Ola,
znovu rozprúdim tuhle to téma

Časom som sa dopracoval k repasu vstrekov. Čo sa týka testu prepadov tak boli podĺa VIDY Ok. Každopádne po vyjadrení jedného pána, čo to repasuje, že ešte nevidel CR vstrek, ktorý by bol po 250tkm OK (ja som mal v tej dobe 320tkm), som ich nechal repásnuť za relatívne slušný peníz. Nemusí byť vyslovene KO ale OK nikdy nebol po toľkých km. Motor sa vidiľne, pocitovo a zvukovo ukludnil, každopádne v interiéri zlepšenie minimálne. Takže som začal zase riešiť uloženie.
Nasledujúce kroky neberte ako snahu o ušetrenie ale skorej pokus, či je chyba fakt v kvalite gumy druhovýrobných silembokov.

Beztak som mal vpláne kupovať originály, tkaže nebolo čo skaziť

Už nejakú dobu som pohrával s myšlienkou ich skúsiť odliať z materiálu, ktorý sa nám nejakú dobu povaloval doma po predošlých pokusoch. Jedná sa o špešl dvojzložkové priemyslové silikóny na odlievanie odlievacích forem napr. na beton. Ten matroš má obrovskú cyklickú, tepelnú, chemickú atď ododolnosť. Dodáva sa to v rôznych tvrdostiach takže sa stým dá rozne laborovať
1. Pokus - Spodný záchyt reakce na prevodovke. U mňa druhovýroba Corteco, prevŕtaná dle predošlých rád ale stále docela tvrdá. Upravil som ho tak, že som úplne odstránil pôvodnú gumu na oboch uloženiach a vylial ich výše spomenutým silikónom o tvrdosti SHA22. Výsledok je aspom na pohľad rovnako "tvrdý" ako pokus na videu originálu, pár príspevkov vyššie. Po namontovaní do auta citeľné zlepšenie, svetlá sa ukludnili (predtým bolo videť vibrace na predných svetlách). Každopádne vibrace v kabine stále docela citeľné.
2. Pokus - Vrchné záchyty. Všimol som si, že vrchná vzpera nad motorom docela vibruje a od nej sa prenášajú vibrace do kabiny. Takže som rovnakým silikonom ale s vyššou tvrdosťou SHa33 vplnil dutiny uložení medzi vzperou a karosériou. A tým mekkším o tvrdosti SHa22 uloženie medzi motorom a vzperou.
Výsledkom je konečne voľnobeh vhodný triedy vozidla

Zaujímavým zistením bolo, že tie vibrace môžu prichádzať aj aj od tej vzpery kôli unaveným uloženiam (btw tie sú bez karbiny nevymeniteľné). Myslím, že veľký vlyv na utlenie vibracií nebude mať ani tak použitá trvdosť materiálu (takže vícemene pružnosť) ako samotný tlmiaci faktor materiálu. Ten sa samozrejme nikde neuvádza a tažko sa merá

Každopádne by sa materiál pri "hodení" o zem nemal správať ako hopík a odraziť sa do nevím kam, ale mal by ostať pri zemi, čož ten moj robí...
Momentálne to mám v aute nejakých 10tkm, dám vedeť v akom sú stave po dlhšej dobe.
Snáď to niekomu pomôže ku kľudnej jazde.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.