Nevím kam to šoupnout, tak ať nezasírám forum duplicitníma topicama:
Na své V70 II MY 2007 mám brzdové třmeny z XC90 - vepředu 336mm/vzadu 308mm vrtané kotouče + EBC Yellow Stuff a pancéř. hadice.
O co mi jde - o optický tuning. Při pohledu zboku jsou ty zadní třmeny a 308mm kotouče v porovnání s předkem směšně malé.
Na obří krabici XC90 je ten nepoměr ještě větší. Chápu, že je to z výroby přesně spočítané a brzdí to víc než dostatečně,
navíc se nesmí stát, aby se při brždění lehkej zadek kousl víc než předek. Tohle všechno mi je jasné.
Ale zajímá mě, jestli dozadu nejde dát nějakej větší třmen než to pidiprasátko z XC90 + kotouč alespoň 316mm.
Co jsem tak koukal, tak na XC 90 se nabízí max P:338mm/Z:308mm - tuhle specifikaci mám teď na V70 II.
Asi určitě by šla alternativa předek XC90 + 336mm, zadek Brembo z R + 330mm - opticky by se to trochu srovnalo.
Popřípadě - a teď mě mechanici neukamenujte - použít na zadní nápravy taky přední třmeny z XC90
a osadit většíma kotoučema cca 316-320mm z T5. + nějak elektronicky v řídící jednotce snížit účinnost zadních
brzd, aby se při intenzivnim brždění nestalo, že mě začne předbíhat žvejklá prdel.
Představuju si to jako Hurvínek?

Jaké jsou ještě možnosti? přední třmeny z Alfy?