou a v dobrém stavu, údajně bez dalších problémů a investic.
dik za praktické rady.standa píše:Nejlepší, co můžeš udělat, je rozdělat tu kraksnu na druhotné suroviny. Levnější totiž bude jezdit taxíkem.![]()
Ale kdybys přeci jen chtěl utrácet čas a peníze, tak:
1. popros někoho, aby startoval a ty koukej do motoru: točí se řemenice na klice? jestli ne, je v háji starter, jestliže se točí, tak bod 2
2. točí se také náhon vstřikovacího čerpadla (vzadu na motoru, pod oknem)? jestli ne, je v řiti rozvodový řemen. jestli ano, bod 3
3. je na ventilu, který pouští palivo do vstřikovačů (na čerpadle, vede to něj drát), 12V? jestli ne, kusem drátu propoj +pól baterky a tento ventil - musí cvaknout.
No a jestli žhaví žhaviče a v nádrži je nafta, tak by to mohlo chytnout
jj presne ta, v DS ešte štartovala ale doma....wickey píše:jo to je ta z DS z bazaru? aha, tak tu som chcel pre kamarata a borec bazarista mi povedal, ze ok, ale nejde nastartovat :mrgreen:
Pokial mu nabehne zeravenie, a ma dost sily...wickey píše:diesel sa roztlaca?
Jarda S40 píše:No on by to asi vyměnit chtěl, otázka je co by na to řekl Travex. I když jeho by to možná i bavilojarek.krizan píše:Nechceš to vyměnit za něco daleko lepšího ? Travex teď prodává pěknýho turbochrochta s velmi pěknou výbavou a v dobrém stavu, údajně bez dalších problémů a investic.Teda pokud má už byt hotovej.
Sergej píše:Vie niekto meno vyrobcu a typ posilnovacov pouzivanych v nasich volvozidlach ?
Dik. Chcem zistit cenu repasacie, a niekto robi len ZF, niekto len TRW, niekto vsetko...travex píše:Sergej píše:Vie niekto meno vyrobcu a typ posilnovacov pouzivanych v nasich volvozidlach ?
jasne:
asi nejdostupnejsi je rizeni TRW cislo JRP218, dalsim vyrobcem byl ZF (ojedinele pripady). Posilovac brzd byl od Girlinga, ale nechapu proc shanis zrovna tohle info... pokud potrebujes posilovac tak servopumpu i posilovac brzd sezenes v pohode starsi (je jich dost) a stejne tak rizeni. Vyjma zminovaneho JRP218 (cena nekde kolem 8 kkc) sezenes hrave jine rizeni a pripadne si na nem vymenis voditka....
Uživatelé procházející toto fórum: Nosound89