tak aby s neřeklo, konečně jsem dodělal zámeček loketky. Neměla chuděra ani jazýček, ani protikus a nespokojeně se vrtěla, neesteticky přečuhovala do strany a mě to dost vadilo. Teď drží krásně rovně a pevně, jako za mlada
taky jsem konečně mohl sundat tunerskou koncovku vejfuku, udělanou z "co dům dal", a nasadit originál. Vejfuk zjevně trpěl, v minulosti kdosi implantoval střední díl s větším průměrem (z turbíny? asi aby víc koní) a následně tam další kdosi dal opačně zadní tlumič (taky se nachytal, koupil správnej, kterej ovšem na větší trubky nešel, tak to vyřešil lišácky otočením). Takže zadní tlumič se podařilo získat (ne)správnej a následně i (ne)správnou koncovku a už to funguje, saze lítají podle návodu.
V kolech loupe čím dál víc a z interiéru se ozývá v závislosti na teplotě bohatá kakofonie vrzání a skřípání. Ať!
Taky se musím pochlubit mega-kaufem. Pořídil jsem výhodně přes inzerát levý zrcátko, přední sklo a zadní sklo. Komplet za krásnou cenu, fakt sem byl na sebe pyšnej. Ale... Přestože jsem to vezl jak vejce, jel přes město asi 30kmh a byl brzda i pro popeláře, dovezl vcelku, tak při vyndavání z auta ruplo. Chápete?! Při vyndavání z auta, dop.dele práce! Kdyby kdykoliv jindy, jinak, ale při takový, s prominutím, de.ilní činnosti. Tak jsem se utešil, že bylo stejně oštípaný a neoriginál, nasadil zrcátko a pustil se do čištění zadního skla. Po 4 hodinách bylo celkem čistý, rozuměj bez samolepek a toho černýho lepkavýho bordelu, a nádherně vyniklo, jak je zeškrábaný. 3x dop.dele a eště 1x k tomu. Takže zrcátko za dvojku a půl dne v tahu, to chceš. To sklo neni vyloženě na odpis, ale historii má zjevně pestrou. Za 500,- ho rád přenechám, mám ještě jedno, naštěstí (Tome děkuju, velkej služebník).
Tak to by stačilo? No někomu jo, mě ne. Nekonečnej seriál stropnice pokračuje. Už je vypotřebovaná plechovka dvousložkovýho tmele, 2 piksly spreje a načal jsem laminovací sadu. Vady to ještě má, ale úspěšně se zpevňuje a přibírá na váze. Tentokrát z ní hadr nespadne, půjde dolů rovnou celá.
No, tak teď je to celý. Volvům zdar, hranatejm zvlášť!