Ahoj,
před pár dny jsem se stal majitelem jedné dvojky, tak se tady hned musím pochlubit a uvést se do společnosti. Jsem dlouholetý saabista a tohle je moje první Volvo, tak se s ním zatím seznamuji. Tohle auto se mi líbilo od malička, protože mám rád auta s duší a je to jediné auto, jiné než SAAB, po kterém jsem toužil. No a když jsem narazil na inzerát na prodej téhle dvojky, tak jsem neváhal a rozjel se pro ni přes celou ČR.
K samotnému autu: je to verze GLT, ročník 1988, motor asi B230E (under investigation), manuální převodovka, najeto má cca 360 tis. km. Většinu dosavadního života strávilo v jižní Francii v Toulouse, takže karoserie je v dobrém stavu. Prvním majitelem byl údajně jakýsi manažer Airbusu, druhou majitelkou česká šlechtična, která emigrovala do Francie a momentálně žije v ČR, kde jí byl vráceno v restituci rodinné sídlo.
Momentálně je Volvánek, jak jsem ho již pokřtil, na FR značkách, jakž takž pojízdný (motor běží nevyrovnaně - příčítám to vadným zapal. kabelům) a vyhlíží trochu zanedbaně. Jak by taky ne, poslední roky byl stál v tmavém průjezdu omšelého zámku, kde chytl trochu plíseň a myši si hrály v motoru na schovku.
Mám v plánu ho pořádně vypucovat, odplesnivit interiér (díky za zdejší návod - Ajatin a ozón to jistí) a uvést ho do technicky vyhovujícího stavu, abych mohl na dovozovou STK, pak hurá na veteránskou testaci kvůli ekodani a přihlásit.
No a tady ho máme...
IMG_20180414_171215.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.