Já si na autě dělám vždy vše sám, protože zastávám názor, že co si člověk neudělá poctivě zadarmo sám, to jinej rád za peníze ojebe. Bohužel i přesto, že považuji svoji garáž za celkem vybavenou, vyvažovačku a obouvačku pneu tam tedy vážně nemám. Proto jsem po předchozím objednání vyrazil do pneuservisu Pneubox neboli pneuservisu Obnova v Brně obout Matadory MP56 (na sjetejch GY UG7 to už vážně dál nešlo)

Za půl hodinky bylo obuto, zaplaceno, potud v pořádku, jen mě udivilo, že se nikdo nezeptal na kolik chci ty kola nafoukat. Po přeměření jsem naměřil v každém kole jiný tlak, průměrně se pohybující okolo 2,5at a upravil na mě vyhovující 1,95at.
Okolo čtvrté jsem odjížděl z Brna domů na Vysočinu, najedu na rychlostní komunikaci, zrychlím na cca 100km/h a slyším divnou ránu od pravého předního kola. Kouknu do zpětného zrcátka a moje středová poklička si to šine prostředkem silnice mezi auty. Zastavil jsem jak jen to bylo možné, ale i tak alespoň 500m od místa, kde došlo ke ztrátě, nacpal auto co nejvíce do škarpy, zapnul parkovačky, výstražné a jal se milou pokličku hledat. Vážně super práce, strouha plné bláta po kotníky, po silnici se díky absenci krajnice a těsně se míhajícím kamionům také bezpečně jít nedalo. Po chvíli jsem byl obalen bahnem jako prase a přestože jsem hledal do setmění (přes 1/2 hod) a úsek prošel aspoň s4x pokličku jsem nenašel

Nasedám tedy do auta, rozjíždím to na konstantních 140km/h a po chvíli rána z levého zadního podběhu, za tři minutky rána z pravého zadního podběhu. To už jsem si říkal, že mi poklička zbyla jen jedna, ale nebylo to tak. Doma jsem zjistil, že se mě rozhodla opustit vyvažovací závažíčka zadních kol. Přecijen závažíčka pro plechové disky natlučené na alu kolech s nezanedbatelným okrajem asi nejsou ideální řešení. Krom toho jsem doma ještě jednou překontroloval tlak a zatímco na třech kolech jízdou stoupl na pravém předním klesl cca o 0,2at, takže to ještě pravděpodobně uchází. No vážně paráda, ale co by člověk chtěl za blbejch 940Kč za práci

P.S. Nemá někdo z vás doma plonkovní středovou pokličku na origo alu 15" z turbo modelů 740tek, kolem r.v.87???
Protože ikdybych tam na ně řval nevím jak, pokličku už mi to nevrátí.