někdo solidní Zlín a okolí

Máte-li kontakt na prodejce dílu, servis nebo třeba vrakoviště tak sem s ním.
  • Autor
  • Zpráva
kubajz896
Vůz: Volvo V70 P2 II facelift D5

Příspěvek od kubajz896 »

allegro, professional parts sweden
já zas naivně už poučen myslel, že na značce silentbloků záleží jen u toho závěsu převodovky..
doporučení značky pro příště? já tomu hlavně moc nevěřil, že to bude ono. objednal jsem to jen jako že to zkusím, ale stejně se bude dělat ta spojka (což dřív nebo pozděj stejně bude, ale ne teď)

kubajz896

Příspěvek od kubajz896 »

tak jsem si o víkendu udělal nějaké drbky, opravil sloupek tapec vevnitř, přidělal plast pod chladičema a přitom jsem si říkal, že zkusím něco vymyslet s tím přibrzďovacím kolem..
moc jsem toho nedokázal, ale po vyčištění a promazání toho co jsem dokázal, se dalo s kolem už točit, po zabrždění brzdilo a po uvolnění pedálu se s tím dalo zase točit. což předtím nešlo.

stavil jsem se za tím borcem co mi odhalil, že žádná dvouhmota, dif, poloosy, ale problém mám v těch silentblocích vzpěry. poděkoval jsem a dal litra za diag. předtím i teď, protože jsem potřeboval ještě jednou napíchnout. hlásí mi VIDA totiž CEM problém, podezíral jsem že problém je spíš můj China DiCE. byl, protože mu to načetlo bez problému všechny jednotky.

zase jsem šel s důvěrou ven a ptám se, co by teda podle něj bylo potřeba udělat. tak našel že napínací kladku mám původní, zatímco rozvody jsou dělané nedávno. tak že tu, tam to bylo někde kolem 1500,-
dušoval se ale, že určitě se musí udělat ty přední brzdy komplet, že ty hadičky i když se mi zdály v poho, tak jsou rozsypané vevnitř a pak to přibrzďuje, ale hlavně že mám pakny na jedné straně dvakrát tak sjeté jak na té dobré co nepřibrzďuje (což mi přišlo spíš logické s tím přibrzděným kolem že). a že by teda dělal brzdy komplet
= 12000 + práce.

Co vy na to? Kolega v práci mě hecuje, ať když už tak si to udělám sám, mě se ale zrovna do brzd moc pouštět nechce.
ptám se spíš zda ta cena, je adekvátní, nebo jsem u dalšího (4. v řadě), kdo bude dělat hlavně práce, na kterých nejvíc vydělá, ale ne ty, které jsou potřeba..

kubajz896

Příspěvek od kubajz896 »

tak příběh pokračuje, jednak neutáhl kolo, jen půlku šroubů a ještě k tomu šrouby vedle sebe. když jsem mu to řekl, začal mi tvrdit že to je těma brzdama a že jak se to zahřívá tak se to povolilo. překvapivá znalost fyziky, ale podle mě pouze teoretické :D
donutil mě vyměnit hadičky, kde když jsem říkal, že jsou ok mi tvrdil, že jsou steřelé vevnitř a je to nutné - 1000 kus si řekl..
následně chtěl dělat ty brzdy a že je špatný i jeden třmen a ten teda vyměňuje + silentblok pod řemenicí. za ty kotouče, desky, třmen, silentblok si řekl s prací že maximálně 20 tis.
odmítl jsem a spustil že jako mě nepustí a že vozíme mimino a že to je průser a nebude to brzdit. nechal jsem si teda vyměnit třmen a ten silentblok, protože nemám kdy teď - 6tis
když jsem chtěl zpátky ten třmen, který teda říkal že z hlediska ceny repas+práce vs. výměna je lepší výměna, sdělil mi, že neví zda to bude zdarma, jestli se na něj nevztahuje záloha na starý díl?
řekl jsem, že při výměně dílů si na výdeji starého dílu trvám. uvidím jak to dnes dopadne, jedu pro to.

Tod2
Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06

Příspěvek od Tod2 »

hadička stojí 200Kč/ks
ale ty třmeny se fakt většinou vrací, teda můžou, o to pak máš nižší cenu, jestli Ti to naúčtuje v plné ceně je věc druhá viz třeba zde https://www.motora.cz/ate/24.3601-9829.5.html?KTypNr=16080
(stejně se to dělá se startérem, alternátorem..., prostě dáváš něco jako vratný díl)
no vem si i ten silentblok pod řemenicí, respektive pokud není na kaši, respektive proč ho měníš?

f.e.e.t
Sponzor fóra
Vůz: V70 D5252T 2.5 TDI r.v. 9/1998

Příspěvek od f.e.e.t »

Hele, jak to tak sleduju, ty budeš dobrej Kuba Kubikula...

Stále se někým v servisu dohadovat. Koukal ses, kolik stojí ten třmen od ATE nebo TRW a kolik chtějí jako zálohu na vrátný díl například na autodilos než tady budeš zase lamentovat?

kubajz896

Příspěvek od kubajz896 »

tak když mi tu dávají hadičky za 1000,- kus se mi divíš? sorry jako ale kdyby se nehádal, tak su v tom autě už za dalších 50-70 tis a většina věcí vyměněna zbytečně

a ano díval, vždy si cenu ověřuju, jak u expertů zde, tak na netu a u jednoho známeho co dělá veterány a Volva ale je z daleka.
nebudeš spíš další z těch garážníků co si napálí 1500 za hodinu a ještě 200-300% marži na dílu? :D

nebo přední brzdy za 15-20 tis ti příjdou v pohodě?
nebo že mi chtěl p. Křižan dělat dvouhmotu a byly to jen silentbloky ve vzpěře? další dva to chtěli řešit výměnou difu nebo poloos
další mi vyměnil žhaviče za 7000tis a chtěl dávat novou baterku za 6 :unknown:

každý vymění co se mu hodí a problém nevyřešen. nebo je to ještě horší než to bylo...sice se furt s někým dohaduju, ale x lidí mi už dalo za pravdu, že co na mě zkouší jsou občas nehoráznosti..

OK s vracením dílů jsem byl vedle, respektive nevěděl, protože jsem o tom nikd neslyšel. tam teda chybu příznávám a nemám s tím problém si nasypat popel na hlavu, když bych měl. ale..

Tod2: naúčtoval mi to už při prvním nástřelu normálně za vyšší než plnou cenu, takže jsem si ho vynutil zpět.
Nevím, zda je to tím. Nebo že mi tvrdil, že podtlaky mi tam ten předchozí dal nějak blbě a musel převrtat závit a upěvnit je znova lépe. Ale říkal, že toto způsobil ten poslední silentblok pod řemenicí, respektive to, že byly všechny vyměněny jen ten nebyl - téměř úplně mi zmizely vibrace na volnoběh do kabiny. Fakt konečně je v klid a netřepe se ani trochu displej tel. ani světla.

Zpět na „Firmy & kontakty“