PINĎABC píše: 25 zář 2023 12:44
Zjednodušeně tak jak jsem nakoupil, stávalo se že T6 do roku výroby 2017 klekly a na záruku se pak měnily, některé enormně baštily olej. Vím o případech v XC90. motory které do dnešního dne jezdí a ten problém se ještě neprojevil by snad mohly být v klidu. Ale jak člověk při koupi zjistí spotřebu oleje, když mu ji prodejce nesdělí.
Doporučení od lidí kteří se kolem nových vol točí, zní kupovat až MY18 a výš.
Pak je tady pravidlo zlaté nevědomosti, kdy člověk koupí z pohledu informovaného jedince problémový kousek o problémech neví a radostně si bez problému užívá.
_________________ XC60 D4 VEA AT8 Summum MY15 Mobil
EX S60 D3 AT6 Summum MY12 Ravenol
XC60 D3 VEA AT8 Dynamic MY17 Castrol - mamka
EX S60 2,4i Premium MY04 Mobil
Rozebírá tam a hodnotí použitý (poškozený) a nový supercharger pro benzínový motor, mění ho pro zákazníka.
- Zákazník hlásil nízký výkon a divné chování, žádná kontrolka nesvítila, žádné chyby na diagnostice. Nájezd kolem 115 000 mil, spíš městský provoz.
- Prodávají DYI kit na opravu, která výjde levněji než výměna v autorizáku.
- Chyba byla ve spojce kompresoru.
Moje univerzální rada je si takové auto nekupovat a to myslím dobře. Pokud máš napjatej rozpočet 400 ( za co teda V90 - 2018 + stejně nekoupíš ) a chceš auto, které bude bez investic a dlouho bez investic...a současně je obava drahého servisu a ten risk tu je vždycky. Bohužel nebo bohudík tohle auto nejde servisovat tak jednoduše jako třeba VW group, takže bych na levný servis u kamaráda nespoléhal - nehledě na cenu ND. Já tě nechci strašit, ale z toho příspěvku jsem nabyl dojem, že bych se na to raději vykašlal...
_________________ XC60 D4 VEA AT8 Summum MY15 Mobil
EX S60 D3 AT6 Summum MY12 Ravenol
XC60 D3 VEA AT8 Dynamic MY17 Castrol - mamka
EX S60 2,4i Premium MY04 Mobil
Lukaso píše: 23 úno 2025 09:06
Moje univerzální rada je si takové auto nekupovat a to myslím dobře. Pokud máš napjatej rozpočet 400 ( za co teda V90 - 2018 + stejně nekoupíš ) a chceš auto, které bude bez investic a dlouho bez investic...a současně je obava drahého servisu a ten risk tu je vždycky. Bohužel nebo bohudík tohle auto nejde servisovat tak jednoduše jako třeba VW group, takže bych na levný servis u kamaráda nespoléhal - nehledě na cenu ND. Já tě nechci strašit, ale z toho příspěvku jsem nabyl dojem, že bych se na to raději vykašlal...
Pod to se podepisuju . Myslím, že jsi to shrnul naprosto přesně. Původně jsem na prvotní dotaz tazatele taky reagoval, ale trochu ostřeji, tak jsem to hned raději smázl.
Není třeba být naštvaný kvůli tomu, že sis základní informace, na které se ptáš v dotazu nevygoogloval, nezeptal se umělky (perplexity, chatgpt), nebo nevyhledal zde na fóru. A už vůbec není třeba pokládat ten samý dotaz do topicu o kus vedle. Vše je zde již několikrát napsané.
K tomu počtu kusů… na sauto jsem našel jen 4 2018+ s manuálem. Takže žádné desítky. Jestli tvůj rozpočet zahrnuje i servis, tak bych se na SPA Volva vykašlal. Píšeš, že to chceš používat jako rodinné daily a nemůžeš si dovolit drahé opravy. Nechci Ti to kazit, ale Volva úplně laciná na servis nejsou, a co se týče spolehlivosti, tak je to již od P3 spíše průměr. Navíc u kategorie nejlevnější olítané kusy bych spíše počítal s nutnou větší údržbou. No a k těm servisům, ty neautorizovaný specializovaný také nemají nejlevnější sazby, a v některých případech se dokonce vyplatí i autorizák díky slevě na věk vozidla.
Tudíž se přikláním k většině a s tímhle budgetem bych se na SPA Volvo vykašlal, nebo chvilku počkej a navyš trochu budget. Za 500k už by se dalo sehnat určitě něco solidního.
Pep píše: 24 úno 2025 09:00
Sotva se stihnu přemístit do práce, a už se nedozvím, co dotyčný odpověděl. Původní dotaz a vše ostatní je taky pryč… Škoda.
Já to stihl. Odpovídal, že nikde přece neříkal, že bude auto kupovat v CZ a pak že nebude servisovat nikde ve stodole a že nedostal odpovědi a ty informace si sežene někde jinde.
Já to stihl. Odpovídal, že nikde přece neříkal, že bude auto kupovat v CZ a pak že nebude servisovat nikde ve stodole a že nedostal odpovědi a ty informace si sežene někde jinde.
Děkuji za osvětlení a to byla reakce na to, co jsem mu napsal ve vedlejším vlákně? Já mu napsal, že nafta stojí za houno a že se mu dostalo odpovědi, že na to stejně nemá a pak jsem byl pryč, takže jsem taky nezaregistroval tu jeho reakci.
Když se tu diskutuje ta cena. Přijde mi, že se to zas začíná nějak zhoršovat. Nejdřív byl propad ceny velký, V60 / 90 se daly slušně koupit kolem 500 - 600k už před 2 nebo 3 lety a nejlevnější nabídky už tehdy šly pod 500. Dnes ta samá auta starší o 2 až 3 roky stojí pořád úplně stejně. Naopak mě proti tomu zaujaly koncem roku reklamy, kde se prodávaly fungl nové v60 pod milion. Samozřejmě v základní výbavě, ale pořád je to volvo za cenu škodovky stejné kategorie.
Tak si spocitej inflaci za ty 2-3 roky, jak rikas. 15%, pak 10%, pak 3%. Nahrubo maji ted penize 3/4 hodnotu. To je 375-450k v tehdejsi mene. To by se ti zdalo ok?
_________________ V60 MY18 112kW man, V70I 1999 2.5TDI 103kW man